Love your body

by - Ιανουαρίου 23, 2017

🍊Γεια σας φιλαράκια μου! Σήμερα το πρωινό μου είναι λιτό μα πεντανόστιμο. Και θα σας πω τι εννοώ... Απο σήμερα ξεκινάω πάλι μια περίοδο αποτοξίνωσης και ευθυγράμμισης του σώματος, του πνεύματος και της ψυχή μου και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να αλλάξω την διατροφή μου. Έτσι λοιπόν απο σήμερα και για ένα χρονικό διάστημα, θα απέχω απο την ζάχαρη, το σιτάρι, την γλουτένη, το αλκοόλ και οτιδήποτε άλλο με "βαραίνει" σωματικά, ψυχικά, νοητικά! Έτσι λοιπόν για πρωινό έχω: νιφάδες σόγιας, πορτοκάλι, λίγο γιαούρτι κατσικίσιο και σπόρους τσία. Λίγο πριν, ήπια ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι, και ήδη αισθάνομαι καλύτερα!💪🏻Θα σας κρατάω ενήμερους!! Viva la révolution!🍊 #mamapetounia #newday #breakfast #newgoals #happy #grateful #loveyourself #loveyourbody #superfood #orange #yogurt #soyaflakes
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mama Petounia (@mama_petounia) στις

Καλημέρα όλη μέρα!
Με αφορμή ένα ποστ που δημοσίευσα στον λογαριασμό μου στο Instagram και ένα σχόλιο από την αγαπητή Αλεξάνδρα του Craftland (που είναι και η νονά), εγκαινιάζω με χαρά την καινούργια μου στήλη “Love your body”!
Κατά καιρούς ξεκινάω περιόδους αποτοξίνωσης από ζάχαρη, αλκοόλ, σιτάρι και γλουτένη, πράγμα που με βοηθάει πολύ στο να βρίσκω σωματική, ψυχική και νοητική ισορροπία και ευθυγράμμιση. Όλα τα παραπάνω όταν τα καταναλώνω συχνά και σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, μου προκαλούν φούσκωμα, νευρικότητα, στρες, άγχος, θαμπώνουν το δέρμα μου, κάνουν αδύναμα τα μαλλιά μου, με γεμίζουν με φοβίες και ανασφάλεια και μου καλύπτουν τα συναισθήματα. Μάλιστα. Καλά διαβάσατε. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μένα με την καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης, σιταριού και γλουτένης. Ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα με το βάρος μου. Αυτό όμως ήταν και η παγίδα. Αφού δεν πάχαινα, μπορούσα να τρώω όσο θέλω. Μέγα λάθος.
Μετά τις γιορτές και τα πανηγύρια, αποφάσισα να ακούσω για μια ακόμα φορά το σώμα μου και τον εαυτό μου και να ξαναμπώ στη ροή που με κάνει να νιώθω χαρούμενη, δυνατή, ανάλαφρη, ξεκούραστη, λαμπερή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Χρόνια τώρα, ως καθαρόαιμο junkie με την ζάχαρη, έχω καταλάβει πως τουλάχιστον για μένα λειτουργεί σαν ναρκωτικό. Με ηρεμεί, με χαλαρώνει, με ταξιδεύει, μου καλύπτει τα συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις αλλά μόνο για μερικά λεπτά. Ύστερα με αφήνει ξέπνοη, χωρίς ενέργεια και με όλα τα παραπάνω που σας έγραψα. Επίσης η ζάχαρη έχει συνδεθεί και με τις χαρές μου. Σε γιορτές, γενέθλια και πάρτι και έχει ενσωματωθεί σε πολλές όμορφες αναμνήσεις μου. Μα δεν την θέλω πια. Δεν θέλω να συνδέω το φαγητό με την χαρά. Αν έρθουνε παρέα, καλώς να ορίσουν. Εγώ όμως δεν θέλω να τα συνδέω. Μπορώ να είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη κι αλλιώς. Υπάρχουν άλλωστε τόσα άλλα γλυκά πράγματα εκεί έξω, αλλά και εδώ μέσα, μέσα μου… Φτάνει να μου επιτρέψω να τα δω!
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να τρέφομαι καλύτερα, να φροντίζω τον εαυτό μου, την ψυχή μου και το σώμα μου, φτιάχνοντάς του φαγάκια υγιεινά και νόστιμα, φαγάκια που του ταιριάζουν, φαγάκια που είναι φτιαγμένα με χρόνο και αγάπη για αυτόν. Και ξέρεις τι γίνεται μετά; Μετά έχω την δύναμη και την χαρά να φροντίσω και όλους τους άλλους, αφού πρώτα έχω φροντίσει εμένα!

🍋🍴Έλα! Θέλεις να σου πω τι έφαγα για μεσημεριανό; Καρότο, πατάτα (κανονικά τρώω γλυκοπατάτα αλλά ξέμεινα) και κρεμμύδι στον ατμό, με λάδι, ξύδι balsamic χωρίς χρωστικές και ζάχαρη, παπαρουνόσπορο και σουσάμι, τυρί φέτα και ελιές! Υπερπαραγωγή σου λέω... Κι αυτό στο μπολ που δεν μπορείς να δεις, είναι ωμά μανιτάρια με σως απο γιαούρτι (πάντα κατσικίσιο), λίγη μουστάρδα (παντά τσακάρω τις ετικέτες να μην έχει χρωστικές και ζάχαρη), λάδι και κύμινο. Ουφ! Στα είπα όλα. Α! Και φυσικά, πάντα και παντού, λεμόνι!🍴🍋 #mamapetounia #newday #newgoals #happy #grateful #loveyourself #loveyourbody #superfood #yogurt #vegetarian #vegetables #lemon #mushroom #lunch #dayslikethese #olives
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mama Petounia (@mama_petounia) στις

Λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ταχίνι, ανάλατοι ξηροί καρποί, σπόρια, ρύζι, φρέσκοι χυμοί, πράσινο τσάι, γάλα καρύδας,  κατσικίσιο τυρί και γιαούρτι, αυγά και ψάρια, αποτελούν την δική μου διατροφή, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια δεν τρώω καθόλου κρέας με την προοπτική κάποια στιγμή να σταματήσω όλα τα ζωικά. Και ναι! Είμαι εντάξει με όλα αυτά αν με ρωτάς για την υγεία μου. Και ναι. Χορταίνω. Αφού παίρνω βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και καθαρή ενέργεια.
Α! Και να σου πω πως αυτός είναι ο ΔΙΚΟΣ μου τρόπος. Ο τρόπος που πάει σε ΕΜΕΝΑ και σε καμία περίπτωση δεν σου προτείνω να τον ακολουθήσεις, μιας και άλλος εγώ, άλλος εσύ. Το μόνο που κάνω είναι να τον μοιράζομαι μαζί μου, όπως κάνω και με τόσα άλλα πράγματα!

🍊Καλημέρα φιλαράκια μου! Σήμερα ξεκίνησα τη μέρα μου κλασικά με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι (αυτό θα γίνεται κάθε μέρα, οπότε δεν θα σας το ξαναπώ 😉) και συνέχισα με 2 γκοφρέτες απο κινόα και ρύζι αλειμμένες με ταχίνι μόνο απο αναποφλοίωτο σουσάμι, με μερικές φετούλες μήλου, κανέλα και σπόρους chia. Και για να δροσιστώ, ήπια κι ένα φλυτζάνι γάλα καρύδας! Α! Έφαγα κι ένα μανταρίνι, για λίγη βιταμίνη C.🍊 Κ🍊Α🍊Λ🍊Η🍊Μ🍊Ε🍊Ρ🍊Α #mamapetounia #newday #breakfast #newgoals #happy #grateful #loveyourself #loveyourbody #superfood #apple #quinoa #bio #vegetarian #vegan #coconut #coconutmilk #sesamepaste #healthyfood #clementine
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mama Petounia (@mama_petounia) στις

Από αυτήν εδώ την στήλη λοιπόν, θα μοιράζομαι μαζί σας, σκέψεις, εικόνες και συνταγές που αφορούν την διατροφή μου και την πρόθεσή μου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Είναι απαραίτητη αυτή η στήλη Ζωή μου! Για να μη ξεχνάμε ότι το να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και το φαγητό που καταναλώνουμε είναι ένας από αυτούς. Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή και από εδώ Ζωή μου!! Δυστυχώς είμαι κολλημένη με την ζάχαρη και ελπίζω μέσα από την στήλη σου να καταφέρω να κάνω πιο υγιεινούς συνδυασμούς!! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Ζωή μου, σε θαυμάζω για την αυτοσυγκράτηση σου! Εγώ δυσκολεύομαι να κόψω τα γλυκά και ειδικά τη σοκολάτα! Προσπαθώ όμως η διατροφή μου να περιορίζεται σε μαγειρευτά φαγητά και να αποφεύγω όσο μπορώ να junkfood

    ΑπάντησηΔιαγραφή