Μικρή βιβλιοφάγος: Το δέντρο που κάνει μωρά

by - Ιουνίου 30, 2017


-Μαμά, πώς γίνονται τα μωρά;
Μια ερώτηση που μου έχει κάνει πολλές φορές η Χριστίνα και που από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να της απαντήσω με ειλικρίνεια και με μια απάντηση που να ταιριάζει με την ηλικία της.
Αυτήν που θα είναι πιο κοντά στο πραγματικό γεγονός. Οι πελαργοί και όλες οι άλλες εξηγήσεις είναι τουλάχιστον αστείες στα δικά μου αυτιά.
Είναι κρίμα η γέννηση και ο ερχομός ενός ανθρώπου στον πλανήτη γη, το 2017 να αποτελεί ερώτηση ταμπού.
Γιατί είναι απαγορευτικό να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την αγάπη και την συνένωση, για τον έρωτα και την διαδικασία της γέννας; Γιατί να μην μάθουν ότι η εγκυμοσύνη και η γέννα είναι ένα υπέροχο δώρο και όχι μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία;
Γιατί να μην ενημερωθούν για τις επιλογές που έχει μια γυναίκα να γεννήσει όπου και όπως αυτή επιθυμεί;
Σαν Βοηθός Μητρότητας και φυσικά σαν μητέρα, χαίρομαι κάθε φορά που φτάνουν στα χέρια μου βιβλία σαν κι αυτό που σας παρουσιάζω σήμερα.



Το βιβλίο "Το δέντρο που κάνει μωρά" της Σόφι Μπλάκολ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με την υπέροχη εικονογράφηση της ίδιας, είναι μια πολύ καλή λύση στο ερώτημα "πώς γίνονται τα μωρά;".
Μια σειρά από διαφορετικές, πολλές φορές αστείες απαντήσεις, προσπαθούν να δώσουν την λύση στο ερώτημα του μικρού ήρωα που περιμένει αδελφάκι.



Ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και χιούμορ όπου μέσα από μια απλή και καθημερινή ιστορία, απαντά σε αυτό το καίριο ερώτημα.
Επίσης στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των παιδιών.
Της Χριστίνας της άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο και το έβαλε αμέσως στο ράφι με τα αγαπημένα της.
"Το δέντρο που κάνει μωρά", αξίζει να προστεθεί και στην δική σας  βιβλιοθήκη.


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια