Γιρλάντα με αποξηραμένα πορτοκάλια

by - Νοεμβρίου 25, 2020


Τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη μου γιορτή, είναι προ των πυλών και παρόλο που φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν έχω την ίδια διάθεση με άλλες χρονιές επηρεασμένη με όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, είπα να αρχίσω να κάνω διάφορα πράγματα που θα με βάλουν σιγά, σιγά στο κλίμα.
Με αφορμή την ερώτηση μιας ακολούθου μου στον λογαριασμό μου στο Instagram, που με ρωτούσε πως αποξηραίνω τα πορτοκάλια, σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να σας δείξω πως το κάνω, φτιάχνοντας παράλληλα και μια γιρλάντα με αποξηραμένα πορτοκάλια και κανέλα, δίνοντας έτσι μια γιορτινή νότα στο σπίτι, λίγο πριν από το επίσημο στόλισμα του.
Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη και κατά την διάρκειά της, μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!
Αυτές οι πολύ όμορφες και λεπτές φετούλες πορτοκαλιού, μπορούν να χρησιμεύσουν, πέρα από το να φτιάξετε μια γιρλάντα σαν τη δική μου και στο να διακοσμήσετε τα πακέτα των δώρων σας, ή ακόμα και στο να τις προσθέσετε στο τσάι σας ή στο γλυκό σας, όπως λόγου χάρη σε ένα κέικ βανίλια.




Να πως έφτιαξα τη γιρλάντα μου:

ΥΛΙΚΑ

2 πορτοκάλια 
μερικά στικ κανέλας 
1 βελόνα 
κλωστή στο χρώμα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έπλυνα και έκοψα τα δύο πορτοκάλια σε φέτες. Ούτε πολύ λεπτές ούτε πολύ παχιές. 
Αφού τις σκούπισα καλά με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά υγρά, τις τοποθέτησα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις "έψησα" στους 100 βαθμούς, μέχρι να σκουρύνει λίγο το χρώμα τους. Τις άφησα να κρυώσουν και στη συνέχεια, πήρα βελόνα και κλωστή και πέρασα ένα πορτοκάλι, έδεσα μια κανέλα, πέρασα ένα πορτοκάλι, έδεσα μια κανέλα και πάει λέγοντας!




Δεν τα πέρασα όλα τα πορτοκαλάκια μου στην γιρλάντα. Κράτησα μερικά για να διακοσμήσω τα δώρα που θα κάνω στους φίλους μου στις γιορτές, καθώς μου αρέσει πάντα να προσθέτω μια προσωπική πινελιά στα δώρα μου.
Επίσης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορούμε να αποξηράνουμε και άλλα εσπεριδοειδή, όπως μανταρίνια, λεμόνια ή λάιμ! 

Εσείς πώς είστε; Έχετε μπει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα;

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια