10+1 αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες ταινίες

by - Δεκεμβρίου 15, 2021



*Ανάρτηση που έχει δημοσιευθεί στις 14/12/2020

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω την περίοδο των Χριστουγέννων και το οποίο με βάζει κατευθείαν σε γιορτινό κλίμα, είναι το να βλέπω Χριστουγεννιάτικες ταινίες, μόνη μου ή παρέα με την οικογένειά μου.
Είναι μια γιορτινή παράδοση που επαναλαμβάνω με πολύ χαρά κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη λίστα με τις αγαπημένες μου ταινίες, προσθέτοντας κάθε φορά κι από μια-δυο καινούργιες.


Σήμερα λοιπόν, σας μιλάω για τις 10+1 αγαπημένες μου ταινίες, ελπίζοντας πως κάποια από αυτές θα αρέσει και σε σας και πως θα μου προτείνετε και τις δικές σας αγαπημένες, ώστε να μεγαλώσει η λίστα μου!


Home alone
(του Chris Columbus με τον Macaulay Culkin)

Κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία, που μου θυμίζει τα νεανικά μου χρόνια. 
Την βλέπω πολύ ευχάριστα κάθε χρόνο σαν να την βλέπω για πρώτη φορά!
Η ταινία κυκλοφόρησε 16 Νοεμβρίου 1990 με πρωταγωνιστή τον Μακόλεϊ Κάλκιν στο ρόλο ενός αγοριού, του Κέβιν, που η οικογένεια του το αφήνει καταλάθος μόνο του στο σπίτι, όταν φεύγει στο Παρίσι για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Ο Κέβιν, αρχικά, απολαμβάνει το γεγονός του να είναι μόνος, όπως θα το απολάμβανε κάθε παιδί, αλλά σύντομα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες που επιχειρούν να εισβάλουν στο σπίτι του!


Μικρές Κυρίες
(της Gillian Armstrong με τις Susan Sarandon, Winona Ryder, Kirsten Dunst κ.α.)

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Louisa May Alcott (1868), το οποίο και λάτρεψα όταν το διάβασα για πρώτη φορά στα 15 μου, η τανία της Gillian Armstrong μας μεταφέρει στα χρόνια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου και μας εξιστορεί τη ζωή της οικογένειας March. 
Τέσσερις αδελφές, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, τέσσερις Μικρές Κυρίες με όνειρα, επιθυμίες και έρωτες, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να ωριμάσουν.
Με πολύ καλές ερμηνείες και υπέροχη φωτογραφία, η ταινία μας συγκινεί και μας ταξιδεύει, διεκδικώντας 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ.





The Holiday 
(της Nancy Meyers με τους Cameron Diaz, Kate Winslet κ.α.)

Η ταινία Holiday διαδραματίζεται μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Δύο γυναίκες, μία Αμερικανίδα που την υποδύεται η Κάμερον Ντίαζ και μια Αγγλίδα που την παίζει η Κέιτ Γουίνσλετ, απογοητευμένες από την ερωτική τους ζωή, ανταλλάσσουν τα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, με σκοπό την απομόνωση και την αποφυγή του αντίθετου φύλου. Θα καταφέρουν άραγε να μείνουν μακριά από τους άντρες;
Μια διασκεδαστική comedy που μας μεταφέρει στο χειμωνιάτικο Λονδίνο και στο καλοκαιρινό Λος Άντζελες την εποχή των Χριστουγέννων.

Αγάπη είναι-Love actually
(του Richard Curtis με τους Hugh Grant, Emma Thompson κ.α)

Από τους συντελεστές των ταινιών «Μια βραδιά στο Notting Hill», «4 γάμοι και μια κηδεία» και «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς», η απολαυστική αυτή ρομαντική κωμωδία, εξερευνά τα πάνω και τα κάτω στις ανθρώπινες σχέσεις λέγοντάς μας πως αν κοιτάξουμε καλά, η αγάπη βρίσκεται πραγματικά γύρω μας. Με μια πληθώρα γνωστών και καλών ηθοποιών, η ταινία αυτή είναι απολαυστική!



Το ξωτικό των Χριστουγέννων- Elf 
(του Jon Favreau με τον Will Ferrell)

Ο Μπάντι, όταν ήταν μικρό αγόρι, κρύφτηκε σε ένα από τους σάκους με τα δώρα του Άγιου Βασίλη και εκείνος τον πήρα καταλάθος μαζί του στον Βόρειο Πόλο. Μεγαλώνει δίπλα του σαν ξωτικό, όμως κάποια στιγμή αποφασίζει πως θέλει να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων και να αναζητήσει στην Νέα Υόρκη τους πραγματικούς του γονείς.
Με την άγνοια και την αφέλεια του, αναστατώνει τη ζωή πολλών ανθρώπων, όμως στο τέλος, καταφέρνει να μεταφέρει σε όλους, το πνεύμα το Χριστουγέννων.



Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων
(του Ron Howard με τον Jim Carrey)

Ο Γκριντς, ένας μνησίκακος ερημίτης με μορφή καλικάντζαρου, ενοχλημένος από τις ξέφρενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των κατοίκων της Χούβιλ, της πόλης στην οποία ζει, προσπαθεί να σαμποτάρει την γιορτή και να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. 
Βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του Δρ. Seuss του 1957, η ταινία αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα. 
Με κύριο μήνυμα της, το ότι το νόημα των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται στον καταναλωτισμό, αλλά στην αγάπη, την  οικογένεια και την καλοσύνη, η ταινία αυτή αναδείχθηκε κατά την κυκλοφορία της στην δεύτερη πιο επιτυχημένη εμπορικά χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών, μετά από το «Μόνος στο σπίτι» και απέσπασε βραβείο Όσκαρ καλύτερου  μακιγιάζ!




Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
(του Robert Zemeckis με τον Jim Carrey)

Μία από τις πιο πιστές κινηματογραφικές διασκευές του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την παραμονή των Χριστουγέννων του 1843.
Ο μίζερος Εμπενίζερ Σκρουτ ένας τσιγκούνης και στρυφνός άνθρωπος, δεν έχει ούτε αυτή τη χρονιά πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα.
Όμως τα πνεύματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, εμφανίζονται για να τον παρασύρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, όπου ανακαλύπτει την μαγεία των Χριστουγέννων και αναθεωρεί τα σφάλματά του και την σκληρή του στάση προς τους συνανθρώπους του.




Το Πολικό εξπρές
(του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks)

Ένα αγόρι που δεν πιστεύει στον Άγιο  Βασίλη, ξύπνα την παραμονή των Χριστουγέννων από έναν τρομερό θόρυβο. Έξω από το σπίτι του έχει σταματήσει ένα τρένο με προορισμό το Βόρειο Πόλο. Ο ελεγκτής το καλεί να επιβιβαστεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο μικρός θα ανακαλύψει ότι συμβαίνουν θαύματα, αλλά μόνο για όσους τα πιστεύουν.
Μια μαγική ταινία κινουμένων σχεδίων που μοιάζουν με αληθινά!



Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης
(των Henry Selick και Tim Burto)  

Αυτό το αμερικανικό μιούζικαλ σκοτεινής φαντασίας, προσεγγίζει την ιστορία των Χριστουγέννων μακριά από τα καθιερωμένα πρότυπα. Με έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο, αποδομεί τα Χριστούγεννα από το πώς τα έχουμε κατά νου, με τις υπερβολές και τις φανφάρες και μέσα από μια ιδιαίτερη ιστορία γεμάτη σασπένς και μουσική, αφήνει να φανεί το πραγματικό νόημα τους!




Έρωτας μετ' εμποδίων
(του Peter Chelsom με τους John Cusack και Kate Beckinsale)

Ο Τζόναθαν και η Σάρα, συναντιούνται τυχαία σε ένα εμπορικό κατάστημα της Νέας Υόρκης, περνούν υπέροχες στιγμές μαζί, αλλά αφήνουν στην μοίρα να αποφασίσει αν θα ξαναϊδωθούν ή όχι.
Δέκα χρόνια αργότερα κι ενώ ετοιμάζονται και οι δύο να παντρευτούν με άλλο ταίρι, κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να εντοπίσουν ένας τον άλλον.
Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία με φόντο την χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη.



Τα χρονικά των Χριστουγέννων
(του Clay Kaytis με τον Kurt Russell)

Δύο αδέλφια που κανονίζουν να πιάσουν στα πράσα τον Άγιο Βασίλη, ζουν μια περιπέτεια που μόνο στα όνειρα τους μπορούσα να φανταστούν.
Η ταινία αυτή προστέθηκε φέτος στη λίστα μου και την είδα στην πλατφόρμα το Netflix.


Αν έχετε κι εσείς κάποια αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ταινία, θα χαρώ πολύ να μου την πείτε για να την δω και να την προσθέσω στην λίστα μου!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και  
FACEBOOK 

You May Also Like

0 σχόλια