Διακοπές στην πόλη: Sir Athens

by - Ιουλίου 21, 2021

 


Δεν ξέρω για σας, πάντως εγώ αν είχα την οικονομική δυνατότητα, θα έμενα τουλάχιστον τις μισές μέρες του χρόνου σε ένα όμορφο ξενοδοχείο!
Από παιδί μου άρεσαν τα ξενοδοχεία. Τα έχω συνδυάσει μέσα μου με μια αίσθηση ξεγνοιασιάς, με διακοπές, με ανέμελες στιγμές, με νόστιμα πρωινά.
Ξέρω, θα μου πείτε πως κανένα μέρος δεν μπορεί να είναι σαν το σπίτι μας κι εγώ θα σας πω πως υπάρχουν ξενοδοχεία που πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις τόσο όμορφα και οικεία, που δεν αισθάνεσαι τη διαφορά.
Ένα τέτοιο μέρος είναι και το Boutique Hotel Sir Athens.
Στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Καπλανών στο Κολωνάκι, χτισμένο το 1800, πραγματικά νιώθεις σαν στο σπίτι σου, ίσως γιατί πέρα από την άψογη εξυπηρέτηση και φιλοξενία που σου προσφέρει, πριν γίνει ξενοδοχείο, υπήρξε σπίτι: Το ιστορικό σπίτι του Παύλου Κουντουριώτη.



Σε έναν ήσυχο πεζόδρομο του Κολωνακίου, στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως μουσεία, θέατρα, εστιατόρια κ.ά., το όμορφο αυτό ξενοδοχείο αποτελείται από τρεις ξεχωριστές σουίτες και ένα διαμέρισμα, συνδυάζοντας την σύγχρονη αισθητική με την άνεση και την αστική κουλτούρα.


Η σουίτα μας  


Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας υποδέχτηκε ο ευγενέστατος receptionist κι αφού πρώτα μας ενημέρωσε για τα διαδικαστικά (ώρες πρωινού κ.λ.π.), μας έδωσε την κάρτα της σουίτας μας.
Στη συνέχεια το ασανσέρ μας ανέβασε στον δεύτερο όροφο βάζοντας μας κατευθείαν στον μικρό μας παράδεισο. Στη σουίτα με το όνομα Attic!
Μια πολύ όμορφη σοφίτα που συνδυάζει, με επιτυχία, το μοντέρνο με το κλασικό design και αποτελείται από δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο.

Στο δωμάτιο που επέλεξε να μείνει η Χριστίνα, η επικλινής οροφή, το χαμηλό κρεβάτι, οι μαξιλάρες και οι κουρτίνες, αλλά και το παράθυρο με θέα τον εσωτερικό κήπο, την έβαλαν αμέσως σε ένα ονειρικό σκηνικό και της δημιούργησαν μια αίσθηση χαλάρωσης. 



Εξίσου όμορφο ήταν και το δικό μας δωμάτιο, με το πολύ μεγάλο κρεβάτι, τα ρετρό φωτιστικά και την υπέροχη τοιχογραφία ενός γυναικείου προσώπου σε ασπρόμαυρο χρώμα. 





Η διαμονή μας


Οι μέρες που περάσαμε στο Sir Athens ήταν υπέροχες. Μένοντας κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης είδαμε την περιοχή με άλλα μάτια. Πήγαμε για φαγητό και περπατήσαμε στα όμορφα στενά του Κολωνακίου, επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό μουσείο, ψωνίσαμε και ήπιαμε καφέ στα γύρω bistro, ανακαλύψαμε καινούργια μαγαζιά και ζήσαμε για λίγο σαν να ήμασταν τουρίστες στην ίδια μας την πόλη!
Φυσικά και απολαύσαμε στο έπακρο το δωμάτιο μας, χαλαρώσαμε, είδαμε ταινίες τρώγοντας ποπ κορν, ακούσαμε μουσική, ήπιαμε καφέ και τσάι (στο δωμάτιο μπορεί κανείς να φτιάξει εντελώς δωρεάν τα βοτανικά ροφήματα της αγαπημένης μου εταιρίας Anassa αλλά και καφέ nespresso), απολαύσαμε το πρωινό μας στο κρεβάτι, διαλέγοντας ο καθένας το δικό του μενού μεταξύ εννέα επιλογών και γενικά αφήσαμε πίσω τις όποιες έγνοιες μας και ζήσαμε τη στιγμή!










Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά 

Γενικά ήταν μια πολύ ευχάριστη διαμονή, το περιβάλλον ήταν πολύ όμορφο και φιλόξενο και το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο, πολύ εξυπηρετικό. 
Προσωπικά κρατάω κάποιες επί πλέον λεπτομέρειες που εκτίμησα ιδιαίτερα: 





1. Η αίσθηση της αυτονομίας και ιδιωτικότητας. 

Το Sir Athens,πέρα από την ησυχία που διασφαλίζει στην διαμονή σου, αφού βρίσκεται σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, σου προσφέρει και ιδιωτικότητα. 
Το γεγονός ότι μπορούσαμε να μπούμε στο ξενοδοχείο πληκτρολογώντας έναν κωδικό και στη συνέχεια να πάρουμε το ασανσέρ το οποίο μας έβγαζε κατευθείαν στο δωμάτιο μας, χωρίς να χρειαστεί να έρθουμε σε επαφή με κάποιον, μας έκανε να νιώθουμε απόλυτη ελευθερία!





2. Τα πολύ καλής ποιότητας λευκά είδη. 

Μου αρέσουν πολύ τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν φροντίσει για απαλά κλινοσκεπάσματα, χνουδωτές πετσέτες και μπουρνούζια. Στο Sir Athens όλα τα λευκά ήδη ήταν Guy Laroche, αφράτα και πολύ καθαρά!




3. Η οικολογική συνείδηση του ξενοδοχείου.

Αποφεύγοντας τις περιττές πλαστικές συσκευασίες καλλυντικών, το Sir Athens έχει τοποθετήσει στο μπάνιο επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια με αφρόλουτρο και σαμπουάν, της αγγλικής εταιρίας  Ellemis, έτσι ώστε όταν τελειώνουν, απλά να τα ξαναγεμίζουν!




4. Πολύ καθαρό δωμάτιο.

Η καθαριότητα, η φροντίδα και κατά συνέπεια ο σεβασμός στον πελάτη, μας έκαναν να νοιώθουμε άνεση, χαλαρότητα και ασφάλεια!




Εν κατακλείδι ήταν μια πολύ όμορφη και μοναδική εμπειρία για όλους μας η γνωριμία μας με το Sir Athens και σίγουρα αν ερχόμουν στην Αθήνα ως επισκέπτης , θα ήταν ανεπιφύλακτα, μια από τις πρώτες μου επιλογές διαμονής. 


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

*το post αυτό έγινε σε συνεργασία με το Sir Athens




 

You May Also Like

0 σχόλια