5 things #41

by - Απριλίου 30, 2024

 


1. Το podcast μας "Με Άλλα Λόγια"

Σας έχω ήδη μιλήσει μέσα από τον λογαριασμό μου στο instagram,για το νέο εγχείρημα που ξεκίνησα εδώ και κάποιο διάστημα παρέα με την συνάδελφο και φίλη Τάνια Παλαιολόγου. Ένα podcast που στόχο έχει να μιλήσει για όλα όσα μας απασχολούν, με «Άλλα Λόγια Λόγια».
Είναι κάτι που το σκεφτόμουν καιρό τώρα, αφού μου αρέσουν πολύ τα podcast αλλά και το να μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς μου αλλά και τις μικρές χαρές της ζωής. 
Σκέφτηκα πως θα είναι ωραία να τα λέμε και με αυτόν τον τρόπο, κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μήνα, να συζητάμε για πράγματα που μας απασχολούν αλλά και για αυτά που κάνουν χαρούμενες,  έχοντας κατά περιόδους στην παρέα μας εκλεκτούς καλεσμένους, ανθρώπους που μας εμπνέουν και που έχουν κάτι να μας πουν, πάντα "Με Άλλα Λόγια".
Ήδη τα δύο πρώτα επεισόδια είναι στο αέρα, και το τρίτο ανεβαίνει αύριο Τετάρτη 1 Μάϊου, με ένα θέμα που πιστεύω πως μας απασχολεί όλους.
Συντονιστείτε λοιπόν! 
Τα δύο πρώτα επεισόδια μπορείτε να τα ακούσετε ΕΔΩ!



2. Πασχαλινές προτάσεις από το Grand Bretagne 

Αν ψάχνετε ιδιαίτερα και ξεχωριστά Πασχαλινά δώρα, σας έχω πρόταση! Στο GB Corner Gifts&Flavors του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, μπορείτε να βρείτε υπέροχες πασχαλινές συνθέσεις δώρων, χειροποίητες λαμπάδες, δωροεπιταγές εμπειριών (αυτές είναι οι αγαπημένες μου!) αλλά και κομψοτεχνήματα υψηλής ποιότητας όπως σοκολατένια αυγά σχεδιασμένα από τον Pastry Chef του ξενοδοχείου Αλέξανδρο Κούφα. Τέλος στο ανανεωμένο GB Roof Garden, μπορείτε να απολαύσετε το αναστάσιμο δείπνο, αλλά και να γιορτάσετε την Κυριακή του Πάσχα, απολαμβάνοντας τα μοναδικά μενού που έχουν σχεδιάσει ειδικά για αυτές τις ημέρες οι chefs Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λιόκας!


3. Το καινούργιο μου κερί

Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά, ξέρετε την μεγάλη αγάπη που έχω για τα αρωματικά κεριά! Δεν θα μπορούσα λοιπόν αυτές τις μέρες του Πάσχα, να μην προσθέσω άλλο ένα στη συλλογή μου! Επέλεξα το Buscuit, από την πρόσφατη συνεργασία του γαλλικού οίκου κεριών Diptyque με το ιστορικό γαλλικό καφέ Café Verlet, τον παλαιότερο προμηθευτή καφέ του Παρισιού, με το πρώτο καβουρδιστήριο της πόλης! Οι πλούσιες γεύσεις του Café Verlet και η γνώση της Diptyque να φτιάχνει μοναδικά κεριά, ενώνονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπορία. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα κεριά. 
Το κερί Café μας μεταφέρει στη ζεστή ατμόσφαιρα του Café Verlet, με τις ακαταμάχητες νότες από καβουρδισμένους κόκκους καφέ που τονίζονται από ψημένα δημητριακά, σαν την πρώτη γουλιά ενός τέλειου εσπρέσο. Το κερί Chantilly είναι απαλό και αέρινο, με μια ιδέα βανίλια που θυμίζει τη γλύκα της σαντιγί. Το κερί Biscuit αγόρασα εγώ, αναμειγνύει τη γεύση των signature «gateaux de voyage» του Café Verlet με τις πληθωρικές νότες του πατσουλί. Τέλος, το κερί Fruits Confits, διαθέσιμο μόνο στις μπουτίκ της Diptyque, αποπνέει την ευωδιά ενός ζουμερού δαμάσκηνου αρωματισμένου με σανδαλόξυλο, πατσουλί και βαλσαμικές νύξεις


4. Argini Hotel

Σας έχω πρόταση για το καλοκαίρι! Ένα υπέροχο ξενοδοχείο στην όμορφη Σύρο! Οικοδομημένο το μακρινό 1853 με στόχο να στεγάσει την οικογένεια του Γρηγόρη Πάικου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, το κτήριο του πεντάστερου ξενοδοχείου Argini , εξυμνεί το μεγαλείο της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ανακαινισμένο με σύγχρονη δεξιοτεχνία και απόλυτο σεβασμό στην διατηρητέα του ταυτότητα ως αρχιτεκτονικό μνημείο.
Ένας απαράμιλλος συνδυασμός σύγχρονης πολυτέλειας με στοιχεία του παρελθόντος.
Η μεγαλοπρέπεια και η καλλιτεχνική γοητεία του κτιρίου βρίσκονται  σε πρώτο πλάνο, με τις οροφογραφίες και τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν συλλογικά από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνταν στο νησί κατά τον 19ο αιώνα. Αναγεννησιακά στοιχεία, μυθικά πλάσματα αλλά και αναπαραστάσεις προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης και της Φιλικής Εταιρείας συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής, μια συνομιλία του χθές και του σήμερα.
 Η εσωτερική πισίνα με τα θερμά νερά, το jacuzzi και το hammam αποπνέουν πολυτέλεια και διάθεση για μια ολιστική εμπειρία διαμονής. 
Στο rooftop bar μπορεί κανείς να απολαύσει ευφάνταστα cocktail και να χαλαρώσει δίπλα στην plunge pool, ενώ στο εστιατορίου Elexis Restaurant του ξενοδοχείου, μπορεί να γευτεί ένα μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με την ελληνική γη και τις πρώτες της ύλες. 
Το Argini Hotel μας κλείνει συνωμοτικά το μάτι, για μοναδικές διακοπές στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη στο κόσμο για το 2024!


5. Νέο άρωμα

Μου αρέσουν πολύ τα αρώματα και όποτε μπορώ, προσθέτω κι από ένα καινούργιο στη συλλογή μου. Τελευταία φλερτάρω με το Ginza Night Eau de Parfum της Shiseido. Ένα gourmand, ξυλώδες λουλουδάτο άρωμα του οποίου ο αέρας μυστηρίου είναι στο ίδιο επίπεδο με την ζωντανή ενέργεια που αντηχεί στους δρόμους της Ginza το σούρουπο. Η Karine Dubreuil, η  αρωματοποιός του ιαπωνικού perfume house Takazago, άντλησε την έμπνευσή της από την νυχτερινή ζωή του Τόκιο. 
Με vegan σύνθεση, περιέχει 88% συστατικά φυσικής προέλευσης, ενώ το μπουκάλι του είναι κατασκευασμένο από ένα 15% ανακυκλωμένο ενιαίο κομμάτι γυαλιού. Τέλος, το Ginza Night Eau de Parfum ξεχωρίζει και χρωματικά. 
Το χαρακτηριστικό του ροζ χρώμα, μεταμορφώνεται σταδιακά σε midnight blue για να καταλήξει σε ένα βαθύ, έντονο μωβ, που  κάποτε ήταν σύμβολο ευγένειας, αξιοπρέπειας, κομψότητας και τιμής στην Ιαπωνία, και προοριζόταν για τους βασιλείς και τους σαμουράι.

Σας φιλώ 

Βρείτε με σε





You May Also Like

0 σχόλια