Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξε το

by - Φεβρουαρίου 08, 2021



Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξε το. 
Αυτή η φράση μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως δεν είναι. Είναι μια πραγματικότητα. Οι συνήθειές μας και οι απόψεις μας δεν είναι γραμμένες πάνω σε πέτρα για να μην αλλάζουνε ποτέ. Αλλάζουν, αρκεί να το θέλουμε. 
Για καιρό πίστευα πως μου άρεσε τόσο πολύ ο ύπνος και το πρωινό χουζούρι που ακόμα κι αν το ήθελα δεν θα μπορούσα να τ’ αλλάξω. Όταν όμως αποφάσισα πως δεν θέλω πια να ξυπνάω αργά και πως θα ήθελα να δοκιμάσω μια νέα, πιο λειτουργική συνήθεια και ρουτίνα, όλα άλλαξαν. Και εγώ κατάλαβα πως αν θέλω κάτι πολύ, μπορώ και να το κάνω. Μπορώ να το κάνω ακόμα κι αν, μέχρι πρότινος, πίστευα το αντίθετο. 
Αυτό ισχύει για όλες τις υποθέσεις της ζωής μου. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που τρέφομαι; Καιρός να τον αλλάξω. Δεν είμαι ευχαριστημένη από τις σχέσεις που έχω με τους φίλους μου; Καιρός να τις αλλάξω. Νιώθω πως με πιέζουν στη δουλειά; Καιρός να το αλλάξω.
Θέλω να απελευθερωθώ από δεσμά του παρελθόντος μα διστάζω; Ήρθε η ώρα να το κάνω. Σκέφτομαι εδώ και χρόνια να αλλάξω σπίτι αλλά δεν τολμώ; Μπορώ να το κάνω.
Δε λέω πως η αλλαγή αυτή θα γίνει μαγικά. Τίποτα δε γίνεται μαγικά σε αυτή τη ζωή. Όλα θέλουν κόπο, τρόπο, σκέψη και οργάνωση. Όλα θέλουν προσπάθεια, ξεβόλεμα και δουλειά. Όλα. Από το να φτιάξεις ένα θρεπτικό γεύμα για να ταΐσεις το σώμα σου, μέχρι το να βάλεις όρια στο αφεντικό σου όταν σου φέρεται ανάρμοστα ή παραβατικά. 
Σκέψου όμως πόσο κρίμα είναι να στερηθούμε την ελευθερία που μας προσφέρουν οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, αναβάλλοντας συνεχώς το πρώτο βήμα, είτε από φόβο, είτε από συνήθεια. 
Η αλλαγή είναι στο χέρι μας και το να περιμένουμε να τις κάνουν οι άλλοι για μας είναι απλά χάσιμο χρόνου. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για όλα όσα θέλουμε να έχουμε και να είμαστε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε αυτά που χρόνια τώρα επιθυμούμε. Βήμα - βήμα, από τα εύκολα στα δυσκολότερα. Από τα απλά στα σύνθετα. Μία, έστω και ασήμαντη, κατά τα φαινόμενα, αλλαγή στην καθημερινότητά μας μπορεί να γίνει το κλειδί για την μεγάλη αλλαγή που ονειρευόμαστε.  
Ψάξε να βρεις τον τρόπο, ζήτα βοήθεια αν δεν μπορείς μόνος σου και μην το βάζεις κάτω. Η ζωή είναι μικρή και είναι κρίμα να φύγει χωρίς να την έχεις ζήσει όπως εσύ το θες. Μην κρίνεις τα όνειρά σου και τα θέλω σου. Απλά σήκω από τον καναπέ σου και κάνε τα πράξη!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και  
FACEBOOK 

You May Also Like

0 σχόλια