Μικρή βιβλιοφάγος: Ο Κουρέας της Σεβίλλης

by - Οκτωβρίου 19, 2016


Όταν το βιβλίο που επιλέγουμε μαζί με την Χριστίνα συνδυάζει και το θέατρο, είναι η καλύτερή μου!
Και στην προκείμενη περίπτωση το βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” από τις εκδόσεις Ψυχογιός, συνοδεύεται από ένα cd με την ομότιτλη παράσταση.
Οπότε με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια!
Είναι φορές που σκέφτομαι πως η Χριστίνα είναι πολύ μικρή για να καταλάβει την έννοια της όπερας, των κλασικών έργων ή τις κλασικές μουσικές. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι την τέχνη δεν χρειάζεται πάντα να την καταλαβαίνεις… Μπορείς και να την αισθανθείς. Μπορείς και να την “ακούσεις”, να την “γευτείς” και να την "πλησιάσεις". Και τότε τολμάω να την φέρω σε επαφή με ακούσματα, διαβάσματα και θεάματα που ίσως να μην είναι ακριβώς για την ηλικία της αλλά έχουν να της δώσουν πολλά!
Για σήμερα η Μικρή Βιβλιοφάγος προτείνει το βιβλίο:

“Ο Κουρέας της Σεβίλλης” της Κάρμεν Ρουγγέρη
από τις εκδόσεις Ψυχογιός




Μια διασκευή που στόχο έχει να φέρει σε επαφή τα μικρά παιδιά με του έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Ογκιστέν ντε Μπομαρσέ και του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Ροσίνι.
Μια όπερα που γίνετε βιβλίο, που έγινε παράσταση, που έγινε cd και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να την γνωρίσουν καλλιεργώντας τους το μουσικό τους αισθητήριο.
Η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα με πολύ όμορφη εικονογράφηση από την Χριστίνα Κουλουμπή. Διαβάσαμε το παραμύθι και άκουσαμε και το cd. Και παρ΄όλο που δεν είχαμε δει την ομότιτλή παράσταση στο θέατρο Κιβωτός, την “είδαμε" στο σπίτι μας με την φαντασία μας!

Αν θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε αυτό το πολύ όμορφο βιβλίο, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό μου στο INSTAGRAM !

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

Το post αυτό έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός.

You May Also Like

2 σχόλια