Μικρή βιβλιοφάγος: Το σχολείο πάει σχολείο

by - Οκτωβρίου 10, 2017


Στις αρχές του προηγούμενου μήνα λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, λάβαμε ένα πακετάκι αγάπης από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που μεταξύ άλλων είχε και αυτό το πολύ ωραίο βιβλίο:
Το σχολείο πάει σχολείο των Adam Rex και Christian Robinson σε απόδοση του Αντώνη Παπαθεοδούλου.



Ένα βιβλίο που το λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή, μιας και το θέμα του πέρα από επίκαιρο ήταν και πρωτότυπο. Ένα σχολείο που έχει φωνή! Ένα σχολείο που μας μιλά για τις σκέψεις, τις ανασφάλειες και τις χαρές του.
Ένα σχολείο που έχει συναισθήματα και μοιράζεται μαζί μας την αγωνία της πρώτης μέρας, το άγχος του για αποδοχή, την ανάγκη του για σεβασμό και εμπιστοσύνη, την χαρά του για τις πρώτες φιλικές του σχέσεις.



Μέσα από την τρυφερή γραφή του Adam Rex αλλά και την πολύ όμορφη και χαρούμενη εικονογράφηση του Christian Robinson, που προσωπικά μου άρεσε πολύ μιας και φέρει κάτι από vintage, τα παιδιά βλέπουν πως δεν είναι μόνο οι μαθητές που έχουν άγχος για την πρώτη μέρα στο σχολείο, αλλά και το ίδιο το σχολείο που βιώνει ως ένα άλλο παιδί όλα τα στάδια προσαρμογής σε ένα καινούργιο περιβάλλον.
Νέες σχέσεις χτίζονται, γεμάτες αγωνία, χαρά και προσμονή δίνοντας στο βαρετό και μερικές φορές τρομακτικό σχολείο, μια πιο γλυκιά και τρυφερή εικόνα, θυμίζοντάς μας παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να ερχόμαστε στη θέση του άλλου.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

2 σχόλια