Μικρές χαρές :44 μέρες, χωρίς ζάχαρη και σιτάρι

by - Μαΐου 28, 2015


Δεν θυμάμαι αν σας το είχα πει αλλά εδώ και πολύ καιρό, ήθελα να σταματήσω να τρώω ζάχαρη και σιτάρι..
Ένιωθα πως τα τελευταία χρόνια το είχα παρακάνει, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι άσχημα, όχι μόνο για τα (ευτυχώς) λίγα παραπάνω κιλά που είχα πάρει, αλλά κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι.
Ένιωθα βαριά, κουρασμένη, συχνά σε κατάθλιψη, με μια αίσθηση ματαιότητας να με συντροφεύει …
Αποφάσισα λοιπόν να αρχίσω από την διατροφή, μιας και πιστεύω πως το φάρμακό μας είναι η τροφή μας. Έτσι, είπα τέλος στη ζάχαρη και στο σιτάρι.
Αμέσως, αμέσως, έπρεπε να διαγράψω αρκετές τροφές από το καθημερινό μου πρόγραμμα, όπως όλων των ειδών τα γλυκά, ψωμί, μπισκότα, παξιμάδια , φρυγανιές, τυρόπιτες, πίτες, πατατάκια, κρακεράκια, μακαρόνια και ότι τέλος πάντων είχε σιτάρι αλλά και ζάχαρη ή μέλι.
Τώρα θα μου πείτε “και καλά, τι τρως?” και με το δίκιο σας!
Ε λοιπόν θα σας πω ότι όχι μόνο τρώω, αλλά χορταίνω και νιώθω γεμάτη, χωρίς να νιώθω φουσκωμένη εξωτερικά και εσωτερικά!
Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ψάρια και τα αυγά, τα τυριά, το ρύζι και τα προϊόντα χωρίς γλουτένη, αλλά και άλλες τροφές και συνδυασμοί που ανακάλυψα στην πορεία, είναι στο καθημερινό μου διαιτολόγιο!
Και μπορεί στην αρχή να ήταν λίγο ζόρικα, αλλά η συνέχεια είναι απλά υπέροχη! Αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ και παρόλο που ήμουν παιδί της σοκολάτας, ούτε μια φορά όλο αυτό το διάστημα δεν μπήκα στον πειρασμό να την φάω…
Όλο αυτό δεν είναι δίαιτα ή διατροφή. Ευελπιστώ να γίνει τρόπος ζωής για μένα! Μια μικρή-μεγάλη χαρά που θα με συντροφεύει και θα με γεμίζει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και νοιάξιμο για τον εαυτό μου.
Και φυσικά, δεν τα γράφω όλα αυτά για να σας προτείνω κάτι, ούτε για να σας πω τι είναι καλά και τι όχι… Ο καθένας από μας ξέρει πολύ καλά τι είναι το καλύτερο για τον ίδιο.
Σας τα λέω για να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου!
Και να σας πω κλείνοντας,  πως καμία από τις τούρτες αυτής της ανάρτησης δεν δοκίμασα, ούτε καν της Χριστίνας, κι όμως δεν στερήθηκα την χαρά και την γλύκα της στιγμής!

Σας φιλώ

FACEBOOK  

INSTAGRAM

You May Also Like

6 σχόλια

  1. Ο καθένας μας κάνει αυτό που κρίνει σωστό για την υγεία και το σώμα του! Αφού τα καταφέρνεις Ζωή μου, καλά κάνεις! Προσωπικά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να αφαιρέσω τελειώς όλες αυτές τις τροφές από την διατροφή μου, ειδικά τα γλυκά, το ψωμί... θα μου πεις μια ιδέα είναι, συμβιβάζεσαι, ναι το ξέρω! Ίσως να δεχόμουν να τις τρώω σε πολύ μικρότερες ποσότητες, έτσι ναι... Μακάρι όλο αυτό να σου δίνει χαρά, ευεξία και πληρότητα! φιλάκια καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σου εύχομαι να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!!!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  2. Εννοείται πως ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει και ό,τι αντέχει! Εγώ για παράδειγμα θα ήθελα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα από τους υδατανθρακες αλλά μάλλον δεν το θέλω αρκετά, γιατί ουσιαστικά ζω με αυτούς! Έχω όμως ακούσει απο ανθρώπους που τους έκοψαν αντίστοιχες θετικές επιδράσεις στον οργανισμό τους κι αυτό με βάζει σε σκέψεις.

    Καλή συνέχεια
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη, είδα καλυτέρευση σε πολλούς τομείς!
      Ψυχολογικά, σωματικά και νοητικά!
      Και ένα μεγάλο συν, είναι ότι η κυτταρίτιδα σε εγκαταλείπει και το δέρμα γίνετε μεταξένιο!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Ζωή! Δεν ξέρω πώς το κατάφερες, γιατί ειλικρινά μου φαίνεται πολύ δύσκολο από πολλές απόψεις, αλλά μπράβο σου! Είμαι σίγουρη πως η τροφή μας είναι το καλύτερο φάρμακο και τώρα τελευταία θέλω να κάνω κι εγώ κάποιες αλλαγές, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω από πού να αρχίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου, σε ευχαριστώ! Στην αρχή είναι κάπως περίεργα, αλλά σιγά σιγά συνηθίζεις κι εσύ και το σώμα σου!
      Εύχομαι να ξεκινήσεις να αλλάζεις, βήμα βήμα ότι σε χαλάει!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή