Το Χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι

by - Δεκεμβρίου 23, 2020


Τι κι αν φέτος τα Χριστούγεννα είναι τόσο διαφορετικά από όλα όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν;
Εμείς θα τα γιορτάσουμε με την ίδια χαρά και ανυπομονησία, αφού έτσι κι αλλιώς, κάθε χρονιά είναι μοναδική! 
Είναι βλέπεις και η γιορτή της κόρη μας, αλλά και του μπαμπά μου, οπότε τα Χριστούγεννα πέρα από τον συμβολισμό τους, είναι από μόνα τους πολύ ιδιαίτερη γιορτή για μας. Και παρόλο που αυτή τη χρονιά δεν θα τα γιορτάσουμε με πολλούς φίλους και συγγενείς, παρόλο που δεν θα κάνουμε πάρτι για την γιορτή της κόρη μας και θα περάσουμε τις γιορτές οικογενειακά, με λίγους και καλούς, το τραπέζι μας θα στρωθεί και πάλι και θα μας περιμένει για να μας προσφέρει στιγμές χαράς, επικοινωνίας και οικογενειακής θαλπωρής.



Έτσι κι αλλιώς μου αρέσει πολύ να οργανώνω γιορτινά τραπέζια, αλλά και δείπνα, μεσημεριανά και απογευματινά με τσάι και βουτήματα, καλώντας τους αγαπημένους μου ανθρώπους στο σπίτι. Μετά από τόσα τραπέζια που έχω ετοιμάσει κατά καιρούς, είδα ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο και ούτε χρειάζονται και πολλά χρήματα για αυτό. Φτάνει να έχεις διάθεση και να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και γιατί.
Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι τα Χριστούγεννα, οπότε δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρούμε την απαραίτητη διάθεση και τα αξεσουάρ που θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα.
Το πιο σημαντικό στην όλη διαδικασία, είναι να έχουμε στο νου μας ότι γιορτάζουμε και θέλουμε να μοιραστούμε την χαρά μας με τους αγαπημένους μας, γύρω από ένα τραπέζι που θα μας κάνει όλους να αισθανθούμε άνετα και όμορφα.




Πιάτα: Δεν χρειάζεται να έχουμε ένα ολόκληρο σερβίτσιο με χριστουγεννιάτικα μοτίβα για να φτιάξουμε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αρκούν μερικά απλά, λευκά πιάτα στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες ή να τα τοποθετήσουμε πάνω σε χαρούμενα χριστουγεννιάτικα σουπλά. Ιδανικό θα ήταν να προσθέσουμε από πάνω τους πιάτα του γλυκού σε χριστουγεννιάτικα μοτίβα, αλλά εάν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία να αγοράσουμε, ένα στολίδι πάνω σε ένα λευκό πιάτο είναι κάτι παραπάνω από ωραίο.



Φως: Το να βάλουμε κάποια κηροπήγια με αναμμένα κεριά ή φωτάκια led πάνω στο τραπέζι μας θα προσθέσει μια ζεστή και φιλική νότα. Θα κάνει το σκηνικό μας  φωτεινό και παραμυθένιο!



Πράσινη πινελιά
: Με κάποιο κλαδί ελατού ή γκι τοποθετημένο στο κέντρο του τραπεζιού μας, με οποιαδήποτε πρασινάδα ή με ένα μπουκέτο λουλούδια, προσθέτουμε μια όμορφη πινελιά στο τραπέζι μας, δίνοντας του περισσότερο χριστουγεννιάτικο ύφος. Ο ευκάλυπτος λειτουργεί πολύ καλά σ’ αυτή την περίπτωση, χωρίς όμως να υστερεί και κάποιο λουλούδι.
Το τραπέζι μας θα μοσχομυρίζει και θα αποκτήσει γιορτινή εικόνα.


Διαφορετικά ύψη: Η ύπαρξη ψηλών και χαμηλών στοιχείων, είναι αυτό που δίνει στο τραπέζι μια όμορφη συμμετρία. Για παράδειγμα μπορούμε να βάλουμε ψηλά κηροπήγια δίπλα στα χαμηλά μας πιάτα ή πιατέλες τη μία πάνω στην άλλη.



Τραπεζομάντιλα: Τα τραπεζομάντιλα προσθέτουν μια κομψή και ζέστη απόχρωση στο τραπέζι μας. Μπορούμε να βάλουμε ένα λευκό τραπεζομάντιλο ώστε το τραπέζι μας να μη γίνει πολύ βαρύ σε συνδυασμό με τον στολισμό, προσθέτοντας απλά μία τραβέρσα με χρώμα ή με κάποιο χριστουγεννιάτικο μοτίβο στη μέση του τραπεζιού.
Αν πάλι θέλουμε να στρώσουμε ένα τραπεζομάντιλο γεμάτο χρώματα, τότε καλό είναι να φανούμε φειδωλοί στα υπόλοιπα πράγματα που θα βάλουμε πάνω στο τραπέζι μας έτσι ώστε να μην μπουκώσει. Εγώ προσωπικά, επιλέγω μονόχρωμο τραπεζομάντιλο μαζί με μια χαρούμενη τραβέρσα στην μέση, αφού αυτό μου δίνει ελευθερία κινήσεων.



Αξεσουάρ: Μπορούμε να προσθέσουμε στο τραπέζι μας, μερικά αξεσουάρ, που θα δώσουν έμφαση στην γιορτινή περίσταση όπως μικρά έλατα, κουκουνάρια, ροδέλες από αποξηραμένα πορτοκάλια, μικρές μπάλες, ακόμα και αστεράκια ή και χρυσόσκονη. Μπορούμε να έχουμε ένα μικρό δωράκι πάνω στο πιάτο του κάθε καλεσμένου μας ή μια καρτούλα με το όνομά του και ευχές!



Tips
: Το μενού ας είναι εύκολο με απλά φαγητά που ξέρετε πως αρέσουν σε όλους. Έχετε μπύρες 
στο ψυγείο και κρασιά , ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά, βάλτε την αγαπημένη σας playlist με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια να παίζει (ΕΔΩ θα βρείτε την δική μου!), φορέστε άνετα και γιορτινά ρούχα, αλλά πρωτίστως το καλύτερό σας χαμόγελο και απολαύστε την βραδιά!


Ελπίζω να σας άρεσε αυτό μου το άρθρο.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε, σας εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και χαρά!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και  
FACEBOOK 

You May Also Like

0 σχόλια