Φτιάχνουμε Πασχαλινές λαμπάδες με απλά υλικά

by - Απριλίου 13, 2020


Γεια σας και χαρά σας.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους με υγεία!
Το Πάσχα είναι εδώ και παρ'όλο που φέτος θα το γιορτάσουμε αλλιώτικα και διαφορετικά λόγο της πανδημίας, όσο είμαστε καλά στην υγεία μας, εγώ θα συνεχίσω να είμαι αισιόδοξη και να χαίρομαι αυτήν την πολύ όμορφη και τόσο συμβολική γιορτή.
Τι κι αν δεν φύγαμε όπως είχαμε αρχικά προγραμματίσει; Τι κι αν θα κάνουμε Πάσχα και Ανάσταση στο σπίτι μας; Οι μέρες είναι υπέροχες κι είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα μπαλκόνι που μπορούμε να το φανταστούμε ως μέρος για διακοπές. 
Φέτος αποφάσισα να κάνουμε παρέα με την Χριστίνα, αρκετά από αυτά που προβλέπουν οι πασχαλινές παραδώσεις. Το ήθελα χρόνια τώρα, αλλά ποτέ δεν είχα αρκετό χρόνο. Τώρα είναι ευκαιρία.


Ξεκινήσαμε με τις λαμπάδες! Μου έλεγε από καιρό πως ήθελε να μας τις φτιάξει εκείνη κι έτσι δεν της χάλασα το χατήρι!
Και παρόλο που δεν θα πάμε να τις ανάψουμε στην εκκλησία, θα στολίσουμε με αυτές το πασχαλινό μας τραπέζι.
Η κατασκευή τους ήταν πανεύκολη και με μηδενικό κόστος.
Τα κεριά τα είχα από άλλες χρονιές και τα υλικά που χρησιμοποιήσε, όπως κορδέλες, κουμπιά κ.α ήταν από τα υλικά χειροτεχνίας που μαζεύουμε από δω κι από κει τα τελευταία χρόνια.
Θελήσαμε να μπούμε σιγά, σιγά σε πασχαλινό κλίμα, να περάσουμε μερικές δημιουργικές ώρες παρέα με την Χριστίνα και να γεμίσουμε με λίγη αισιοδοξία και με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά.
Άλλωστε στο χέρι μας είναι να κάνουμε την κάθε μας μέρα να μοιάζει με γιορτή, ακόμα και κάτω από λιγότερο εύκολες και ευχάριστες συνθήκες.


ΥΛΙΚΑ

•μερικά χρωματιστά κεριά
πολύχρωμες κορδέλες
διακοσμητικά από τσόχα
αυτοκόλλητα 
καραμέλες
κουμπιά
κόλλα σιλικόνης 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τυλίγουμε μια κορδέλα της αρεσκείας μας στη μέση του κεριού. 
Κολλάμε τις άκρες της κορδέλας με σιλικόνη και διακοσμούμε στην συνέχεια με κουμπιά, διακοσμητικά από τσόχα, μανταλάκια, αυτοκόλλητα, ακόμα και καραμέλες.




Τις λαμπάδες που βλέπετε τις έφτιαξε η Χριστίνα για μας, με την βοήθειά μου στο θέμα της σιλικόνης.
Αυτοσχεδίασε και έπαιξε με τα χρώματα και τα υλικά, βάζοντας αγάπη και φαντασία, δημιουργώντας ένα μοναδικό δώρο για τον καθένα μας!

Σας φιλώ


Βρείτε με σε
και 


















You May Also Like

0 σχόλια