5 things #34

by - Μαΐου 14, 2021


#1 Το press event των Sephora Greece

Τα press events της αγαπημένης μου, από τα χρόνια που ζούσα στο εξωτερικό Sephora, ήταν ανέκαθεν λαμπερά και ξεχωριστά, με υπέροχα καινούργια λανσαρίσματα και πολλές εκπλήξεις.
Φέτος είχα την χαρά να είμαι προσκεκλημένη και παρόλο που, λόγω συνθηκών, το καλοκαιρινό event έγινε διαδικτυακά, το απήλαυσα σαν να βρισκόμουν εκεί, στον άκρως καλοκαιρινό χώρο του Island, όπου και έλαβε χώρα.
Η ομάδα των Sephora Greece μας παρουσίασε ό,τι καινούργιο υπάρχει σε σχέση με το καλοκαιρινό μακιγιάζ και το skincare (που είχε και την τιμητική του), αλλά και ό,τι νεότερο για την φροντίδα των μαλλιών, με το αγαπημένο μου Moroccanoil να πρωταγωνιστεί.
Μέσα από  την πολύ όμορφη αυτή παρουσίαση είχα τη χαρά να δω, πέρα από τα ολοκαίνουργια προϊόντα του brand Sephora (κορυφαίο σε σχέση ποιότητας-τιμής) και των DermatologicaThe OrdinaryInnisfree και Drunk Elephant, στην κατηγορία skincare, που μόνο τα Sephora Greece φέρνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Τα τελευταία μάλιστα τα ξεχώρισα για το ιδιαίτερο τους όνομα αλλά και για τις pop συσκευασίες τους! 
Η σειρά Drunk Elephant, δημιουργήθηκε το 2013 στην Αμερική από την Tiffany Masterson, η οποία αναζητώντας ό,τι καλύτερο για το δέρμα της, απέκλεισε την χρήση των 6 δραστικών συστατικών που χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά (αλκοόλες, σιλικόνες, χρωστικές, χημικά αντιλαϊκά φίλτρα κ.α) και θεωρούνται επικίνδυνα για την επιδερμίδα και μη βρίσκοντας προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της, δημιούργησε τα δικά της!
Τα προϊόντα της είναι βιοσυμβατά και δεν προκαλούν ερεθισμούς, είναι βασισμένα στο έλαιο Marula, γνωστό για τις αντί μικροβιακές, αντιγηραντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, αλλά και για το "μεθύσι" που προκαλεί η υπερκατανάλωσή του στους ελέφαντες, από όπου και βγήκε το όνομα του brand!
Τώρα, όσο αφορά το μακιγιάζ η ομάδα των Sephora Greece, μας έδειξε ότι καινούργιο έχει βγει από μια μεγάλη γκάμα εταιρειών όπως Benefit CosmeticsToo Faced, Nars, Make Up For Ever κ.α. 
Τέλος, είχα τη χαρά να μάθω περισσότερα πράγματα για το « Good For », την περιβαλλοντική δέσμευση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, για την προστασία και διαφύλαξη της υγείας και της ομορφιάς του πλανήτη, που στόχο έχει την ενίσχυση της συνειδητής ομορφιάς, με προϊόντα των οποίων οι συνθέσεις, είναι ως και 90% φυσικές, vegan, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης αλλά και σε συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον. 
Εύχομαι, την επόμενη φορά, να μπορώ να δοκιμάσω όλα αυτά τα υπέροχα προϊόντα δια ζώσης!
 


