5 things #20

by - Απριλίου 22, 2019


#1 Πριν από μερικές μέρες βρέθηκα στο Κτήμα Αρίστη, καλεσμένη από την Nestlé για να δοκιμάσω το πρώτο βρεφικό επιδόρπιο γάλακτος από 100% βιολογικό γάλα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης της σειράς NaturNes® Bio.
Τα καινούργια επιδόρπια γάλακτος της Nestlé ξεχωρίζουν, αφού περιέχουν μόνο τα φυσικά σάκχαρα του γάλακτος και των φρούτων, που προέρχονται από 100% βιολογικές καλλιέργειες.
Με τη βοήθεια του διατροφολόγο Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, μάθαμε για την υψηλή διατροφική αξία του νέου προϊόντος, ενώ ο γνωστός pastry chef  Δημήτρης Μακρυνιώτης, μας έδειξε εύκολες και γρήγορες συνταγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε με βάση το νέο γιαούρτι, όπως smoothie με φρέσκες φράουλες και γιαούρτι αλλά και ένα λαχταριστό κέικ με γιαούρτι και μπανάνα. 
Τα επιδόρπια γάλακτος NaturNes® Bio βγαίνουν σε τρεις γεύσεις: κλασική, αχλάδι-μπανάνα και μήλο-ροδάκινο.



#2 Ως παιδί, πέρασα κάποια πολύ ωραία χρόνια της ζωής μου στην πολύ όμορφη γειτονιά της Κυψέλης.
Ακόμα θυμάμαι τις κουβέντες των μεγαλύτερων για το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, αγωνίστριας και ιδρύτριας της αντιστασιακής οργάνωσης "Μπουμπουλίνα", που μάχονταν ενάντια στον ναζισμό τα σκληρά χρόνια της Κατοχής και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές μόλις έναν μήνα πριν από την απελευθέρωση της χώρας. 
Το σπίτι της ήταν υπό κατάληψη και φάνταζε στα δικά μας μάτια σαν κάτι τρομερό.
Πριν από μερικές μέρες είχα την χαρά να το επισκεφτώ και να μάθω πως εκεί στεγάζεται πια το Κέντρο Ψηφιακού Πολιτισμού και το πρόγραμμα START Project της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Social Innov, που τρέχει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την υποστήριξη της Microsoft Hellas, προσφέροντας εδώ και έναν χρόνο εντελώς δωρεάν, την δυνατότητα στους πολίτες να αναπτύξουν τις ψηφιακές του δεξιότητες μέσα από 250 μαθήματα και workshops.
Μέχρι σήμερα 4.000 διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μαθαίνοντας Internet για αρχάριους και για ηλικιακές ομάδες 55+, ρομποτική, αναγνώριση των fake news κ.α., νιώθοντας κοινωνικά ενεργοί και μαθαίνοντας πράγματα που θα τους βοηθήσουν να εξελιχτούν τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά. 
Αυτή η υπέροχη δράση βρήκε τον καταλληλότερο χώρο για να στεγαστεί, το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, μιας γυναίκας που πρόσφερε μέχρι και την ίδια της τη ζωή για το κοινό καλό.
Περισσότερα για το πρόγραμμα START Project και για τον τρόπο συμμετοχή σας σε αυτό, μπορείτε να δείτε εδώ.


#3 Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου μου φορούσε ένα στεφανάκι την ώρα που μου έλουζε τα μαλλιά για να μην πέφτουν οι σαπουνάδες στα μάτια μου και με κάνουν να κλαίω.
Μετά ήρθε στη ζωή μου το σαμπουάν της Johnsons® "Όχι πια δάκρυα" και αντικατέστησε το στεφανάκι, μένοντας για πάντα χαραγμένο στις αναμνήσεις μου για το χαρακτηριστικό του άρωμα.
Όταν βρέθηκα στην παρουσίαση της Johnsons® για να γνωρίσω τα ανανεωμένα αλλά και ολοκαίνουργια προϊόντα της, συνάντησα το "Gold shampoo" το σαμπουάν των παιδικών μου χρόνων, και συγκινήθηκα!
Το "Gold shampoo" που λέτε, έχει ανανεωθεί και κυκλοφορεί χωρίς χρωστικές και χημικά συστατικά, διατηρώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό του άρωμα.
Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο της Αθήνα, με την βοήθεια των ειδικών, έμαθα πως τα ανανεωμένα προϊόντα της Johnsons®, δεν περιέχουν parabens, χρωστικές, θειικές και φθαλικές ενώσεις, πως είναι υποαλλεργικά και πως περιέχουν συστατικά 90% φυσικής προέλευσης.
Η ολοκαίνουργια σειρά Johnsons® CottonTouch είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ευαίσθητη επιδερμίδα το νεογέννητων, περιέχει αγνό βαμβάκι και είναι υποαλλεργική και με ισορροπημένο pH για την βρεφική επιδερμίδα. Η σειρά Bedtime® είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τα μωράκια να κοιμηθούν γρηγορότερα, ενώ η σειρά Strength drops® που απευθύνετε σε νήπια και μεγαλύτερα παιδιά, έχει σχεδιαστεί με διασκεδαστική συσκευασία, για να κάνει το μπάνιο πιο διασκεδαστικό!  



#4 Δοκίμασα την ανανεωμένη ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο Ultra Facial Cream της Kiehl's και μου άρεσε πολύ! 
Σούπερ ενυδατική αλλά παράλληλα με μια ανάλαφρη και μη λιπαρή υφή, είναι ιδανική για την δική μου μεικτή επιδερμίδα.
Η νέα ανανεωμένη σύνθεση, περιέχει μεταξύ άλλων μια πρωτεΐνη προερχόμενη από τους θαλάσσιους πάγους, η οποία προσφέρει προστασία και βαθιά ενυδάτωση, αποτρέποντας ταυτόχρονα την απώλεια νερού από την επιδερμίδα, ενώ είναι ελεύθερη από Parabens και καρβαμίδιο (απολεπιστικό που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα).
Εσείς γνωρίζεται τα προϊόντα της Kiehl's; Τα έχετε δοκιμάσει;


#5 Η άνοιξη είναι πολύ αγαπημένη μου εποχή. 
Μου αρέσει να γεμίζω το σπίτι με λουλούδια, να κάνω βόλτες στη φύση, να κάνω νέα ξεκινήματα. Αν και ο καιρός φέτος δεν μας έκανε τη χάρη, εγώ επιμένω με ανοιξιάτική διάθεση και αρχίζω σιγά, σιγά να πετάω από πάνω μου τα περιττά: περιττές σκέψεις, περιττά κιλά, περιττούς ανθρώπους, περιττά πράγματα και να ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Πιο φωτεινές, πιο χρωματιστές, πιο ελεύθερες, πιο ζεστές! Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την ζωή μας λίγο καλύτερη, με μικρές καθημερινές αλλαγές, με αγάπη, αυτοφροντίδα και σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους!

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια