Μικρή βιβλιοφάγος : Το γάλα της μαμάς - Mama’s milk

by - Φεβρουαρίου 24, 2017


Όταν γεννήθηκε η Χριστίνα, είχα την μεγάλη χαρά αλλά και την τύχη να την θηλάσω αμέσως. Είχα διαβάσει πολλά για τα οφέλη του θηλασμού για την μητέρα και το παιδί, αλλά αυτό που ένιωσα εκείνες τις πρώτες στιγμές, δεν περιγράφετε με λόγια.
Αυτό μας το ταξίδι, διήρκεσε 15 υπέροχους μήνες μέχρι που αποφάσισε να αποθηλάσει η μικρή μου από μόνο της, κάτι που πρέπει να σας πω ότι μου κόστισε λιγάκι…
Ήταν τόσο όμορφη αυτή μας η επαφή. Μια στιγμή μόνο για μας τις δυο, που δεν θα την αντάλλαζα με τίποτα στον κόσμο.
Το να βλέπω κάθε φορά αυτό το θαύμα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου, το να δίνω στο παιδί μου ζωή μέσα από το σώμα μου, μέσα από την αγάπη και την αγκαλιά μου, είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει κάνει η μητρότητα.
Μεγαλώνοντας η Χριστίνα και παίζοντας με την σειρά της σε παιχνίδια ρόλων την μαμά με το μωρό, θήλαζε κι εκείνη την κορούλα της, μιας και δεν ήξερε άλλον τρόπο να την ταΐσει, αφού το μπιμπερό δεν γνώρισε ποτέ.



Όταν ήρθε στα χέρια μου το βιβλίο “Το γάλα της μαμάς- Mama’s milk” των Michael Elson Ross και Ashley Wolff, από τις εκδόσεις Βόρεια Προάστια, μέσω της μεταφράστριάς του Σάτυας Κασίμη την οποία και ευχαριστώ πολύ, χάρηκα πολύ που μας δινόταν η ευκαιρία να διαβάσουμε με το Χριστινιώ ένα παιδικό βιβλίο λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Ένα βιβλίο χωρίς μωρά με πιπίλες και μπιμπερό, ένα βιβλίο για τον θηλασμό και για τα καλά του.
Μέσα από τις απλές και πολύ όμορφες εικόνες του βιβλίου, γνωρίσαμε κι άλλα θηλαστικά εκτός από τον άνθρωπο που απολαμβάνουν το θαύμα της θρέψης και της επαφής και μάλιστα εξασκώντας και τα αγγλικά μας, μιας και το βιβλίο είναι γραμμένο σε δυο γλώσσες.



Ο θηλασμός για μένα είναι μια φυσική διαδικασία και χαίρομαι πολύ όταν συναντώ στον δρόμο μου βιβλία σαν και αυτό, που αναφέρονται σε αυτό το θαύμα της φύσης και απευθύνονται σε μικρά παιδιά με αγάπη και τρυφερότητα.
Νομίζω πως πραγματικά αξίζει μια θέση στην βιβλιοθήκη σας.
Μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλα σημεία, τα οποία μπορείτε να μάθετε από την σελίδα του Mamas Milk στο Facebook .

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια