Our Halloween party #6

by - Νοεμβρίου 04, 2020


Παρόλο που φέτος τα πράγματα είναι ζορισμένα, είπαμε να το τολμήσουμε και να κάνουμε ένα μικρό πάρτι με θέμα το Halloween με λίγους, αυτή τη φορά λόγω της περίστασης, και καλούς φίλους.
Σχεδόν κάθε χρόνο, από το 2014, στολίζουμε ανάλογα το σπίτι, αγοράζουμε κολοκύθες και μικρά δωράκια και φωνάζουμε τους φίλους της Χριστίνας για να φάμε, να πιούμε, να διαβάσουμε παραμύθια και να πούμε όλοι μαζί τρομακτικές ιστορίες!
Φέτος, οι μεγάλοι τις παρέας, δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου με το θέμα των ιστοριών, αφού όλα όσα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, μοιάζουν πραγματικά με ιστορίες τρόμου.
Παρόλα αυτά εμείς το διασκεδάσαμε, με αγάπη και διάθεση για επαφή, με κρασάκι, φαγητό και γλυκίσματα και με την ελπίδα πως δεν θα κάνουμε πάρα πολύ καιρό να ξανασυναντηθούμε.
Τα πιτσιρίκια ντύθηκαν, βάφτηκαν, χόρτασαν ζαχαρωτά και παιχνίδι και ξέχασαν για λίγο την ζοφερή πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο το πάρτι μας γίνεται για τα μικρά παιδιά, την Χριστίνα και τους φίλους της, γι' αυτό και την μέρα αυτή, επιτρέπονται και τα γλυκά και το ξενύχτι και λίγη τρέλα παραπάνω.
Από την άλλη κι εμείς οι μεγάλοι δεν περνάμε και άσχημα. Όλο αυτό είναι μια ωραία αφορμή για να βρεθούμε, να πούμε τα νέα μας, να χαλαρώσουμε και να συνδεθούμε.




Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είχα φροντίσει να στολίσω το σπίτι με γιρλάντες, κεριά και ιστούς αράχνης και να βάλω μουσική που να ταιριάζει στο θέμα του Halloween.
Στο μαγικό αυτό σκηνικό, είχα ως βασικό μου βοηθό τα καταστήματα Hans&Gretel, τα οποία μου πρόσφεραν πολλά νόστιμα γλυκίσματα, για να στολίσω το τραπέζι μου αλλά και για να δώσω κεράσματα σε κάθε παιδί ξεχωριστά, σύμφωνα με το ξένο αυτό έθιμο του Halloween, που εμάς μας αρέσει!



Επισκέφτηκα πρόσφατα ένα από τα μαγαζιά 
Hans&Gretel, αυτό που βρίσκεται στο Μοναστηράκι και πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω.
Σε ένα μαγικό σκηνικό, μπορείς να βρεις αμέτρητα είδη καραμέλας και ζαχαρωτών, μαλλί της γριάς, βάφλες, χειροποίητα παγωτά, σοκολάτες, παγωμένα γλυκίσματα, καραμελωμένα μήλα κ.α. Το σίγουρο είναι, πως παρόλο που στην οικογένεια μας την ζάχαρη γενικός την αποφεύγουμε, θέλω να πάμε κάποια στιγμή οικογενειακώς, για να δοκιμάσουμε το περίφημο chimney cake τους, πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα!



Διάλεξα ζελαδάκια σε πολλά "τρομαχτικά" σχήματα, γλειφιτζούρια με θέμα το Halloween, καραμέλες, κουφετάκια με σοκολάτα αλλά και γεύσεις φρούτων, ζαχαρωτά, καραμελωμένα αμύγδαλα, marshmallows αλλά και σπιτάκια που έκρυβαν εκπλήξεις.
Ο παραμυθένιος κόσμος του Hans&Gretel μεταφέρθηκε για λίγο σπίτι μας, γεμίζοντας μας με χαρά, μικρούς και μεγάλους, γιατί πως να το κάνουμε! Όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη μαγεία και λίγη γλύκα στη ζωή μας.



Τέλος, αυτό που κρατάω εγώ από το φετινό μας πάρτι, είναι τα γέλια μας, η ανάγκη μας για επαφή και η ελπίδα πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Και του χρόνου με υγεία!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 




You May Also Like

0 σχόλια