Ο Ύμνος της Αγάπης

by - Απριλίου 10, 2015Τις τελευταίες μέρες η προσωπική μου εσωτερική δουλειά, έχει επικεντρωθεί στη αγάπη και στη δύναμή της.
Το να αντιμετωπίζω και να ζω τα καλά και τα άσχημα μέσα από το πρίσμα της, είναι για μένα ένα πολύ μεγάλο στοίχημα.
Να μιλώ με αγάπη, να ακούω με αγάπη, να φέρομαι με αγάπη, να σκέφτομαι με αγάπη, να γράφω με αγάπη, να θυμώνω με αγάπη και πάνω από όλα να συγχωρώ και να παραδέχομαι τα  λάθη μου με αγάπη…
Και αλήθεια σας το λέω. Μπορεί στην αρχή να είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο, όταν η αδικία και ο θυμός με κυριεύουν, όταν η συνήθεια και ο γρήγορος τρόπος ζωής με καπελώνουν, όμως μόλις αγγίξω έστω και για λίγο αυτήν την θαυματουργή αίσθηση, νιώθω απόλυτα ελεύθερη να ζήσω μια ζωή γεμάτη φως.
Σας αφιερώνω με πολύ αγάπη τον “Ύμνο της Αγάπης “ από το τμήμα του 13ου Κεφαλαίου της προς Κορινθίους ‘Α επιστολής του Αποστόλου Παύλου και σας εύχομαι κάθε προσωπική σας Ανάσταση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!!!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.

Και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντα μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.

Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.

Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται, είτε γλώσσαι παύσονται, είτε γνώσις καταργηθήσεται. Εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος έλάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. Βλέπομεν γαρ άρτι δι' εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη.

Σας φιλώ
  

You May Also Like

4 σχόλια

 1. Καλή Ανάσταση & καλό Πάσχα Ζωή μου! Πολλή αγάπη & υγεία εύχομαι σε εσένα και την οικογένεια σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρόνια πολλά Μαρία μου!!
   Σου εύχομαι τα καλύτερα!
   Φιλιά

   Διαγραφή