10 στόχοι για το 2019

by - Ιανουαρίου 21, 2019



Γεια σας και χαρά σας!
Εύχομαι να είστε πολύ, πολύ καλά.
Σίγουρα θα έχετε καταλάβει πόσο πολύ μου αρέσει να γράφω λίστες. Είναι το δικό μου "παιχνίδι".
Ένα παιχνίδι που με χαλαρώνει, με οργανώνει και με γεμίζει χαρά. Σκοπός μου είναι να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, πράγματα που με πάνε παραπέρα, χωρίς κανέναν ψυχαναγκασμό και χωρίς καμία απαίτηση από τον εαυτό μου να καταφέρει οπωσδήποτε όλα όσα θέλει να κάνει.
Αρχή του νέου χρόνου λοιπόν και ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας, όλα όσα θέλω να κάνω για το 2019!
Αυτή τη χρονιά θέλω:

 1. Να αρχίσω γυμναστική


Πάει καιρός από την τελευταία φορά που γυμνάστηκα και νιώθω πως τώρα ήρθε ξανά η στιγμή να ξεκινήσω πάλι να δουλεύω με το σώμα μου, αφού το νιώθω πια να μου το ζητάει.
Δεν θέλω απαραίτητα να πάω σε κάποιο γυμναστήριο, ούτε σε κάποιο χώρο όπου κάνουν γιόγκα ή Pilates.
Προς το παρόν αυτό που λαχταρώ, είναι να ξεκινήσω σιγά, σιγά στο σπίτι μου ένα μισάωρο καθημερινό πρόγραμμα με κάποιες ασκήσεις που ξέρω ότι μου πάνε και με κάνουν να αισθάνομαι καλά.
Δεσμεύομαι λοιπόν για 30 λεπτά καθημερινού stretching και ασκήσεων ενδυνάμωσης και χαλάρωσης. Ελπίζω να τα καταφέρω!


2. Να προσέξω την διατροφή μου


Σε μένα η κακή διατροφή είναι πολλές φορές συνδεδεμένη με την κακή ψυχολογική μου κατάσταση.
Όταν δεν είμαι καλά, τρώω. Τρώω τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, άμυλο και κακά λιπαρά. Κάνω προσπάθεια να το ορίσω αλλά πολλές φορές με ξεπερνάει.
Δεν λέω πως είναι κακό να τρως αυτό που θες, λέω απλά πως εμένα αυτές οι τροφές δεν μου κάνουν καλό. Περισσότερο για αυτό σας έχω μιλήσει σε ΑΥΤΗ μου την ανάρτηση.
Θέλω λοιπόν την χρονιά αυτή, να δώσω μεγαλύτερη σημασία στην διατροφή, μου φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα που θα με κάνει να αισθάνομαι υγιής και όχι άρρωστη.
Θέλω να δεσμευτώ στο να οργανώνω το μενού μου και να έχω μαζί μου κάποιο σνακ για τις δύσκολες ώρες, δημιουργώντας έτσι μια δικλίδα ασφαλείας για τις στιγμές που είμαι εκτός σπιτιού.
Θέλω να μπορώ να απολαμβάνω το φαγητό μου και όχι να το φοβάμαι. Επίσης θέλω να πειραματιστώ περισσότερο και να δημιουργήσω με πιο υγιεινές πρώτες ύλες, κλασσικές συνταγές!


3. Να μην κάνω το πρόβλημα του άλλου δικό μου


Μερικές φορές μου είναι δύσκολο να κάνω ένα βήμα πίσω και να αφήσω την κάπα του Σούπερμαν στην άκρη. Είναι σίγουρο πως δεν είμαι εδώ για να σώσω τον κόσμο.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθάω όποιον και όπου μπορώ.
Για φέτος θα ήθελα να είμαι δίπλα στους ανθρώπους που τυχών θα έχουν ανάγκη την βοήθειά μου, την συντροφιά μου και γενικότερα την ύπαρξή μου, χωρίς να κάνω το πρόβλημά τους δικό μου και χωρίς να νιώθω ότι ευθύνομαι εγώ για αυτό.
"Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν".

4. Να διαβάζω 2 βιβλία το μήνα


Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια  μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής από το διάβασμα, ξαναγύρισα στην αγαπημένη μου συνήθεια.
Η ανάγνωση όμορφων βιβλίων, με γεμίζει χαρά και με ταξιδεύει. Με ξεκουράζει και μου δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας. Με βάζει σε ένα δικό μου κόσμο, όπου εκεί μέσα αισθάνομαι απόλυτα ο εαυτός μου.
Στόχος μου για αυτή τη χρονιά είναι να διαβάζω τουλάχιστον δύο βιβλία το μήνα και να μοιράζομαι μαζί σας την "ταξιδιωτική" μου αυτή εμπειρία!


5. Να κρατήσω τον χώρο μου καθαρό και τακτοποιημένο


Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ζω σε έναν σπίτι καθαρό και μαζεμένο. Όσο πιο οργανωμένος είναι ο χώρος μου, τόσο πιο οργανωμένη είναι και η ζωή μου. Και δεν εννοώ την οργάνωση με την έννοια του ψυχαναγκασμού, αλλά με τον σεβασμό προς εμένα και υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μου.
Μας αξίζει να ζούμε σε έναν χώρο όπου δεν κυριαρχεί η ακαταστασία και το χάος, όπου τα ρούχα δεν είναι πεταμένα από δω κι από κει και όπου το βλέμμα μας ξεκουράζεται και δεν σκοντάφτει πάνω σε σωρούς από ετερόκλητα αντικείμενα.
Αυτή τη χρονιά θέλω να φροντίσω περισσότερο τη φωλιά μου αφού είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα.

6. Να χρησιμοποιήσω με σύνεση το κινητό μου και το διαδίκτυο


Σας το έχω ξαναπεί κι ΕΔΩ. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αισθανθεί εξαρτημένη από το κινητό μου και το διαδίκτυο. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθω τον εαυτό μου να στρεσάρεται και να αγχώνεται μετά από κάποιες ώρες στον κυβερνοχώρο.
Για φέτος θέλω να ορίζω εγώ τον χρόνο που θα αφιερώνω από την μέρα μου στον εικονικό αυτόν κόσμο, βάζοντας ξεκάθαρα τα όριά μου.
Θέλω να περνάω ώρες με το παιδί μου, τον αγαπημένο μου, τον εαυτό μου και τους φίλους μου, χωρίς να μου τραβάει την προσοχή το κινητό. Θέλω τρεις ώρες πριν τον ύπνο μου, το τηλέφωνο να κλείνει και να βγαίνει έξω από το δωμάτιό μου, αφήνοντάς με να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω χωρίς παρεμβολές.
Θέλω να νιώθω ελεύθερη και όχι δέσμια αυτού του αντικειμένου που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν στη ζωή μου.

7. Να εξασκηθώ στην συνέπεια


Πολύ συχνά μου συμβαίνει να αναβάλω πράγματα για αργότερα. Να αναβάλω ραντεβού που με αγχώνουν, κείμενα για το blog που περιμένουν καιρό να δημοσιευτούν, αλλαγές που πρέπει να γίνουν, υποσχέσεις που καλό είναι να τηρηθούν, επιθυμίες μου που θέλω να πραγματοποιηθούν.
Έχω καταλάβει πως η οργάνωση με βοηθάει ιδιαίτερα στο να μην πελαγώνω και να μην αγχώνομαι, όμως από μόνη της δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και συνέπεια.
Έτσι για αυτήν την χρονιά δεσμεύομαι στο να προσπαθήσω όσο μπορώ να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, στους στόχους και στα θέλω μου και στο να εξασκηθώ στην συγκέντρωση και στην μη απόσπαση προσοχής, κάτι που από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το ίντερνετ, μου συμβαίνει αρκετά συχνά.
Θέλω να πάρω τον χρόνο μου και να οργανώσω χαλαρά τη ζωή μου, προσπαθώντας να κάνω τα πράγματα στην ώρα τους, έτσι ώστε να μην εκθέτω τον εαυτό μου, φέρνοντάς τον συχνά σε δύσκολη θέση.

8. Να σκέφτομαι λιγότερο


Κάθε μέρα το μυαλό μου καταναλώνει απίστευτες ποσότητες ενέργειας σε άπειρες σκέψεις, πολλές από τις οποίες είναι πραγματικά ανώφελες και βαθιά κουραστικές. Γιατί αυτό και γιατί εκείνο; Κι αν ήταν έτσι τα πράγματα κι όχι αλλιώς; Και πώς θα πάει αυτό και τί θα γίνει με εκείνο;
Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις.
Σκέψεις που το μόνο που κάνουν είναι να με γεμίζουν με άγχος και αρνητισμό, να με αποσπούν από το ΤΩΡΑ και να μου δημιουργούν μια αίσθηση κενού και ανικανοποίητου.
Για το 2019 θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι και να ζω τη στιγμή, το ΤΩΡΑ. Το αύριο θα το δω όταν έρθει και είμαι σίγουρη πως δεν θα είναι τόσο τρομακτικό όσο πιθανόν μπορεί να φαντάζει.
Είμαι εδώ για να χαρώ τις καινούργιες στιγμές που θα μου φέρει!

9. Να βλέπω πιο συχνά τους φίλους μου


Πολύ θα μου άρεσε αυτή τη χρονιά, να καθιερώσω την "βραδιά των φίλων" στο σπίτι μου!
Μια βραδιά την εβδομάδα, όπου το σπίτι θα είναι ανοιχτό για να δεχτεί τα αγαπημένα μου πρόσωπα  για φαγητό, κουβεντούλα και επιτραπέζια παιχνίδια. Κόντρα στην τελειομανία μου, θα είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε και να έρθουμε σε επαφή χαλαρά, χωρίς καμία προσδοκία, ενδυναμώνοντας έτσι τη σχέση μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

10. Να ακούω το ένστικτό μου


Είναι φορές που ενώ ξέρω ποιο είναι το σωστό, έρχεται το μυαλό μου και μου τα κάνει μαντάρα.
Οι σκέψεις που σας έλεγα παραπάνω...
Φέτος θέλω να δώσω μεγαλύτερη σημασία στο ένστικτό μου και να το εμπιστευτώ περισσότερο. Θέλω να αφεθώ στην σοφία και στην γνώση του και ας σπάσω τα μούτρα μου. Τουλάχιστον θα είναι δική η απόφαση και όχι κάποιου άλλου!


Αυτά είναι 10 από τα πράγματα που θα ήθελα να καταφέρω την καινούργια χρονιά!
Χαλαρά και χωρίς πίεση, σαν ένα παιχνίδι που δεν σε νοιάζει αν θα βγεις νικητής, αφού είσαι έτσι κι αλλιώς από την στιγμή που παίρνεις μέρος.
Στο τέλος της χρονιάς, θα επανέλθω για να σας πω την εμπειρία μου!
Εσείς τι θέλετε να καταφέρετε το 2019;

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια