365 μέρες χωρίς ψώνια

by - Σεπτεμβρίου 05, 2016



“Ακόμα και σαρανταποδαρούσα να ήσουν, δεν θα σου έφτανε μια ζωή για να φορέσεις όλα τα παπούτσια που έχεις!”.
Ατάκα του άντρα μου κάθε φορά που ανοίγει το ντουλάπι με τα παπούτσια.
Και δεν είναι μόνο τα παπούτσια… Ρούχα που μένουν στην ντουλάπα μου αφόρετα και ανεβοκατεβαίνουν κάθε χειμώνα και καλοκαίρι με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τα φορέσω, μαντίλια, παλτά, καλλυντικά, βιβλία, είδη σπιτιού…
Δεν ξέρω αν κι εσείς έχετε πράγματα που τα φυλάτε "μήπως και” ενώ ταυτόχρονα όλο και κάτι καινούργιο αγοράζετε;
Πάντως εγώ αποφάσισα ότι αυτό δεν το θέλω άλλο. Τουλάχιστον για τώρα.  Δεν θέλω άλλο να γεμίζω τις ντουλάπες, τους χώρους και τη ζωή μου με πράγματα. Σε αυτήν την φάση, προτιμώ να γεμίζω με όμορφες στιγμές, με όμορφους ανθρώπους, με χαρά και αυτογνωσία.
Έτσι λοιπόν είπα να ξεκινήσω το project “365 μέρες χωρίς ψώνια”, κάτι το οποίο το έχω ξανακάνει στο παρελθόν και έχει λειτουργήσει μια χαρά.
365 μέρες χωρίς να ψωνίσω ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά (εκτός από τα απολύτως απαραίτητα), βιβλία, αντικείμενα, κοσμήματα, πράγματα για το σπίτι (εκτός από κάτι που το έχουμε πραγματικά ανάγκη).
Μπορώ να αγοράζω δώρα για τους αγαπημένους μου και φυσικά φαγητό για το σπίτι.
Μπορώ αν θέλω κάτι πολύ, να το ζητήσω ως δώρο από τους φίλους μου και την οικογένεια μου σε γιορτές, γενέθλια, Χριστούγεννα, κλπ.
Για κάθε βδομάδα που τηρώ αυτήν την πρόκληση, θα βάζω σε έναν κουμπαρά 20 ευρώ, τα οποία στο τέλος του χρόνου μπορώ να τα αξιοποιήσω όπως θέλω εγώ. (Την προηγούμενη φορά, τα έκανα ταξίδι!!). 20 ευρώ x 52 βδομάδες = 1040 ευρώ. Όχι κι άσχημα!
Είναι μια πρόκληση για μένα και μια άσκηση αυτοσυγκράτησης και αξιοποίησης των πραγμάτων που ήδη έχω. Όσα από αυτά δεν τα θέλω πια, έχω σκοπό να τα χαρίσω για να τα χαρεί κάποιος άλλος.
Πώς σας φαίνεται η ιδέα μου;
Εύχομαι να λειτουργήσει! Θα σας κρατώ ενήμερους!


Σας φιλώ

You May Also Like

14 σχόλια

  1. Είμαστε στο ίδιο ακριβώς mood! Και πιστεύω πως αφού τακτοποιήσω το δωμάτιο των αγοριών με γραφείο, που δεν πήρα πέρυσι όπως θα έπρεπε ίσως να κάνω, θα κάνω αυτό ακριβώς. Αυτοσυγκράτηση! Μαζί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια!! Είναι καλύτερα όταν ξέρεις ότι είναι κι άλλοι με την βάρκα μας!!!!

      Διαγραφή
  2. Άρχισα και εγώ να ξεκαθαρίζω ντουλάπες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, μπιπελό και ότι αλλ´ φανταστείς. Θέλω να αδειάσει ως ένα σημείο το σπίτι μου και τα ντουλάπια γιατί δεν πάει άλλο. Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να ακολουθήσω αυτή την πρόκληση. Δεν θα τα καταφέρω. Απλα είπα θα είμαι πολυυυυύ πιο προσεκτική τι αγοράζω απο δω και πέρα.
    Σου εύχομαι να τα καταφέρεις και ανυπομονώ για την εξέλιξη!
    Φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή Μαρίνα! Θα σας κρατήσω ενήμερους για τις εξελίξεις!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Αχ τι ωραια ιδεα! Εγω εκανα το αλλο. Περσυ τετοια εποχη τα πεταξα ολα μα ολα και εδωσα υποσχεση στον εαθτο μου οτι θα αγοραζω πραγματικα οτι χρειαζομαι! Μεχρι στιγμης καλα τα παω αλλα δεν θα ελεγα τοιδιο για τα παιδικα ρουχα....χαχχαχαχα βγαζω το αχτι μου εκει μαλλον! Ποτε δεν ειναι αρκετα!
    Μακαρι να τα καταφερεις. Θα ειμαι εδω να σε ενθαρρυνω!
    Τς φιλια μου και καλη επιτυχια!
    Αθανασία ♡ Creations with fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αθανασία!!
      Θα το προσπαθήσω, μιας και πραγματικά θέλω για λίγο να αποτοξινωθώ!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/9/16, 2:15 μ.μ.

    Κοντεύω να συμπληρώσω τις δικές μου 365 ημέρες και νιώθω απίστευτα ελεύθερη. Σαν να έχει φύγει ένα βάρος από πάνω μου. Διώχνω πράγματα και δεν τα αντικαθιστώ παρά μόνο αν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αφού το έχεις ξανακάνει το εγχείρημα είμαι σίγουρη ότι θα σου πάει καλά. Καλή αρχή λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Μαρία!! Ναι, το ξέρω αυτό το συναίσθημα… Αδειάζεις από πράγματα, γεμίζεις από συναισθήματα!

      Διαγραφή
  5. Και εγώ είμαι στη διαδικασία ξεκαθαρίσματος μιας και πρέπει να μετακομίσουμε εκτός Ελλάδος. Άσε μόλις εχθές πήγα στην εκκλησία και άφησα 2 μεγάλες σακούλες. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αυτοσυγκρατηθώ, αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι θα προσπαθήσω. Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις! Ήδη έχεις κάνει μια πολύ καλά αρχή!!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  6. είμαι περίπου σε παρόμοια φάση. Παράλληλα όμως έκανα μία μεγάλη εκκαθάριση στα ρούχα και τα αντικείμενα που δε χρησιμοποιούμε. Μεχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι έχουν ανάγκη αποθηκευτικού χωρου! μετα την ΜΕΓΑΛΗ εκκαθαριση μας περίσσεψε χώρος στις ντουλάπες :) Τελικά μπορούμε και με λιγότερα και σκέφτομαι να το κρατήσω! Θα παρακολουθώ την προσπαθειά σου. είναι τρομερα ενδιαφέρουσα! Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιούλη έτσι είναι όπως τα λες! Μπορούμε να ζήσουμε και με λιγότερα!
      Και μάλιστα με πάρα πολύ λίγα… Ελπίζω φέτος να το καταφέρω και να εκτιμήσω τα πράγματα που ήδη έχω, χωρίς να ζητάω συνεχώς κι άλλα!

      Διαγραφή
  7. Κάνω εκκαθαρίσεις 3-4 φορές το χρόνο σε όλα τα είδη του σπιτιού μας. Ρούχα παπούτσια κουζινικά, παιχνίδια, έπιπλα και εκτός από τη χαρά που εισπράττω χαρίζοντάς τα, πιάνουν και τόπο και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Κάτι που για μένα δεν είναι πια χρήσιμο, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας ή και απλά να το λατρέψει:)
    Η πρόκλησή όμως αυτή που προτείνεις Ζωή είναι κάτι διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον!!! Θα προσπαθήσω να την ακολουθήσω:)
    Περιμένουμε να μάθουμε πως τα πας ε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Στην αρχή περνάς ένα στερητικό σύνδρομο, αλλά μετά το συνηθίζεις και μάλιστα είναι και πολύ απελευθερωτικό!!
      Ανυπομονώ να ανταλλάξουμε εμπειρίες!!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή