Ημερολόγιο Χριστουγέννων

by - Δεκεμβρίου 13, 2021

 

Γεια σας και χαρά σας!
Κατά καιρούς σας έχω μιλήσει για την μεγάλη αγάπη που έχω στα ημερολόγια και τα οφέλη που έχω αποκομίσει από αυτήν μου την συνήθεια.
Ξεκίνησα να γράφω τις σκέψεις, τα συναισθήματά μου αλλά και στιγμές από την καθημερινότητά μου, απ' όταν ακόμα πήγαινα στην έκτη δημοτικού και από τότε έχω γεμίσει "άπειρα" τετράδια. Για μένα η καταγραφή ημερολογίου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, που με συγκεντρώνει, με αποφορτίζει, με ηρεμεί. Τα τετράδια μου, γεμάτα από συναισθήματα και αναμνήσεις, προβληματισμούς και έντονες στιγμές, μου δείχνουν την πορεία της ζωής μου και τα βήματα που έχω κάνει προς έναν πιο συνειδητό εαυτό. 
Κατά καιρούς έχω κρατήσει και ημερολόγια από τα εκάστοτε ταξίδια μου σε αγαπημένους τόπους, καταγράφοντας μέρη που θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ και στιγμές που θέλω να θυμάμαι.
Τα τελευταία 2 χρόνια, κρατάω και ημερολόγιο Χριστουγέννων, με τις μικρές χαρές από τις μέρες μας μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων!
Κάτι σαν γραπτό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.
Σκέφτηκα, πως θάναι ενδιαφέρον να καταγράφω στιγμές από την πιο αγαπημένη μου γιορτή και πως διαβάζοντας τα επόμενα χρόνια, να θυμάμαι τις όμορφες και φωτεινές στιγμές που περάσανε.



Για φέτος διάλεξα ένα τετράδιο που δεν θυμάμαι από που το είχα πάρει, αλλά που θεώρησα πως είναι κατάλληλο για την περίσταση. Δυστυχώς λόγο έλλειψης χρόνου, δεν κατάφερα να το φτιάξω όπως ακριβώς θα ήθελα, όμως κι έτσι κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Λίγα αυτοκόλλητα, μερικές σφραγίδες και μικρά αναμνηστικά που κολλάω ανάλογα τη μέρα, το κάνουν ιδανικό, για να κρατήσει για πάντα τις αναμνήσεις των ημερών. 
Κάθε μέρα κι από μια μικρή ιστορία. Πώς νιώθουμε, που πήγαμε, τι φάγαμε, τι παίξαμε! 



Φέτος έβαλα στο παιχνίδι και την Χριστίνα με τον Γιώργο, κάνοντας τους χώρο για να γράψουν κι εκείνοι μαζί με μένα! Μου αρέσει πολύ να διαβάζω τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και όλοι μαζί να έχουμε ένα όμορφο ενθύμιο από τα φετινά μας Χριστούγεννα!
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε κι εσείς. Βάλτε μπρος την φαντασία και την δημιουργικότητά σας και αφεθείτε στην μαγεία των Χριστουγέννων!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια