Μεγάλη βιβλιοφάγος: Ιστορία χωρίς όνομα

by - Μαρτίου 29, 2018



Γεια σας και χαρά σας!
Το τελευταίο διάστημα, ευτυχώς μέσα στα πολλά που κάνω, έχω καταφέρει να διαβάσω και κάποια βιβλία και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.
Ένα από αυτά είναι του Στέφανου Δάνδολου το "Ιστορία χωρίς όνομα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μυθιστόρημα που προσεγγίζει με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, τον μεγάλο έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη.
Η Πηνελόπη Δέλτα, ήταν μια από τις αγαπημένες μου Ελληνίδες συγγραφείς όταν ήμουνα μικρή. Τα βιβλία της "Τα μυστικά του Βάλτου", "Τρελαντώνης", "Για την Πατρίδα", "Τον καιρό του Βουλαγαροκτόνου" τα διάβαζα και τα ξαναδιάβαζα πολλές φορές. Με συνέπαιρνε η γραφή της και η πατριωτική της φλόγα που με ταξίδευε νοερά σε εκείνη την ιστορική εποχή.
Στο βιβλίο "Ιστορία χωρίς όνομα", ήρθα σε επαφή με την γυναικεία-ανθρώπινη πλευρά της Πηνελόπης Δέλτα, μαθαίνοντας για τον ανολοκλήρωτο έρωτά της για τον Ίωνα Δραγούμη.
Ο συγγραφέας, με την βοήθεια των ημερολογίων της Πηνελόπης Δέλτα και του αρχειακού υλικού της εποχής, χαράσσει με την πένα του την βαθιά σύγκρουση που βίωσε αυτό το ιστορικό πρόσωπο μεταξύ του θέλω της και του πρέπει.
Η Πηνελόπη Δέλτα, μάνα και σύζυγος, ερωτεύεται παράφορα τον πολιτικό και λογοτέχνη Ίωνα Δραγούμη.
Ο έρωτας τους αμοιβαίος αλλά παράλληλα και καταδικασμένος μιας και οι συνθήκες της ζωής της Δέλτα δεν τους επιτρέπουν να είναι μαζί. Όλο αυτό βιώνεται τραυματικά από την συγγραφέα με αποκορύφωμα την αυτοκτονία της το 1941, την ημέρα που τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα
Ο Δάνδολος γράφει ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τη ζωή, τον έρωτα, την απώλεια, και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας.
Ένα βιβλίο που μιλάει με σεβασμό για την ανθρώπινη πλευρά μιας σπουδαίας γυναίκας.

Διαβάζατε και εσείς βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα όταν ήσασταν μικροί;

Σας φιλώ

Βρείτε με σε

FACEBOOK  
και 

You May Also Like

1 σχόλια

  1. Η Πηνελόπη Δέλτα είναι συνδεδεμένη με τα παιδικά μου χρόνια.΄Εχω διαβάσει βιβλία της (Τα μυστικά του βάλτου,ο Τρελαντώνης,ο Μάγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή