Θεσσαλονίκη σ'αγαπώ

by - Φεβρουαρίου 23, 2022



Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη, αφού είναι από αυτές τις πόλεις, που όσες φορές κι αν τις επισκεφτείς νιώθεις πως δεν τις χορταίνεις. 
Όποτε χρειάζομαι μια απόδραση είναι από τις πρώτες μου επιλογές.
Η ατμόσφαιρα και ο ρυθμός της με ανανεώνουν και με γεμίζουν ενέργεια και χαρά. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη. Πιο μικρή, είχα ζήσει έναν ολόκληρο χρόνο εκεί μαζί με τους γονείς μου και αργότερα είχα την χαρά να την επισκεφτώ σαν ηθοποιός σε μια περιοδεία.
Αυτή τη φορά πήγα με την φίλη μου την Κατερίνα και πραγματικά ήταν ένα υπέροχο ταξίδι.









ΠΩΣ ΠΗΓΑΜΕ 

Το καλό με την Θεσσαλονίκη είναι πως μπορείς να πας με πολλούς τρόπους.




Εμείς επιλέξαμε να πάμε με τρένο, ένα μέσο που πάντα μου ασκεί μια γοητεία και όπως και να το κάνουμε, έχει και μια κινηματογραφική χάρη!
Η πρώτη θέση που επιλέξαμε αποδείχτηκε πολύ βολική και ούτε που κατάλαβα το πότε φτάσαμε.  


ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ

Επιλέξαμε να μείνουμε στο κέντρο, για να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα πάντα με τα πόδια, αλλά και για να δούμε ευκολότερα τους φίλους μας που μένουν εκεί.



Για την διαμονή μας δαλέξαμε το The Caravan.
Με δωμάτια για όλα τα βαλάντια και για όλα τα γούστα, με καταπληκτικό πρωινό αλλά και εξαιρετικό brunch, δικαίως γίνεται καθημερινά πόλος έλξης για πολύ κόσμο που θέλει ένα ξενοδοχείο value for money, ή για αυτούς που, ακόμα και αν δεν διεμένουν εκεί, θέλουν απλά να χαλαρώσουν, να διαβάσουν και να πάρουν το πρωινό τους σε έναν πολύ όμορφο και εμπνευσμένο χώρο.






Ένα ξενοδοχείο ιδανικό για φίλους, για οικογένειες με παιδιά, για ζευγάρια, αλλά και για πιο μοναχικές αποδράσεις, που απέχει μόνο 10 λεπτά με τα πόδια από την Πλατεία Αριστοτέλους και από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Στεγασμένο σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1929, το The Caravan είναι πλαισιωμένο από μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων, που είναι τόσο χαμογελαστοί, φωτεινοί και ευδιάθετοι, που σε κάνουν να νιώθεις αμέσως σαν στο σπίτι σου, φροντίζοντας άψογα για τα πάντα. 







Τα vintage έπιπλα του, που το καθένα από αυτά κρύβει τη δικιά του μοναδική ιστορία, μαζί με μοντέρνα στοιχεία και έργα τέχνης, κάνουν τον κάθε χώρο του να μοιάζει με σκηνικό θεάτρου.
Προσωπικά, κρατώ την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού και τη χαρά που ένιωθα κάθε φορά που επιστρέφαμε στο δωμάτιο.


ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ 

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που φημίζεται για το καλό της φαγητό και όχι άδικα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, οι γεύσεις εξαιρετικές και το σέρβις στα μαγαζιά αξίζει πραγματικά ένα καλό φιλοδώρημα. 




Η δική μέρα μας ξεκινούσε πότε από την τραπεζαρία του ξενοδοχείου, όπου παίρναμε ένα καλό, πλούσιο και νόστιμο πρωινό (εκείνα τα pancakes φαγόπηρου με τη σως καραμέλας θα τα θυμάμαι για καιρό) και πότε από το δωμάτιό μας, όπου απολαμβάναμε το υπέροχο brunch (κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί κρέμα, σολωμό και αυγό, να ξέρεις πως με κέρδισες με την πρώτη μπιουκιά)! 







Συνεχίζαμε με βόλτα στην παραλία ή στο κέντρο για καφέ και μπουγάτσα με άχνη ζάχαρη και κανέλα από το Παραδοσιακό και το μεσημέρι είτε τρώγαμε σε κάποιο εστιατόριο όπως το Extravaganza με τις υπέροχες τηγανιτές πατάτες και το cheesecake παντζαριού, είτε σε κάποιο μαγειριό όπως το Μικράκι στην Προξένου Κορομηλά, όπου τα ντολμαδάκια, τα ρεβύθια, τα γεμιστά, η φέτα και η σαλάτα μοιράζονταν πάνω στο τραπέζι.






Τα βράδια, η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη με κόσμο, που περπατά κατα μήκος της παραλίας, πίνει το ποτό του στα καλαίσθητα μπαράκια, πάει σινεμά και θέατρο, τρώει στα ουζερί και στα εστιατόρια, αράζει στις πλατείες.
Εμείς δοκιμάσαμε φανταστικό φαγητό στο Σέρμπικο, ένα μαγαζί που με πήγε πίσω στα παιδικά μου χρόνια και στα μπακάλικα που είχαν τότε οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Ένας χώρος που παντρεύει το μοντέρνο με το παραδοσιακό και που για μένα αποτελεί σταθερή αξία για φαγητό στη πόλη.
Μια βόλτα στα Κάστρα επιβάλλεται για όποιον βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, για να θαυμάσει την πόλη από ψηλά, τρώγοντας απίθανο φαγητό στο Εκτός των Τοίχων με το εξαιρετικό σέρβις και τις γεύσεις που θα θυμάσαι για καιρό.
Η τελευταία μας βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού μετά από μια μεγάλη βόλτα καταλήξαμε για ποτό στο Υφήλιος Bar Nationale στην Πρόξενου Κορομηλά, ένα ατμοσφαιρικό μπαράκι όπου μαζί με το ποτό σου μπορείς να απολαύσεις και ένα ή και περισσότερα κομμάτια λαχταριστής πίτσας από το διπλανό μαγαζί που φέρει το όνομα Last Slice!
Πας, διαλέγεις την πίτσα που θέλεις και την παίρνεις 
σε δίσκο μαζί σου στο τραπέζι του μπαρ! Πόσο φανταστικό;








ΠΟΥ ΨΩΝΙΣΑΜΕ 

Ε, δεν γίνεται ταξίδι στη Θεσσαλονίκη χωρίς βόλτα στα μαγαζιά!


Και παρόλο που δεν είχα την πρόθεση να πάρω κάτι πέρα από μικροδωράκια για την οικογένεια μου, υπέκυψα στον πειρασμό, όταν μπροστά στο δρόμο μας, στην συμβολή Ιουστινιανού και Σιατίστης, βρέθηκε Η Δεύτερη Ευκαιρία.
Ένα κατάστημα όνομα και πράγμα, αφού δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε καλοσυντηρημένα ρούχα, έπιπλα, βιβλία, παιχνίδια και κουζινικά από δεύτερο χέρι, πουλώντας τα σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές!
Το μαγαζί αυτό απασχολεί ανθρώπους που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, όπως μακροχρόνια άνεργους και άστεγους, και πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείς άμα βρεθείς στη Θεσσαλονίκη. Εγώ πήρα ένα φανταστικό ολόμαλλο σακάκι, μόνο με 5 ευρώ!
Φυσικά δεν παρέλειψα να επισκεφτώ και το κουκλίστικο μαγαζί της αγαπημένης Pelagie στην Αρριανού, για να αγοράσω αυτοκόλλητα, μπλοκάκια, στύλο και άλλα μικροπράγματα, ικανά να κάνουν την καθημερινότητα μου λίγο πιο πολύχρωμη και χαρούμενη!
Τέλος, είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά και την Υλένια, το κορίτσι που κρύβεται πίσω από το brand The Greek Stitch (από το οποίο είχα πάρει το πρώτο μου κέντημα), κάνοντας τον απαιτούμενο ανεφοδιασμό!





ΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

•τη χαρά και την ανεμελιά της εκδρομής
•τις βόλτες στην πόλη
•το υπέροχο σέρβις των μαγαζιών
•τις συναντήσεις με φίλους 
•κάτι ιδιαίτερα γενέθλια 
•τα γέλια
•το μαλακό κρεβάτι του ξενοδοχείου
•τις σφιχτές αγκαλιές
•τη μαγεία του τρένου
•τη φωτισμένη παραλία τα βράδια
•το νόστιμο φαγητό
•τις ατελείωτες συζητήσεις
•το αστείο σκετσάκι που προέκυψε από το πουθενά
•τη χαρά του να μοιράζεσαι ένα ταξίδι




Ελπίζω να σας μετέφερα νοερά μαζί μου στην όμορφη Θεσσαλονίκη και να πήρατε μια μικρή γεύση!
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω πολύ την φίλη μου Κατερίνα που δέχτηκε να κάνει παρέα μου αυτό το ταξίδι, αλλά και το ξενοδοχείο The Caravan για την άψογη φιλοξενία του.
Μέχρι την επόμενη φορά...


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια