Εμπιστοσύνη στον εαυτό μου

by - Νοεμβρίου 18, 2016


photo from Pinterest

Ένα από τα πράγματα που θα ήθελα πολύ να “μάθω" στο παιδί μου, είναι το να έχει ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
Να μην νιώθει ενοχές και τύψεις λέγοντας και κάνοντας αυτά που θέλει και πιστεύει.
Να αισθάνεται καλά για αυτό που πραγματικά είναι, χωρίς να νιώθει ότι χρειάζεται να είναι κάτι άλλο. Να μην φοβάται να εκφράσει εκείνο που πραγματικά επιθυμεί.
Μα αμέσως συνειδητοποιώ ότι δεν ξέρω τον τρόπο και ότι δεν υπάρχουν συνταγές.
Και τότε γεννιέται η ανάγκη μου να παλέψω εγώ με τους δικούς μου δαίμονες.
Από μικρή έμαθα πως για να είμαι αρεστή έπρεπε να ήμουν και κάτι άλλο.
Πως αυτό που ήμουν από μόνο του δεν ήταν αρκετό, δεν έφτανε.
Με πολύ κόπο και δουλειά τώρα πια, προσπαθώ να συγκροτήσω από την αρχή τον εαυτό μου, να τον αγαπώ και να του συγχωρώ τα λάθη του. Προσπαθώ να τον αποδέχομαι για αυτό που είναι και να είμαι στο πλάι του.
Προσπαθώ να τον απαλλάξω με σεβασμό και αγάπη από όλα εκείνα τα φορεμένα κομμάτια που δεν είναι δικά του.
Να αποδεχτώ ότι δεν χρειάζεται να αποδεικνύω συνέχεια το αν αξίζω και πόσο.
Προσπαθώ να κάνω όλα όσα αγαπώ και θέλω, με σεβασμό στον εαυτό μου και στους γύρω μου, παραδίνοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές μου σε κάτι ανώτερο από μένα.
Κι αν με ρωτούσατε τι είναι αυτό που πραγματικά θα ήθελα να είχα “μάθει” από τους γονείς μου, θα σας έλεγα: ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
Και ίσως τότε, ποιος ξέρει, ίσως να μην ένιωθα την ανάγκη να το “μάθω” στο παιδί μου.


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

6 σχόλια

 1. Υπέροχη ανάρτηση! Οι παλιότερες γενιές μεγάλωναν τα παιδιά με πολλά πρέπει και με εκφράσεις τύπου "αν το κάνεις αυτό θα είσαι καλό παιδί" ή "αν κάνεις εκείνο δε θα σε αγαπάω". Το κάναν σίγουρα για καλό αλλά είναι μια απόλυτα χειριστική συμπεριφορά, μια αγάπη με όρους. Είναι ήδη πολύ απαιτητική η ζωή μας και σίγουρα άλλο τόσο απαιτητική θα είναι και η δική τους ζωή. Ας γεμίσουμε από τώρα τα παιδιά με αγάπη άνευ όρων, να καταλάβουν πως οτιδήποτε τους λέμε είναι από αγάπη και να φροντίσουμε συχνά να κοιτάζουμε μέσα μας για να δούμε αν όντως κινούμαστε από αγάπη και όχι από εγωισμό και ματαιοδοξία. Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις…
   Σ ευχαριστώ που τα μοιράστηκες!

   Διαγραφή
 2. Πάντα οι γονείς προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους!!!Δυστυχώς συνταγές δεν υπάρχουν,εγώ αυτό που ελπίζω να ξέρει ο Φραγκισκάκος πάντα, είναι το πόσο πολύ τον αγαπάμε,πως είμαστε εδώ ότι και αν χρειαστεί,για ότι και αν θέλει να συζητήσει και το ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα αν πραγηματικά το θέλει!!!Ελπίζω να τον γεμίσω με αρκετά αποθέματα αγάπης,αισιοδοξίας,δύναμης και πίστης στον εαυτό του,για όταν εγώ δεν θα είμαι πλάι του!!!Καλημέρα Ζωή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραία ανάρτηση!! Όπως λέω πάντα ... πολλά πράγματα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους γονείς!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή