6 τρόποι για να νικήσουμε τη μελαγχολία μετά το πέρας των γιορτών

by - Ιανουαρίου 13, 2023

 


Τα φετινά Χριστούγεννα αποτελούν πια παρελθόν. 
Οι διακοπές τελείωσαν και ήδη από την αρχή της εβδομάδας, η καθημερινότητα έχει επιστρέψει για τους περισσότερους από εμάς.
Δεν ξέρω αν κι εσείς όπως κι εγώ, νιώθετε μια μικρή μελαγχολία για το τέλος της εορταστικής περιόδου, όμως όπως και να'χει, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας 6 τρόπους, ώστε να μην αφήσουμε την μελαγχολία να μας καταβάλει και να κρατήσουμε την χαρά και την διάθεση των γιορτών στην καθημερινότητά μας, λίγο παραπάνω.


#1 Φωτάκια παντού 

Ακόμα κι αν μαζέψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια που κάνανε το σπίτι μας να φαίνεται πιο χαρούμενο και φωτεινό, μπορούμε να εξακολουθήσουμε να έχουμε αυτήν την όμορφη ατμόσφαιρα, τοποθετώντας μερικά λαμπάκια σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας (εγώ τα έχω στερεώσει γύρω από τα παράθυρα) και ανάβοντας συχνά όμορφα αρωματικά κεριά, κατά προτίμηση φυσικά.


#2 Καλέσματα με φίλους

Η περίοδος των γιορτών είναι συνδεδεμένη μεταξύ άλλων κι με τα τραπεζώματα. Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε φίλους και συγγενείς για φαγητό και κουβεντούλα, να ανταλλάξουμε επισκέψεις και να περάσουμε χρόνο μαζί με τους αγαπημένους μας.
Αυτή η συνήθεια, δεν πρέπει να χάνεται με το πέρασμα των γιορτών. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να οργανώσουμε μια μικρή συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους στο σπίτι,  με μεζεδάκια και κρασί ή και μια θεματική βραδιά.
Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερο με πολλά φαγητά και ποτά. Για παράδειγμα μια βραδιά πίτσας ή ακόμα και μια βραδιά με μια ωραία ταινία, σπιτικά ποπ κορν και μπύρες, θα μας επαναφέρει αυτήν την αίσθηση της χαράς.


#3 Μικρή απόδραση

Οι διακοπές των Χριστουγέννων, είναι συνήθως μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα ταξιδάκι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, αφού οι περισσότεροι από εμάς, φροντίζουμε να πάρουμε μερικές μέρες άδεια εκείνη την περίοδο.
Σκεφτείτε όμως πόσο ωραίο είναι να εξασφαλίζεις 2-3 μέρες μέσα στο χρόνο για μια μικρή απόδραση χωρίς να περιμένεις τις μέρες των γιορτών, που έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι προορισμοί είναι γεμάτοι από κόσμο.
Εντάξτε λοιπόν μια σύντομη εκδρομή το πρόγραμμα σας, με βρεθείτε κάπου όμορφα και νιώστε την χαρά της απόδρασης χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε τις επόμενες "επίσημες" διακοπές.


#4 Λίστα χαράς 

Οι λίστες με όλα όσα θέλουμε να κάνουμε τη νέα χρονιά,  είναι μια πολύ διαδεδομένη συνήθεια τα τελευταία χρόνια. Δεν σας κρύβω πως μου αρέσει κι εμένα πολύ. Μάλιστα ένα από τα προσεχή μου άρθρα θα είναι και η Λίστα με όλα όσα θέλω να κάνω μέσα στο 2023.
Όμως τί θα λέγατε, να γράφαμε και μια λίστα χωρίς στόχους και προγράμματα αλλά μόνο με όλα όσα μας δίνουν χαρά και να προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε περισσότερο στη ζωή μας την νέα χρονιά;
Συναντήσεις με ανθρώπους αγαπημένους, ευχάριστες καταστάσεις, μουσικές, ταινίες, βιβλία που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι, μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητα μας το 2023.


#5 Σημειώστε τις επόμενες γιορτές

Σημειώστε τις επόμενες γιορτές μέσα στον χρόνο και μην παραλείψετε να οργανώσετε κάτι ωραίο. Για παράδειγμα τα γενέθλιά σας, την Καθαρά Δευτέρα, την 25η Μαρτίου, το Πάσχα και την Πρωτομαγιά...


#6 Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Γιατί αλήθεια τις όμορφες χριστουγεννιάτικες ταινίες, που μας γεμίζουν αισιοδοξία και γαλήνη, να τις βλέπουμε μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων;
Εγώ λοιπόν τις μέρες που θέλω να χαλαρώσω ή εκείνες που δεν είμαι και στα καλύτερά μου, με ξεκουράζει και μου δίνει μεγάλη χαρά,  το να φτιάχνω ένα φλιτζάνι τσάι, να ανάβω ένα κερί και να ξαπλώνω στον καναπέ βλέποντας μια από τις αγαπημένες μου Χριστουγεννιάτικες ταινίες.
Δοκιμάστε το. Πραγματικά πιάνει!


Εσείς; Έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικό;

Σας φιλώ
Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 
INSTAGRAM



You May Also Like

0 σχόλια