5 things #39

by - Μαρτίου 23, 2022



1. Η ταινία "Σημείο Βρασμού"

Όταν μια ταινία μου αρέσει το καταλαβαίνω κατά την διάρκεια της, όταν νιώθω πως θέλω οπωσδήποτε να την ξαναδώ και μάλιστα πολύ σύντομα.
Αυτό συνέβη πρόσφατα με την αγγλική ταινία του Φίλιπ Μπαραντίνι "Σημείο Βρασμού", όπου μας εξιστορεί μια μέρα από την ζωή του Αντι, ενός σεφ που είναι επικεφαλής στην κουζίνα διακεκριμένου λονδρέζικου εστιατορίου. Μια μέρα στην κουζίνα του πολύβουου εστιατορίου, όπου οι ήρωες ετοιμάζουν το μενού της βραδιάς και ξεδιπλώνουν με τον καλύτερο τρόπο τους χαρακτήρες τους.
Η κάμερα τους ακολουθεί και μας βάζει για τα καλά στα άδυτα της κουζίνας αλλά και της ψυχολογικής τους κατάστασης όταν μας δείχνει όλη την διαδικασία που χρειάζεται για να ετοιμαστούν τα πιάτα, που τόσο εύκολα εμείς απολαμβάνουμε όταν πηγαίνουμε για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο.
Η ταινία, γυρισμένη από την αρχή μέχρι το τέλος με ένα μόνο πλάνο, χωρίς απολύτως κανένα cut για 90 ολόκληρα λεπτά, θα έλεγε κανείς πως είναι ντοκιμαντέρ παρά μυθοπλασία, αφού είναι τόσο αληθινή και παραστατική, με όλους τους ηθοποιούς της να παίζουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.
Οι χαρακτήρες, ζωντανοί και ευαίσθητοι, γεμάτοι νεύρο, έξαψη, ευαισθησίες και αδρεναλίνη, συγκινούν και δημιουργούν στον θεατή μια αίσθηση ρεαλισμού και οικειότητας. Με σκηνές που συγκινούν, φέρνουν γέλιο και δημιουργούν ερωτήματα για το τί είναι τελικά σημαντικό σε αυτή τη ζωή, το "Σημείο Βρασμού" είναι μια σπουδαία  ταινία που σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε. Είμαι σίγουρη, πως μετά θα δείτε τα εστιατόρια με άλλο μάτι!




2. Το Polis Hammam

Πριν από μερικές μέρες, είχα την χαρά να επισκεφτώ το "Polis Hammam-Polis Loutron".
Έναν όμορφο, καλαίσθητο και συνάμα λιτό χώρο ευεξίας που βρίσκεται στην οδό Αυλητών 6-8 στου Ψυρρή και προσφέρει υπηρεσίες χαμάμ αλλά και πολλές ολιστικές θεραπείες που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.
Προσωπικά, μαζί με το χαμάμ, διάλεξα και το Αρχαίο Ελληνικό Λουτρό, μια ολιστική θεραπεία για προστασία του οργανισμού από τις λοιμώξεις, που χαρίζει αποτοξίνωση και λάμψη.
Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στο χώρο, ένιωσα να χαλαρώνω και να ηρεμώ.
Το ζεστό καλωσόρισμα που μου επιφύλαξαν στην reception και η ευγενική  κατατοπιστική ενημέρωση σχετικά με την θεραπεία, συνοδευόταν με ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού, κάτι που με έβαλε για τα καλά στο κλίμα.
Περνώντας στο χώρο του χαμάμ, με τις μαρμάρινες επιφάνειες, το θολωτό ταβάνι και τις περίτεχνες χρυσές βρύσες, μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από άλλες εποχές. 
Τότε, που για τους  Αθηναίους το χαμάμ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, μέρος συνάντησης και αναζωογόνησης και όχι κάποια πολυτέλεια που επέτρεπαν στον εαυτό τους μια φορά στο τόσο.
Μου ήρθαν στο μυαλό και οι ιστορίες που μου έλεγε η γιαγιά μου, για τα παιδικά της χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα λουτρά, πέρα από χώροι σωματικής ευεξίας, ήταν και χώροι αναψυχής, συζητήσεων και διαλογισμού.
Αφού απόλαυσα το πρώτο αυτό στάδιο, την διαδικασία αποτοξίνωσης με την βοήθεια των υδρατμών και του νερού, αφέθηκα για την θεραπεία, στα έμπειρα χέρια της ειδικού. Ενός ευγενικού και εξυπηρετικότατου κοριτσιού που με έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσω άνετα.
Ξεκινήσαμε με μια μάσκα προσώπου και σώματος από φυσικό ορυκτό που διώχνει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, περάσαμε στην απολέπιση, για δέρμα υγιές και λείο και στην ενυδάτωση, για σύσφιξη και αναζωογόνηση και ολοκληρώσαμε με μασάζ, με την Ιπποκρατική τεχνική για απόλυτη χαλάρωση!
Τέλος, πριν περάσω στο χώρο όπου είχα αφήσει τα πράγματα μου για να ντυθώ, κάθισα στο ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι για αποθεραπεία, όπου απόλαυσα ένα ακόμα ζεστό ρόφημα, παρέχοντας έτσι στο σώμα μου την δυνατότητα να αφομοιώσει καλύτερα την όλη θεραπευτική αγωγή, που τα οφέλη της δεν εξαντλούνται εκεί αλλά σε ακολουθούν μέσα στην διάρκεια της μέρας.
Όσοι δεν έχετε ακόμα ανακαλύψει τα ευεργετήματα του χαμάμ και των ολιστικών θεραπειών, όσοι έχετε ανάγκη από χαλάρωση, εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, σας προτείνω ανεπιφύλακτα το "Polis Hammam-Polis Loutron" ως  μια ξεχωριστή εμπειρία!
Κλείνοντας, να σας πω πως τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για τον COVID 19, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και σχετικές  θεραπείες, μπορείτε να βρείτε εδώ!


3. Ένα καινούργιο μαγιό 

Τι κι αν ο καιρός δεν λέει να ζεστάνει, το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε, κι εγώ ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στη θάλασσα και να ξεκινήσω τα μπάνια που τόσο αγαπώ. 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην εξερεύνησή μου για καινούργιο μαγιό, ανακάλυψα μια νέα, ελληνική εταιρία, που φέρει το όνομα therinós και παραπέμπει ξεκάθαρα στο ηλιόλουστο ελληνικό καλοκαίρι!
Έχοντας ως πηγή έμπνευσης, εμβληματικές γυναίκες με διαχρονικό στυλ, ο στόχος του brand, είναι να δημιουργήσει μοντέρνα και ταυτόχρονα κλασικά σχέδια, που κολακεύουν και αναδεικνύουν την θηλυκή σιλουέτα, ακολουθώντας ηθικές πρακτικές στη διαδικασία παραγωγής.
Πέρα από τα ίδια τα μαγιό, ένα άλλο πράγμα που μου άρεσε πολύ, είναι πως μεγάλο μέρος της συλλογής, έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα νήματα κατασκευασμένα από πλαστικά που συλλέγονται από τους ωκεανούς και μετατρέπονται σε υψηλής ποιότητας υλικά ραφής. Επίσης το ότι η νέα αυτή συλλογή, αντλεί έμπνευση από τον πλούσιο Μινωικό πολιτισμό, στον οποίο η γυναίκα διαδραμάτιζε κυρίαρχο ρόλο, συμμετέχοντας εξίσου στα κοινωνικά δρώμενα, ενώ το προσωπικό της στυλ, η εμφάνιση, τα μαλλιά και η αποκαλυπτική ενδυμασία της αντιπροσώπευαν μια μορφή δύναμης και σεξουαλικής απελευθέρωσης!
Περισσότερα για την therinós, μπορείτε να μάθετε εδώ




4. Το βιβλίο "Βάλε τον εαυτό σου πρώτο"

To "Βάλε τον εαυτό σου πρώτο" της Emma Reed Turrell από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι ένα βιβλίο που ήρθε νομίζω στη ζωή μου, την κατάλληλη στιγμή!
Μην σας ξεγελάσει ο τίτλος και νομίσετε πως πρόκειται για ένα βιβλίο που μας ωθεί να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, εγωιστικά και εγωκεντρικά, αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους από τη ζωή μας.
Αντίθετα, μέσα από παραδείγματα και μαρτυρίες, το συγκεκριμένο βιβλίο μας βοηθά να κατανοήσουμε στην αναπότρεπτη συνύπαρξη μας με τους άλλους, τους λόγους για τους οποίους αυτή αλλοτριώνεται και θέλουμε, παραγκωνίζοντας τον εαυτό μας, να γινόμαστε συνεχώς αρεστοί στους άλλους, να τους ευχαριστούμε και να τους υπηρετούμε ακόμα κι αν σε άλλη περίπτωση, δεν θα τους λέγαμε ούτε καλημέρα.
Μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί παραβλέπουμε τις δικές μας ανάγκες και σπεύδουμε μόνιμα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των άλλων, γιατί σε όλες τις υποθέσεις της ζωής μας, κάνουμε τα πάντα για να μας αποδέχονται και να μας αγαπούν αφήνοντας στην άκρη τα πραγματικά θέλω μας.
Τέλος, μας μαθαίνει, πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να νοιαστούμε πραγματικά για όλους τους άλλους και αυτός είναι, το να νοιαστούμε πραγματικά για τον εαυτό μας και τα συναισθήματα μας.
To "Βάλε τον εαυτό σου πρώτο", είναι από εκείνα τα βιβλία που διαβάζονται αργά, με ένα μολύβι στο χέρι, είναι από εκείνα τα βιβλία που τα έχεις πάντα δίπλα σου, για ώρα ανάγκης.




5. Πρωινό για 2

Μου αρέσει πολύ, όταν μπορώ και κάνω τις καθημερινές μέρες να μοιάζουν με Σαββατοκύριακο! Δεν χρειάζονται πολλά. Λίγο ζεστό τσαγάκι, ωραία μουσική, ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα αναμμένο αρωματικό κερί, άντε και κάνα δυο λιχουδιές που δεν θα τις τρώγαμε μια καθημερινή πρωί.
Α! Και το πιο σημαντικό! Λίγος ελεύθερος χρόνος και καλή παρέα.
Χαίρομαι να ετοιμάζω κάτι όμορφο και να προσκαλώ τον αγαπημένο μου σε ένα πρωινό για δύο, ξεκινώντας έτσι τη μέρα μας, πίνοντας και τρώγοντας και λέγοντας τα νέα μας. 
Σας λέω με σιγουριά, πως κάτι τέτοιο, είναι ικανό να με γεμίσει με δύναμη και αισιοδοξία, όχι μόνο για την υπόλοιπη μέρα, αλλά για ολόκληρη την εβδομάδα. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Ετοιμάστε κάτι όμορφο κι απλό, και καλέστε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο για να το μοιραστείτε.
Δεν χρειάζεται να είναι πρωί αν δεν μπορείτε εκείνη την ώρα ή δουλεύετε. Διαλέξτε μια άλλη στιγμή της ημέρας που θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
Κι αν δεν βρίσκετε κάποιον για το μοιραστείτε μαζί του, κάντε το για τον εαυτό σας!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 
FACEBOOK





You May Also Like

0 σχόλια