Athens Capital Hotel-MGallery Collection: Ένα ξενοδοχείο έργο τέχνης

by - Μαρτίου 21, 2022


Στο παρελθόν, έχω μοιραστεί πολλές φορές εδώ μαζί σας την αγάπη μου για τις διακοπές στην ίδια μου την πόλη.
Για το πόσο μου αρέσει να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, οργανώνοντας μικρές αποδράσεις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. 
Μου αρέσει να γίνομαι για λίγες μέρες τουρίστας στην ίδια μου την πόλη και να την βλέπω με άλλα μάτια. Να βλέπω τα ωραία της κομμάτια, να εκτιμώ ξανά την ομορφιά της και να αναθερμαίνω τη σχέση μου μαζί της. 
Μια σχέση που κρατάει πολλά χρόνια και που όπως όλες οι σχέσεις, έχει τα πάνω της και τα κάτω της.
Συνοδοιπόροι μου σε αυτά μου τα "ταξίδια" είναι η Χριστίνα και ο Γιώργος και φυσικά, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο σκύλος μας η Σελίνα.

Το ξενοδοχείο







Αυτή τη φορά, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να γευτούμε την υπέροχη φιλοξενία του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel-MGallery Collection.
Για εμάς, που λατρεύουμε το κέντρο της Αθήνας, η διαμονή μας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης, ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία.
Μπορείτε δε να φανταστείτε και τη χαρά μας, ειδικά όσοι από σας έχετε κατοικίδια, όταν μας πληροφόρησαν πως το Athens Capital Hotel-MGallery Collection είναι ένα pet friendly ξενοδοχείο και πως κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει σκυλάκια, γατάκια αλλά και ένα κουνελάκι! 
Πρόσφατα μάλιστα φιλοξενήθηκε εκεί και ο σκύλος γνωστού προέδρου μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας.




Το ανακαινισμένο κτήριο, γωνία Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, με θέα την Ακρόπολη, που προσωπικά μου φέρνει στο μυαλό κτήρια της Νέας Υόρκης, είναι ένα ξενοδοχείο που ξεχωρίζει για την λιτή και συνάμα εκλεπτυσμένη διακόσμηση του, τις σύγχρονες υποδομές και ανέσεις του, τα μοναδικά έργα τέχνης που κοσμούν κάθε του γωνιά, τη γεναιοδωρία των παροχών του και το ευγενέστατο, εξυπηρετικό και φιλικό προσωπικό του.
Με έμβλημα του το Ακροκέραμο, το οποίο και συναντάς σε προθήκες στους διαδρόμους, φιλοτεχνημένο από τον Βαγγέλη Χούρσογλου, το γλυπτό του Γεώργιου Λάππα στο αίθριο που διατρέχει 10 ορόφους, τα διάσπαρτα έργα τέχνης των Μόραλη, Βασιλείου, Τέτση κ.α. αλλά και τα ονόματα των Μαρία Κάλλας, Μελίνα Μερκούρη, Μάνου Χατζιδάκι και Οδυσσέα Ελύτη που φέρουν κάποιες από τις σουίτες του, όπου κι αν βρεθείς σε αυτό το ξενοδοχείο, η τέχνη σε ακολουθεί!


Το δωμάτιό μας


Το δωμάτιό μας, η Junior Suit με την ιδιαίτερη θέα στην οδό Πανεπιστημίου, την αρχιτεκτονικά άψογη αισθητική και διαρρύθμιση, το ονειρεμένο king size bed, το μαρμάρινο walk in ντουζ με τα επώνυμα προϊόντα περιποίησησης και την κομψή και άνετη επίπλωση του, ήταν πεντακάθαρο και φωτεινό, ιδανικό καταφύγιο για τις κρύες μέρες που προμήνυε το μετεωρολογικό δελτίο στην Αθήνα. 










Δίπλα στο κρεβάτι μας, υπήρχε ένα κρεβάτι για την Χριστίνα με δύο ξεχωριστά δώρα από το Μουσείο Μπενάκη, αλλά και ένα μικρό, άνετο κρεβατάκι για τη Σελίνα, μαζί με λιχουδιές, αρωματικά βιοδιασπώμενα σακουλάκια για τις βόλτες της, ένα όμορφο παπιγιόν και μια κάρτα καλωσορίσματος!


Η διαμονή μας




Έξω είχε τόσο κρύο και μέσα ήταν τόσο ζεστά και άνετα που δεν μου έκανε καρδιά να βγαίνω από το δωμάτιο! 






Από την πρώτη στιγμή λάτρεψα τη μεγάλη τζαμαρία με την θέα στην κεντρική λεωφόρο και απολάμβανα τις στιγμές που καθόμουν εκεί με ένα φλιτζάνι τσάι παρατηρώντας τον κόσμο και την κίνηση στο δρόμο. 
Η Χριστίνα και ο Γιώργος τίμησαν την μεγάλη τηλεόραση του δωματίου βλέποντας ταινίες και η Σελίνα προσαρμόστηκε αμέσως στην νωχελική και χαλαρή μας διάθεση. 


Το πρωινό μας


Ένα από τα πράγματα που πραγματικά απολαμβάνω στα ξενοδοχεία, είναι το πρωινό. Η καθημερινότητα δυστυχώς δεν με αφήνει να χαίρομαι όσο θέλω το πρώτο γεύμα της ημέρας.




Το πρωινό του Athens Capital Hotel-MGallery Collection είναι ένα πλούσιο, αμερικάνικου τύπου πρωινό, που σερβίρεται στο χώρο του εστιατορίου MFlavors που θυμίζει bistro, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα για room service, κατόπιν συνενόησης με τη reception.



Φρέσκα φρούτα και χυμοί, ομελέτες και αυγά που φτιάχνονται εκείνη την ώρα στην όμορφη ανοιχτή κουζίνα, κρέπες, pancakes, πίτες, βραστά λαχανικά, παραδοσιακά ελληνικά γλυκά αλλά και σφολιάτες, ποικιλία τυριών και αλλαντικών και τόσα όλα προσφέρουν μια τεράστια γκάμα επιλογών που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.




Η Χριστίνα τίμησε τα pancakes με την πραλίνα σοκολάτας αλλά και τα φρέσκα φρούτα, ο Γιώργος προτίμησε τις πιο αλμυρές γεύσεις όπως τα βραστά λαχανικά με τον σολωμό κι εγώ λάτρεψα τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο και τον σιμιγδαλένιο χαλβά!
Το σέρβις ήταν υποδειγματικό και όλα συνέβαλαν στο να ξεκινάει η μέρα μας με τον καλύτερο τρόπο.


Οι βόλτες μας


Η αλήθεια είναι, όπως σας είπα και παραπάνω, πως πραγματικά δεν μου έκανε καρδιά να αποχωριστώ το υπέροχο δωμάτιό μας και να βγω έξω στο κρύο, όμως παρόλα αυτά, ακολούθησα την υπόλοιπη παρέα σε μια όμορφη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, εκμεταλλευόμενη τον ήλιο που ξεμύτισε για λίγο στην κρύα μέρα του Σαββάτου. 



Και πραγματικά, για άλλη μια φορά, με εξέπληξε αυτή η αίσθηση του να βλέπω την πόλη μου με άλλα μάτια. Του να νιώθω πραγματικός τουρίστας, σε δρόμους που περπατάω σχεδόν κάθε μέρα επί πολλά-πολλά χρόνια!


Το Brunch μας


Στο καφέ του ισογείου με το όνομα Galerie Café, γωνία Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, μεταξύ άλλων, σερβίρεται και εξαιρετικό brunch.







Στον μέσα χώρο, που θυμίζει γκαλερί έργων τέχνης, αλλά και στον έξω, που φέρνει στο νου τα παριζιάνικα café, παρατηρώντας τον κόσμο που περνάει, μπορεί κανείς να απολαύσει κάθε Σάββατο 12 με 5 το απόγευμα, λαχταριστά pancakes, porridge με κινόα, αλμυρή βάφλα, γλυκά όπως macarons και red velvet, υπέροχη πίτσα και πεντανόστιμο ριζότο με τρούφα που δοκίμασα εγώ, αλλά και σαλάτες και μπέργκερ και φανταστική καρμπονάρα την οποίο τίμησε δεόντως η Χριστίνα! 


Το δείπνο μας


Το πρώτο μας βράδυ δειπνήσαμε στο εστιατόριο MFlavors
με την όμορφη διακόσμηση και τις μεσογειακές γεύσεις δια χειρός του διακεκριμένου executive chef Δημήτρη Μπούτσαλη, ήταν εξαιρετικό.



Για πρώτο πιάτο, επιλέξαμε την δροσερή πράσινη σαλάτα
με την κινόα και το αβοκάντο, που συνόδευσε την ταραμοσαλάτα και τις ελιές με την ποικιλία από ψωμάκια και κριτσίνια που ήρθαν ως καλωσόρισμα στο τραπέζι μας, αλλά και το πιάτο 
έκπληξη με τις γαρίδες, που ήρθε για μας κατευθείαν από την κουζίνα!




Για κυρίως πιάτο, εγώ επέλεξα χταπόδι σχάρας με πουρέ πατάτας και κρεμμυδάκια, το ωραιότερο που έχω φάει μέχρι τώρα, ο Γιώργος ψητή σφυρίδα με πουρέ μελιτζάνας και ψητά σπαράγγια και η Χριστίνα πήρε από το παιδικό μενού, πατάτες τηγανιτές με μπουκιές κοτόπουλου. Παράλληλα τα εξαιρετικά κρασιά που μας πρότεινε ο ευγενέστατος μετρ, απογείωσαν τις επιλογές μας. 





Στο τέλος, κλείσαμε το δείπνο μας με δροσερό σορμπέ λεμονιού αλλά και με μια νόστιμη, ιδιαίτερη τάρτα με μαρέγκα!
Το σέρβις ήταν άψογο, το φαγητό πεντανόστιμο και η βραδιά εξαιρετική.


Τι κρατάω







•Το άψογο service, την φιλοξενία και την ευγένεια των ανθρώπων που εργάζονται εκεί. 
•Το μεγάλο παράθυρο με θέα στην Πανεπιστημίου. 
•Τις πινακίδες στα δωμάτια αλλά και στα ασανσέρ που ήταν γραμμένες και στην μέθοδο Braille.
•Το καλωσόρισμα και την αγάπη που έδειξαν όλοι σε εμάς αλλά και στον σκύλο μας.
•Το μεγάλο και άνετο κρεβάτι.
•Τη χαρά της κόρης μας.
•Τη θέα από το bar Mappemonde στον 10ο όροφο.
•Τη σχολαστική καθαριότητα.
•Τις κουρτίνες που ανοιγόκλειναν με το πάτημα ενός κουμπιού.
•Τη γεύση από το χταπόδι που έφαγα στο εστιατόριο MFlavors.
•Την αίσθηση πως βρισκόμουν κάπου μακριά για διακοπές.
•Το άνετο και καλαίσθητο ντουζ.
•Τα απαλά φώτα που άναβαν μόνα τους κάθε φορά που σηκωνόμασταν το βράδυ από το κρεβάτι.





Μέσα σε αυτές τις δύσκολες για όλους μας μέρες, θα μας μείνει αξέχαστο αυτό το όμορφο τριήμερο που περάσαμε εκεί.
To Athens Capital Hotel-MGallery Collection είναι ένα ξενοδοχείο που θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα, όχι μόνο σε κάποιον που έρχεται για διακοπές στην Αθήνα, αλλά και σε όποιον θέλει να ζήσει μια ιδιαίτερη εμπειρία μέσα στην ίδια του την πόλη! 

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 
FACEBOOK 

*το άρθρο αυτό γράφτηκε σε συνεργασία με το Athens Capital Hotel-MGallery Collection

You May Also Like

0 σχόλια