Η συνταγή της εβδομάδας: Pancakes με 3 υλικά

by - Νοεμβρίου 06, 2023

 


Γεια σας και χαρά σας.
Ο εναλλακτικός τίτλος αυτής της ανάρτησης, θα μπορούσε να είναι: "Ασχημούλικα μα πεντανόστιμα pancakes με 3 υλικά"!
Τις καθημερινές στο σπίτι μας, λόγω των διαφορετικών ωραρίων και υποχρεώσεων που έχουμε ο καθένας, δεν μπορούμε να φάμε όλοι μαζί πρωινό.
Τα Σαββατοκύριακα όμως, που έχουμε περισσότερο χρόνο και το πρόγραμμα μας είναι πιο χαλαρό, απολαμβάνουμε με μεγάλη χαρά την παρέα ο ένας του άλλου, παίρνοντας το πρωινό μας και οι 3 μαζί (ή καλύτερα πρέπει να πω και οι 4, αφού η Σελίνα, είναι πάντα δίπλα μας με την ελπίδα πως όλο και κάποιο μεζεδάκι θα καταφέρει να μας αποσπάσει!).
Αυτήν την Κυριακή λοιπόν, έφτιαξα τα πιο εύκολα και γρήγορα pancakes που υπάρχουν, με 3 μόνο υλικά, χωρίς μίξερ, πεντανόστιμα και σούπερ υγιεινά.
Στο τραπέζι μας υπήρχαν για να τα συνοδέψουν μέλι, ταχίνι, τριμμένο φυστίκι, μελάσα, σιρόπι σφενδάμου και νιφάδες καρύδας, αλλά είμαι σίγουρη πως θα ταιριάζουν υπέροχα και με μαρμελάδα, κάποιο ψιλοκομμένο φρούτο, τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο, γιαούρτι ή μερέντα.
Τέλος, σε αυτό μου το βιντεάκι στο Instagram, μπορείτε να δείτε την συνταγή βήμα, βήμα.
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ (για 4 μεγάλα pancakes)

1 μπανάνα
200γρ. πίτουρο βρώμης
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα τηγάνι και παίρνουμε μιάμιση κουτάλια της σούπας από το μείγμα μας και το απλώνουμε σχηματίζοντας μια τηγανίτα.
Την ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, γαρνίρουμε με ότι τραβάει η ψυχή μας και απολαμβάνουμε.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε όλες τις συνταγές της στήλης "Η συνταγή της εβδομάδας" και εδώ, μια παλιότερη συνταγή για pancakes μπανάνας λίγο πιο περίπλοκα αλλά εξίσου νόστιμα!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε

You May Also Like

0 σχόλια