Η συνταγή της εβδομάδας: "Αλλιώτικο Banana Split"

by - Νοεμβρίου 05, 2021


Καλημέρα όλη μέρα!
Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου την συνταγή από ένα "γλυκό" που φτιάχνω, συχνά-πυκνά, όταν με πιάνει η μανία μου να φάω κρουασάν, σοκολάτες και ψωμί με μερέντα! Την μοιράστηκα πριν από λίγο καιρό, μέσα από το newsletter που στέλνω με αποκλειστικό περιεχόμενο δυο φορές το μήνα (αν δεν έχεις κάνει την εγγραφή σου, τώρα μπορείς ΕΔΩ), αλλά επειδή μου τη ζητάς επίμονα, είπα κατ'εξαίρεση να τη γράψω και στο blog!
Θέλοντας που λες, να μην πέσω με τα μούτρα σε διατροφικές κρεπάλες, κρατάω όσο μπορώ χαρακτήρα και προσπαθώ να τρέφομαι όσο πιο υγιεινά μπορώ, επιλέγοντας φρούτα αντί για γλυκά και χρησιμοποιώντας εναλλακτικές λύσεις για τις υπογλυκαιμίες που με πιάνουν κατά καιρούς, όπως βούτυρα ξηρών καρπών, μέλι, σιρόπι αγαύης, μελάσα κ.α.
Το γλυκό για το οποίο σου μιλάω σήμερα, είναι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, χορταστικό και το ονόμασα "Αλλιώτικο Banana Split" γιατί μου θυμίζει το κλασσικό Banana Splint με την μπανάνα, χωρίς όμως να περιέχει το παγωτό, την σαντιγύ, την τρούφα και το σιρόπι σοκολάτας!
😄
Εγώ σήμερα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι καρύδας, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, blueberries ή και κουβερτούρα, αλλά εσύ μπορείς να βάλεις πάνω στην μπανάνα, ότι τραβάει η ψυχή σου.
Όπως κλασικό γιαούρτι, αχλάδι, μήλο ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάς, φουντουκοβούτυρο, μελάσα, μέλι, μαρμελάδα πορτοκάλι ή κεράσι, σοκολάτα γάλακτος, αμυγδαλοβούτυρο και όποιον ξηρό καρπό σου αρέσει!

ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα  
μαρμελάδα φράουλα ή 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
2-3 κ.σ. γιαούρτι καρύδας 
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο 
μερικά blueberries 
τριμμένη καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβεις στη μέση την μπανάνα και απλώνεις πάνω της το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, την
 μαρμελάδα ή την κουβερτούρα που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί, πασπαλίζεις με τα bluberries και την τριμμένη καρύδα και ξεκινάς το ταξίδι στην απόλαυση! 
Αν το δοκιμάσεις, θα περιμένω εντυπώσεις!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια