Μικρή βιβλιοφάγος: Τι άκουσε η Πασχαλίτσα και Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος

by - Μαρτίου 06, 2018




Σήμερα σας παρουσιάζω δυο πολύ όμορφα και χαρούμενα βιβλία, τα οποία άρεσαν πολύ στην Χριστίνα (η οποία μου παρέδωσε πίσω την συγκεκριμένη στήλη, μιας και έχει άλλες δουλειές να κάνει...) τα οποία περνάνε τα μηνύματα που θέλουνε, μέσα από το χιούμορ, τα χρώματα και την ζωντανή και ευχάριστη αφήγησή τους!

Τι άκουσε η πασχαλίτσα

Μπορεί ένα σιωπηλό και μικροσκοπικό πλασματάκι να σώσει ένα ολόκληρο αγρόκτημα από δυο πονηρούς κλέφτες;
Η Τζούλιαν Ντόναλντσον, η δημοφιλής και βραβευμένη συγγραφέας του Γκρούφαλο, μας λέει πως μπορεί!
Στο καινούργιο της βιβλίο "Τί άκουσε η πασχαλίτσα", μέσα από τα πολύ όμορφα στιχάκια της, μας εξιστορεί μια ξεκαρδιστική ιστορία που διαδραματίζετε σε ένα αγρόκτημα γεμάτο ζώα, όπου μια μικρή πασχαλίτσα που μένει σιωπηλή και παρατηρεί τα πάντα, καταστρώνει ένα έξυπνο σχέδιο για να γλυτώσει την αγελάδα του αγροκτήματος από τα χέρια δυο πονηρών ληστών.



Η μικρή πασχαλίτσα μας θυμίζει πως ακόμα και τα πιο σιωπηλά και ντροπαλά πλάσματα, είναι ικανά να καταφέρουν τα πιο απίθανα πράγματα φτάνει να το θελήσουν. Και ακόμα πως το "Μαζί" είναι πιο δυνατό από το "Μόνος".  Ένα βιβλίο γραμμένο με ενσυναίσθηση, και με μια πολύ όμορφη εικονογράφηση από την εξίσου βραβευμένη Λίντια Μονκς, που απευθύνετε σε παιδιά από τριών ετών και πάνω.

Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος


Το δεύτερο βιβλίο της Ντόναλντσον "Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος", είναι γραμμένο και αυτό σε στιχάκια και εικονογραφημένο από την Λίντια Μονκς.
Η γνωστή φράση "Πρόσεχε τι εύχεσαι" νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την ιστορία.


Ο Ζαχαρής ένα ξύλινο αλογάκι, παρόλο που περνάει καλά ως παιδικό παιχνίδι στο σπίτι που μένει, εύχεται να μπορούσε κάποια στιγμή να γνωρίσει τον έξω κόσμο από κοντά. Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα, όταν ένας λευκός μονόκερος τον μεταμορφώνει σε αληθινό άλογο. Ζει διάφορες περιπέτειες μέχρι να βρει την ταυτότητα του και αυτό που πραγματικά θέλει να είναι.
'Ένα βιβλίο για την αναζήτηση του εαυτού μας, που διαβάζετε ευχάριστα και δυνατά!
Τέλος, ένα να αντίτυπο του κάθε βιβλίου μπορεί να γίνει δικό σας, αν πάρετε μέρος στον διαγωνισμό που τρέχει από σήμερα στην σελίδα μου στο Facebook  αλλά και στον λογαριασμό μου στο Instagram!

Σας φιλώ
  
Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια