5 things #35

by - Ιουνίου 04, 2021




1. Κοντινές εξορμήσεις 

Με όλα όσα περάσαμε το τελευταίο διάστημα με την πανδημία, εκτίμησα τις κοντινές αποδράσεις από την πόλη περισσότερο από ποτέ. Παλιότερα, μπορεί να με κούραζε το να ετοιμάζω βαλίτσα κάθε Σαββατοκύριακο. Όμως τώρα περιμένω με ανυπομονησία την στιγμή που θα βρεθούμε για λίγες μέρες μακριά από το κλεινόν άστυ. Είναι αυτές οι στιγμές που αναζητώ για να ξεκουραστώ, να διαβάσω το βιβλίο μου, να έρθω σε επαφή με τη φύση, να συνδεθώ λίγο περισσότερο με την οικογένειά μου, να κάνω μια βουτιά στη κρύα, ακόμα θάλασσα και να φορτίσω τις μπαταρίες μου. 
Κάθε φορά που επιστρέφω στην Αθήνα, ανυπομονώ για την επόμενη απόδραση, περιμένοντας με ανυπομονησία την στιγμή των μεγάλων διακοπών. 
Φέτος είναι η πρώτη φορά που τις έχω πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Όμως ακόμα κι αν δεν καταφέρω να φύγω για μερικές μέρες, επιδιώκω μες τη βδομάδα, να βρεθώ κοντά στη θάλασσα ή κάπου στην εξοχή, έτσι ώστε να αποφορτιστώ από την ένταση της πόλης.
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Για μένα είναι το φάρμακο μου!




2. Το βιβλίο που διάβασα τελευταία 

Μου αρέσουν τα βιβλία που καθώς τα διαβάζω, τα φαντάζομαι σαν σκηνές από  κινηματογραφική ταινία. Όπως το "Το Σανατόριο" της Σάρα Πιρς από της εκδόσεις Ψυχογιός.
Πρόκειται για ένα θρίλερ που εξελίσσεται σε ένα πρώην σανατόριο, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πεντάστερο επιβλητικό ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις. Απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και χωμένο στα χιόνια και παρόλο το ειδυλλιακό του περιβάλλον και την γραφικότητα της περιοχής, το μέρος αυτό προκαλεί έντονα συναισθήματα άγχους και φόβου σε μια πρώην αστυνομικό, που το επισκέπτεται για να γιορτάσει τον πρόσφατο αρραβώνα του αδερφού της.
Μια σειρά από εξαφάνισης γεννούν πολλά ερωτήματα, αναγκάζοντάς την να αναλάβει δράση.
"Το Σανατόριο" είναι ένα βιβλίο που σου κρατάει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, ενώ η γραφή της Πιρς σου δημιουργεί κινηματογραφικές εικόνες.
Παρόλο τις 450 σελίδες του διαβάζετε απνευστί.





3. Το νέο καινοτόμο serum της Nuxe

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο πολύ φροντίζω να περιποιούμαι το δέρμα μου και να ανακαλύπτω νέα προϊόντα βασισμένα σε φυτικά συστατικά. 
Χωρίς σιλικόνες, με χιλιάδες μικροσφαιρίδια γεμάτα από φυτικά έλαια και με φυσικό υαλουρονικό οξύ, το Super Serum [10] της Nuxe, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος κάνοντας το να συμπεριφέρεται σαν να ήταν 10 χρόνια νεότερο.
Ξεκίνησα να το βάζω εδώ και μια βδομάδα και έχω ξετρελαθεί από την υφή και το άρωμα του.
Το Super Serum [10] της Nuxe, υπόσχεται ένα δέρμα απαλό, σφριγηλό, λαμπερό με λιγότερες ρυτίδες, χαλάρωση και διχρωμίες.
Η vegan σύνθεση του, κλεισμένη σε 100% ανακυκλώσιμη γυάλινη συσκευασία, περιέχει 95% συστατικά φυσικής προέλευσης και συνδυάζεται με όλες τις εξειδικευμένες κρέμες αντιγήρανσης.
Εφαρμόζεται το πρωί ή και το βράδυ σε καθαρό δέρμα πριν την κρέμα προσώπου, στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.



4. Τα αλμυρά πρωινά 

Το τελευταίο διάστημα μου αρέσει να τρώω για πρωινό, αλμυρές γεύσεις. 
Παλιότερα υπερτερούσαν οι γλυκιές, αφού είχα συνδέσει τις αλμυρές τροφές με αλλά γεύματα τις ημέρας και κυρίως με το μεσημεριανό. Τώρα μου αρέσει να ετοιμάζω ένα σάντουιτς «ανοιχτού τύπου» με χούμους, φυτικό τυρί και ντοματίνια, ελαιόλαδο και ρίγανη και να το συνοδεύω με τσάι ή καφέ. Άλλες φορές μπορεί να φάω κανονικό φαγητό, όπως για παράδειγμα φακές με κάρι και μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.
Δεν λέω φυσικά όχι και στα pancakes με σιρόπι σφενδάμου και φρέσκες φράουλες ή στα παξιμάδια με αμυγδαλοβούτυρο, σπόρους και κανέλα, αλλά τις περισσότερες φορές, θα προτιμήσω για πρωινό, κάτι που άνετα το τρως το μεσημέρι!
Δεν ξέρω αν με τα χρόνια μαζί με μας, αλλάζουν και οι γευστικές μας συνήθειας, αλλά εγώ όσο μεγαλώνω, τόσο πιο πολύ προτιμώ τις αλμυρές γεύσεις στο πρωινό  μου από ότι παλιά.
Εσύ, πως προτιμάς το πρωινό σου; Αλμυρό ή γλυκό;



5. Τα καινούργια μου σκουλαρίκια 

Από όλα τα κοσμήματα και τα μπιχλιμπίδια, τα σκουλαρίκια έρχονται πρώτα στην δικιά μου λίστα προτίμησης. Στο παρελθόν, είχα πολλά και πολύ όμορφα σκουλαρίκια, όμως μια ατυχία της ζωής με ανάγκασε να τα αποχωριστώ για πάντα. Από τότε αποφάσισα να είμαι φειδωλή στις αγορές μου και να προσθέτω στην μικρή μου πια συλλογή, μόνο αυτά που πραγματικά μου αρέσουν, χωρίς να κάνω υπερβολές. 
Έχω βέβαια και τα τυχερά μου, αφού γνωστοί και φίλοι που ξέρουν την αδυναμία μου, φροντίζουν να μου τα κάνουν δώρο!
Τα σκουλαρίκια για μένα, είναι ένα κομμάτι κλειδί στην εμφάνιση μας, αφού πιστεύω πως ένα όμορφο ζευγάρι είναι αρκετό για να ομορφύνει και να αναδείξει ένα πρόσωπο, ένα ντύσιμο, μια συνολική εικόνα. 
Ένα όμορφο ζευγάρι σκουλαρίκια, προσθέτει αυτό το «κάτι» στο πρόσωπο και στην εμφάνισή μας, απλά και εύκολα. 
Όπως αυτά τα πολύ όμορφα σκουλαρίκια ArtSοphisticat, που απέκτησα τελευταία!
Ευκολοφόρετα, κομψά, διακριτικά και λαμπερά, μπορούν να υποστηρίξουν και να αναδείξουν το ντύσιμό μας από το πρωί μέχρι το βράδυ και να δώσουν λίγη από την λάμψη τους, στην καθημερινότητά μας.
Στην εταιρία ArtSοphisticat μπορείς να βρεις πέρα από φανταστικά σκουλαρίκια, κοσμήματα για όλα τα γούστα σε φανταστικές τιμές, όπως επίσης και να δημιουργήσεις το δικό σου personalized-costumade κόσμημα. 
Τέλος, ευαισθητοποιημένη γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, η ArtSοphisticat κατασκευάζει και μοναδικές χειροποίητες Medical Alert ταυτότητες, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια