Μικρή βιβλιοφάγος: Το Δάσος Που Κοιμόταν

by - Απριλίου 27, 2018



Γεια σας και χαρά σας!
Μετά από αρκετές μέρες απουσίας εδώ στο blog (μάλλον θα φταίει η άνοιξη που με έχει ξεσηκώσει και όλο έξω είμαι), επανέρχομαι με ένα νέο βιβλίο που διαβάσαμε μαζί με την Χριστίνα και μας άρεσε πολύ!
Είναι "Το Δάσος Που Κοιμόταν" σε συγγραφή και εικονογράφηση της Rebecca Dautremer από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ένα βιβλίο μεταφρασμένο από τα γαλλικά, που ξεχωρίζει για την ΥΠΕΡΟΧΗ εικονογράφηση του αλλά και για την ιστορία του, που είναι εμπνευσμένη από το κλασσικό παραμύθι του Σάρλ Περό "Ωραία Κοιμωμένη".




Στο "Το Δάσος Που Κοιμόταν" η Ντοτρεμέρ αντί να κοιμίσει μια όμορφη πριγκίπισα, κοιμίζει μια ολόκληρη πόλη!
Πεταλούδες, λαγοί, αλεπούδες, ιππότες, παιδιά στα πάρκα και στις κούνιες, άντρες και γυναίκες εν ώρα εργασίας, πέφτουν ξαφνικά σε έναν βαθύ ύπνο που τους κρατάει γερά στα δίχτυα του για περίπου 100 χρόνια.
Μόνο ΕΝΑΣ μπορεί να επαναφέρει την ζωή στην πόλη. Ένας, που ξέρει καλά την δύναμη της αγάπης.
Η Ντοτρεμέρ, μας προτρέπει να ακολουθήσουμε διακριτικά τους δυο άντρες στις αριστερές, πάντα ασπρόμαυρες, σελίδες του βιβλίου, όπου θα μας διηγηθούν την πολύχρωμη ιστορία που βρίσκετε στην δεξιά του πλευρά.




"Το Δάσος Που Κοιμόταν" είναι ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες που θα ήθελες να κορνιζάρεις και να στολίσεις με αυτές τους τοίχους του σπιτιού σου. Είναι γραμμένο με χιούμορ και έντονη ποιητικότητα, με μοναδική εικονογράφηση τόσο ζωντανή, που σε κάνει να νομίζεις πως μπορείς να ακούσεις τον άνεμο και να αγγίξεις το χώμα. Ένα βιβλίο που μιλάει για τον χρόνο, την λήθη, τον αιώνιο ύπνο και την ζωή που μπορεί μόνο η αγάπη να ξαναφέρει πίσω.
Ένα βιβλίο που ταξιδεύει τόσο τα μικρά όσο και σε "μεγάλα" παιδιά. Ένα βιβλίο κόσμημα στην βιβλιοθήκη μας.

Ένα αντίτυπο αυτού του πολύ όμορφου βιβλίου μπορεί να γίνει δικό σας, εάν πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς που τρέχουν από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαΐου 2018, στον λογαριασμό μου στο INSTAGRAM αλλά και στο FACEBOOK.

Σας φιλώ


Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια