Μικρή βιβλιοφάγος: Ο Αρκούδος και το Πιάνο

by - Οκτωβρίου 25, 2017


Από το πρώτο τους κι όλας "παιδάκι" την θαρραλέα  Ρόζα το Τερατάκι , ήμουν σίγουρη πως οι εκδόσεις Μικρή Σελήνη θα μας χάριζαν Μεγάλα βιβλία!
Και δεν έπεσα έξω.
Ποιοτικές εκδόσεις με όμορφη εικονογράφηση και μεστό κείμενο και με υπέροχες ιστορίες γεμάτες μηνύματα, όπως το βιβλίο του πολύ ταλαντούχου David Litchfield "Ο Αρκούδος και το Πιάνο".


Η Χριστίνα το λάτρεψε. Το ίδιο κι εγώ που συν της άλλης, ταυτίστηκα πολύ με τον ήρωά του.
Έναν θαρραλέο και ταλαντούχο αρκούδο που ζει μέσα στο δάσος και που ανακαλύπτει ένα αλλόκοτο κουτί που βγάζει ήχους όταν το πατάει με την μαλακή πατούσα του.
Με τον καιρό το αρκουδάκι μεγαλώνει, κι ανακαλύπτει πως αυτό το αλλόκοτο κουτί που στην σύγχρονη κοινωνία ονομάζεται "πιάνο", τον κάνει ευτυχισμένο και τον ταξιδεύει νοητά σε κόσμους μακρινούς.
Αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρό του και να κάνει αυτό το ταξίδι πραγματικότητα.


"Η πόλη ήταν ακριβώς όπως την είχε ονειρευτεί. Όμως βαθιά μέσα του, κάτι βάραινε την καρδιά του. Είχε κερδίσει βραβεία, είχε αποκτήσει δόξα και είχε ακούσει μουσική από όλο τον κόσμο, όμως του έλειπε το δάσος. Του έλειπαν οι παλιοί του φίλοι. Του έλειπε το σπίτι του."
Όταν πριν από κάμποσα χρόνια αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, ήταν γιατί με είχε "μαγέψει" κι εμένα ένα μαγικό κουτί, που λεγόταν θέατρο και με έκανε ευτυχισμένη, με ταξίδευε...
Αποφάσισα λοιπόν να ακολουθήσω το όνειρό μου.
Κι ενώ η δουλειά μου μου έδινε όλα όσα είχα ονειρευτεί, μου έλειπε ένα σπίτι, μια παιδική αγκαλιά, μια δική μου οικογένεια.


Το αγαπήσαμε αυτό το βιβλίο. Για την απλότητά του, την φανταστική του εικονογράφηση, το κείμενό του το γεμάτο μηνύματά.
Ταυτιστήκαμε με τον ήρωά του. Με την αγάπη του για την τέχνη της μουσικής, με το πείσμα του να ακολουθήσει το όνειρό του και με την ανάγκη του να επιστρέψει στις ρίζες του και στην ουσία της ύπαρξής του.
"Ο Αρκούδος και το Πιάνο". Ένα όμορφο και συγκινητικό βιβλίο που σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

5 σχόλια

  1. Ακούγεται υπέροχο Ζωή μου! Μας αρέσουν τα τρυφερά βιβλία γεμάτα μηνύματα ζωής...ευχαριστούμε για την πρόταση! Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία μου.
      Ναι είναι πάρα πολύ καλό και εμένα προσωπικά με άγγιξε πολύ.
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται υπέροχο! Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο βιβλίο από όλες τις απόψεις (ειδικά αυτή η εικονογράφηση!)....
    Όπως υπέροχοι είναι και οι άνθρωποι πίσω από την Μικρή Σελήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή