5 things #30

by - Νοεμβρίου 13, 2020


#1 Το βιβλίο που διάβασα τελευταία

Το βιβλίο που διάβασα τελευταία και μου άρεσε πολύ, είναι του Guillaume Musso, με τίτλο "Ένα Διαμέρισμα στο Παρίσι" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Πρόκειται για ένα βιβλίο, που με πολύ όμορφο λογοτεχνικό τρόπο, αναδεικνύει τις ανθρώπινες σχέσεις, τις προσωπικές αγωνίες και τις ιστορίες των ηρώων του, μέσα από μια μυστηριώδη ιστορία που διαδραματίζεται στο Παρίσι.
Η ιστορία ξεκινά με την Μαντλίν, μια Λονδρέζα πρώην αστυνομικό που νοικιάζει το ατελιέ ενώ ζωγράφου στο Παρίσι, για να προσφέρει στον εαυτό της την απομόνωση που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Την ίδια στιγμή από παρεξήγηση, το διαμέρισμα νοικιάζει ταυτόχρονα κι ο Γκασπάρ, ένας Αμερικανός συγγραφέας, με σκοπό να απομονωθεί για να γράψει το νέο του θεατρικό έργο.
Ένα διαμέρισμα, που υπήρξε το ατελιέ ενός διάσημου ζωγράφου, που πέθανε συντετριμμένος από την απαγωγή και δολοφονία του γιου του, αφήνοντας πίσω του τρεις πίνακες που έχουν εξαφανιστεί, ενώνει τους δύο αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες, με τους δικούς τους φόβους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστήριο που κρύβουν οι πίνακες.
Το "Ένα Διαμέρισμα στο Παρίσι" είναι ένα βιβλίο που με συνεπήρε, με κράτησε, με ταξίδεψε, μου άρεσε πολύ.



#2 Ένα τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα

Λατρεύω τις μέρες των Χριστουγέννων και για μένα τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να τις συνοδεύω.
Το συγκεκριμένο από την The Body Shop, είναι το αγαπημένο μου!
Γεμάτο με μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που εμφανίζονται μπροστά μας κάθε μέρα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, γεμίζοντάς μας με χρώματα, αρώματα και χαρά, είναι το τέλειο δώρο για τις φίλες μας αλλά και για μας τις ίδιες!
Παράλληλα, με την αγορά του, προσφέρουμε κι εμείς χαρά, αφού μέρος των εσόδων του, πάει από την The Body Shop σε οργανώσεις που παρέχουν ασφάλεια, προστασία, στήριξη και ενδυνάμωση σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας και κακοποίησης.
Ο παγκόσμιος στόχος της The Body Shop για αυτά τα Χριστούγεννα, είναι να δωρίσει τουλάχιστον 250,000 λίρες Αγγλίας σε αυτές τις γυναικείες οργανώσεις και με την δική μας συνεισφορά, είμαι σίγουρη πως αυτό θα γίνει εφικτό.
Και τα τρία ημερολόγια της σειράς έχουν εικονογραφηθεί υπέροχα, με πρωταγωνιστές δυναμικούς χαρακτήρες, που απολαμβάνουν τις γιορτές, γιατί γνωρίζουν το πώς να μοιραστούν το αληθινό νόημα τους. 
Την αγάπη και τη αλληλεγγύη. 
Ανυπομονώ για την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, όπου θα ξεκινήσω να μετράω αντίστροφα, ανοίγοντας ένα-ένα τα κουτάκια του ημερολογίου μου για να βρω μέσα τους μικρούς θησαυρούς που κρύβουν.
Μπορείτε αν θέλετε να είστε κι εσείς παρέα μου, παρακολουθώντας τα stories μου στον λογαριασμό μου στο Instagram!



#3 Η σειρά που μόλις τελείωσα

Είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις ακούσει και διαβάσει πολλά για την πολύ πετυχημένη σειρά του Netflix "The Queen's Gambit". Η αλήθεια είναι πως την είχα βάλει στη λίστα μου σε προτεραιότητα, καθώς από το trailer που είδα, μου άρεσε η ατμόσφαιρα, τα κουστούμια αλλά και το θέμα της σειράς.
Ένα κορίτσι που είχε την ατυχία να μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, χωρίς μάνα και πατέρα, μαθαίνει σκάκι από τον επιστάτη του ιδρύματος.
Ένα κορίτσι, που θεωρείται από πολλούς outsider της ζωής και του σκακιού, ενός  καθαρά ανδροκρατούμενου sport, μέσα από τα προσωπικά της σκοτάδια καταφέρνει με πείσμα και πολύ δουλειά, να φτάσει στην κορυφή και να στεφθεί βασίλισσα. 
Μπορεί στην αρχή να σου φανεί κάπως σκοτεινή ή ακόμα και αργή ή βαρετή, όμως σου προτείνω να δεις αυτή τη σειρά, που υμνεί τα όνειρα των ανθρώπων, όσο απατηλά και ακατόρθωτα κι αν μοιάζουν και που συγκινεί με την υπόθεση και τις ερμηνείες των ηθοποιών της!



#4 Το διάβασμα στην βεράντα μας

Ένα από τα πράγματα που είχαμε καθιερώσει οικογενειακώς στην προηγούμενη περίοδο της καραντίνας, ήταν να απολαμβάνουμε περισσότερο τη βεράντα μας. Έχουμε την χαρά και την τύχη, να ζούμε σε ένα σπίτι που μας αρέσει και το αγαπάμε πολύ και το οποίο έχει μια μεγάλη και άνετη βεράντα. Στο παρελθόν ομολογώ, πως προτιμούσαμε να καθόμαστε στο σαλόνι ή στην κουζίνα μας παρά έξω. Όμως με την πρώτη καραντίνα, εκτιμήσαμε το γεγονός πως, παρόλο που δεν μπορούσαμε να βγαίνουμε έξω στο δρόμο για βόλτες, είχαμε στην διάθεσή μας το φως, την δροσιά και το πράσινο της βεράντας μας. 
Τη σουλουπώσουμε, της προσθέσαμε γλάστρες με φυτά και μυρωδικά, βάλαμε κι ένα μεγάλο και άνετο τραπέζι και τώρα πια περνάμε πολλές ώρες της ημέρας έξω. Αγαπημένη μου στιγμή, είναι το πρωί, που με ένα φλιτζάνι τσάι, παίρνω το βιβλίο μου και κάθομαι να διαβάσω δίπλα στον αγαπημένο μου κισσό. Νιώθω πραγματικά σαν να βρίσκομαι κάπου στην εξοχή και ξεκινάω την μέρα μου με ηρεμία και χαρά. Τα μεσημέρια πάλι, ακόμα και τώρα που έχει αρχίσει να βάζει λίγη ψύχρα, επιλέγουμε να φάμε έξω τις περισσότερες φορές και είναι σαν να τρώμε σε ταβέρνα! Νιώθω τυχερή και έχω μεγάλη χαρά για την ύπαρξη αυτού του σημείου στο σπίτι μας, που κάνει πολύ πιο υποφερτό τον εγκλεισμό μας. Εύχομαι να έχετε κι εσείς τις δικές σας γωνιές που να σας δίνουν χαρά. 



#5 Επετειακή σειρά από την Molton Brown

Η αλήθεια είναι πως κάποια προϊόντα περιποίησης σώματος, έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όπως για παράδειγμα  αυτά της αγγλικής εταιρίας Molton Brown. Τρελαίνομαι για τα υπέροχα αρώματά τους, τις λιτές και κομψές συσκευασίες τους και την καλλιτεχνική ελευθερία που χαρακτηρίζει το κάθε προϊόν. 
Μα δεν είναι τυχαίο που ο οίκος αυτός θεωρείται η διαχρονική απεικονίσει το μοναδικού βρετανικού στυλ. 
Με παραγωγή αποκλειστικά στην Αγγλία, η Molton Brown, δημιουργεί αυθεντικά προϊόντα, υψηλής ποιότητας, τα οποία μάλιστα φέρουν και την τιμητική διάκριση της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς αποτελούν επίσημο προμηθευτή του παλατιού σε είδη προσωπικής περιποίησης!
Στα πολύ συν, είναι πως τα προϊόντα της Molton Brown δεν δοκιμάζονται σε ζώα,, είναι cruelty free, vegetarian και κάποια από αυτά, μπορείς να τα ξαναγεμίσεις, μειώνοντας έτσι την χρήση του πλαστικού.
Εγώ τώρα τις γιορτές, θα δοκιμάσω από την επετειακή τους σειρά, το αφρόλουτρο και την κρέμα σώματος Muddled Plum, που περιλαμβάνουν νότες από παλαιωμένο ρούμι, σαφράν και δαμάσκηνο και είμαι σίγουρη πως θα πάρω πάνω μου, λίγη από την λάμψη τους!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια