Είναι φορές...

by - Νοεμβρίου 03, 2014


Είναι πολλές οι φορές, που νιώθω ένα παιδί που έκανε ένα άλλο παιδί και προσπαθεί να βρει τον τρόπο να το μεγαλώσει..
Είναι πολλές οι φορές που νιώθω πως τα λάθη των γονιών μου με ακολουθούν και με καθορίζουν ως προς το πώς θα μεγαλώσω το δικό μου παιδί..
Είναι πολλά τα βράδια που σκέφτομαι πως θα μπορούσα να είμαι πιο υπομονετική με την Χ., λιγότερο "μεγάλη" και πιο ελαστική..
Είναι λίγες οι μέρες που λέω "μπράβο, τα κατάφερες να είσαι αυτή που θέλεις  για τη μικρή σου"..
Κι όλο ψάχνω, κι αναζητώ τον τρόπο να είμαι ένα παιδί- μαμά που θα γυρνάει ξυπόλυτο, που θα παίζει με τις λάσπες και τα χώματα, που θα χοροπηδάει πάνω στο κρεβάτι, που θα πετάει κάτω το φαγητό και θα γελάει, που θα μπορεί να λέει τι είναι αυτό που το ενοχλεί και τι αυτό που του αρέσει, που θα γελάει με την ψυχή του και θα κλαίει όποτε θέλει, που θα ζητάει χωρίς να ντρέπεται και θα διεκδικεί την ελευθερία του, που θα δεν θα το νοιάζει η γνώμη των άλλων και η σύγκριση μαζί τους, που θα αναζητά την αλήθεια και την αγάπη χωρίς όρους και ανταλλάγματα, που θα είναι η μητέρα που θα ήθελα να έχω όταν ήμουνα παιδί...

Σας φιλώ

FACEBOOK 

INSTAGRAM 

You May Also Like

13 σχόλια

  1. Πόσο κοινές είναι οι σκέψεις μας! Και είναι πολλές αυτές οι στιγμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολλές...τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/14, 11:21 π.μ.

    Δεν έχεις ιδέα πόσο σε νιώθω... Με αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο πολύ ταυτίζομαι με όσα λες... την καλημέρα μου Ζωή μου και φιλιά στην μικρή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως το πιο σημαντικό βήμα το έχεις κάνει! Συνέχισε την καλή δουλειά!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπως έτσι κι εγώ! Πάντα τα βράδια που ξαπλώνω αναπολώ την ημέρα και λέω αυτό δε θα έπρεπε να το έχεις κάνει έτσι... Όμως όσο περνάει ο καιρός προσπαθώ να διώχνω τις τύψεις και να διορθώνω όσα καταλαβαίνω ότι με ενοχλούν από τη δική μου συμπεριφορά. Όσο για τους γύρω μου είναι στα περισσότερα αντίθετοι με αυτά που κάνω και πιστεύω οπότε πλέον δεν ασχολούμαι. Τον πρώτο καιρό αγχωνόμουν μήπως έχουν δίκιο. Όμως η ανατροφή των παιδιών δεν έχει οδηγίες χρήσεις κάθε παιδί και κάθε γονιός είναι διαφορετικός..!
    Σταματάω γιατί μπορώ να το αναλύω για πολλές γραμμές ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες είναι Άντζυ , και τα λες και πολύ ωραία. Δεν ξέρω αν έχεις γράψει ανάλογο ποστ, αλλά αν όχι, θα ήταν ωραίο να το κάνεις. Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω την άποψή σου και τις σκέψεις σου.

      Διαγραφή
    2. Δεν το είχα σκεφτεί αλλά τώρα που το λες, το βάζω στα επόμενα..!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος5/11/14, 11:04 μ.μ.

    Είναι τόσο αληθινά αυτά που γράφεις και τόσο ανακουφιστικό να ακούς κάποιον να τα λέει...όταν είσαι μητέρα...και η μητρότητα τα εμπεριέχει όλα αυτά, απλά πως μπορείς να τα χωρέσεις??? κυρίως τα λάθη...νομίζω πως η μόνη λύση είναι να παρατηρείς τον εαυτό σου και να προσπαθείς για την επόμενη φορά...
    Art Sophisticat

    ΑπάντησηΔιαγραφή