#2 Η σειρά The Innocent 

Τη τηλεοπτική σειρά The Innocent,  ξεκίνησα να την βλέπω πριν από μερικές μέρες κι ενώ στην αρχή με ενθουσίασε, κάπου στη μέση άρχισε να με κουράζει, ενώ στο τέλος, ευτυχώς, με αποζημίωσε για την απόφασή μου να την ολοκληρώσω.  
Πρόκειται για μια ισπανική μίνι σειρά του Netflix, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα των New York Times, Harlan Comben σε σκηνοθεσία του Oriol
Paulo.
Αναφέρεται στην ιστορία ενός άντρα, που έχει μπει στη φυλακή για εμπλοκή του σε ένα θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη πριν από κάποια χρόνια και προσπαθεί, μετά την αποφυλάκισή του να ξαναφτιάξει τη ζωή του, η οποία όμως ανατρέπεται ξανά, μετά από ένα τηλεφώνημα.
Το The Innocent έχει ωραία φωτογραφία, ωραίες ερμηνείες, μυστηριώδη πλοκή ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται θέματα σχετικά με την δυσκολία των ανθρώπων  να διαχειριστούν την απώλεια.
Αν σας αρέσουν οι σειρές μυστηρίου, να τη δείτε.



 #3 Η καινούργια μου κούπα 

Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως μια αδυναμία στις κούπες την έχω.
Όταν δω κάποια που  μου αρέσει πολύ, παρότι έχω πολλές, δεν μπορώ να αντισταθώ να μην την πάρω.
Είναι το Νο1 σουβενίρ που φέρνω από τα ταξίδια μου σε Ελλάδα και εξωτερικό, μαζί με τα μαγνητάκια για το ψυγείο, αλλά κι αυτό που θα σου έλεγα, ως πρώτη σκέψη, για  να μου πάρεις, σε περίπτωση που θελήσεις να μου κάνεις ένα δώρο και δεν θα ήξερες τί!
Μου αρέσει να πίνω μ'  αυτήν το τσάι ή τον καφέ μου και να σκέφτομαι την στιγμή ή το μέρος από το οποίο την αγόρασα ή τον φίλο-την φίλη, που μου την δώρησε.
Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μια ιδιαίτερη χειροποίητη κούπα, δώρο της φίλης μου της Κατερίνας για τα γενέθλιά μου, φτιαγμένη από πηλό, σε απαλό βερυκοκί χρώμα και όπως καταλαβαίνεις, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου.

  

#4 Οι βραδινές βόλτες στο κέντρο της πόλης  

Από τη μέρα που άνοιξε η εστίαση και επεκτάθηκε το ωράριο της κυκλοφορίας, διαπίστωσα πως τελικά, δεν ήταν το φαγητό σε κάποια ταβέρνα ή το ποτό έξω, αυτό που μου έλειψε πιο πολύ, αλλά το να μπορώ να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας για μια βόλτα ακόμα και μετά την δύση του ήλιου!
Οι βραδινές βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης, έχουν άλλη μαγεία και ειδικά στην περιοχή της Πλάκας, όπου η μυρωδιά από τα νυχτολούλουδα, τα διακριτικά φώτα, τα διάσπαρτα κομμάτια της ιστορίας και αυτή τη μοναδική ενέργεια της συγκεκριμένης περιοχής, σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι μέσα ένα ονειρικό σκηνικό. Αξίζει (για να μην πω επιβάλλεται!) μια βόλτα εκεί την ώρα του δειλινού. Πιστέψτε με! 



#5 Η φράουλες στο πρωινό μου

Τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει μέρα που να μην φάω τουλάχιστον δύο φρούτα.
Ειδικά το πρωί, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γεύματος μου, αφού αισθάνομαι ότι είναι η καλύτερη ώρα για να πάρω τις βιταμίνες  και όλα τα θρεπτικά συστατικά  που θα με κρατήσουν και θα με συνοδέψουν στο υπόλοιπο της ημέρας.
Μεγάλη μου αγάπη, οι φράουλες, που τις προσθέτω παντού! Στο μούσλι, στα smoothies, στις σαλάτες, ακόμα και στο ποτήρι με το ροζέ κρασί μου. Θυμάμαι παλιά, μου άρεσε να τις μαρινάρω σε ζάχαρη και κονιάκ ή να της βουτάω στην σαντιγί. Τώρα πια ούτε λόγος για τέτοιες κραιπάλες! Άλλωστε το συγκεκριμένο φρούτο είναι τόσο γευστικό και αρωματικό, που δεν νομίζω πως χρειάζεται ενισχυτικά γεύσης.
Εσείς, τρώτε φρούτα; Ποια είναι τα αγαπημένα σας;


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και 

You May Also Like

0 σχόλια