Το βασίλειό μου για ένα like

by - Αυγούστου 20, 2014


Αναμφισβήτητα  ζούμε στην εποχή των likes, των comments και του share...
Ένα like είναι ικανό, από το να σε κάνει χαρούμενο ή λυπημένο, μέχρι να σου αποφέρει χρήματα, δώρα, αυτοπεποίθηση, φήμη και πολλά άλλα.
Δεν είναι τρελό? ΄Η εμένα μου φαίνεται?
Γράφεις, ποστάρεις, ανεβάζεις φωτογραφίες, με στόχο (τις περισσότερες φορές) να πάρεις ένα μπράβο, ένα σχόλιο, ένα like, ένα share. Κι αν δεν έρθει, είσαι ικανός να τα παρατήσεις και να νιώσεις πως δεν αξίζει αυτό που κάνεις αφού κανείς δεν σου δίνει σημασία...
Είναι φορές που σκέφτεσαι : "Δεν θα πατήσω το κουμπί. Δεν θα κάνω χαρούμενο τον άλλον, κι ας περιμένει την επιβράβευσή μου.." ???
Κι άλλες φορές που το πατάς, χωρίς καν να ξέρεις τι λέει το κείμενο, χωρίς ούτε την φωτογραφία να έχεις καλά, καλά κοιτάξει, έτσι, για να δώσεις χαρά στον άλλον??
Και μήπως μερικές φορές το πατάς περιμένοντας να κάνει κι ο άλλος το ίδιο για σένα?
Ε λοιπόν νομίζω, ότι το πιο σημαντικό είναι να δίνεις κάτι, (έστω και πατώντας ένα κουμπί) χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Χωρίς να νιώθεις ότι ο άλλος σου χρωστάει.
Θαυμάζω τους ανθρώπους που το κάνουν. Τους ανθρώπους που είναι ανοιχτοί,  γενναιόδωροι και μεγαλόψυχοι ακόμα και στην εικονική πραγματικότητα. Τους ανθρώπους που δεν φοβούνται να πουν την άποψή τους, που δεν φοβούνται να στηρίξουν τον άλλον κι ας είναι της ίδιας "δουλειάς", που δεν περιμένουν ανταπόδοση, που δεν αισθάνονται απειλή, που χαρίζουν απλόχερα τα likes και τα share χωρίς δεύτερη σκέψη, που έχουν τα κότσια να σου πουν μπράβο αυτοπροσώπως, να σε στηρίξουν και να σε κάνουν να νιώσεις πως η ζωή είναι ωραία κι πως αξίζει να κάνεις αυτό που γουστάρεις, ακόμα κι αν είσαι ο μοναδικός θαυμαστής και αναγνώστης του εαυτού σου..

Πείτε μου την αποψή σας πάνω σε αυτό.
Με ενδιαφέρει πολύ να την διαβάσω..

Σας φιλώ

FACEBOOK 

INSTAGRAM

You May Also Like

10 σχόλια

  1. Η αλήθεια είναι ότι τα likes είναι η επιβράβευση!
    κι εγώ θα το παραδεχτώ! το αποζητώ! αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα απογοητευτώ ή θα παρατήσω κάτι που κάνω!
    Τροφή για σκέψη ένα σου ακόμα πόστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου σ'ευχαριστώ πολύ!
      Πολύ χαίρομαι που το βλέπεις έτσι το θέμα.

      Διαγραφή
  2. Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα των like Ζωή.Και έχω κάνει like χωρίς να το πολυσκεφτώ και δεν έχω κάνει και αναρωτιέμαι αν αυτό που γράφω θα αρέσει στους άλλους...αλλά επειδή είναι φαύλος ο κύκλος,το πιο σημαντικό είναι σε αυτό που γράφουμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα τουλάχιστον like,το δικό μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ιωάννα μου. Το πιο σημαντικό είναι το like απο μας για μας!!!

      Διαγραφή
  3. Θεωρώ ότι όταν διαβάσεις κάτι κ σου αρέσει είναι κρίμα να μην κάνεις like. Είναι το μπράβο σε αυτό που έγραψε κάποιός, είναι η επιβεβαίωση ότι το διάβασες. Επειδή εγώ γράφω μικρές ιστορίες παραμυθάκια, μπορεί να μην μου κάνουν like αλλα όταν βλέπω ότι τα διάβασαν στα παιδιά τους χαίρομαι αφάνταστα. Βέβαια κ ενα like δεν έβλαψε κανέναν. Ωραίο θέμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι! Τι ωραία που γράφεις παραμύθια...Μπράβο σου! Πολύ δημιουργικό!

      Διαγραφή
  4. Όταν κάτι μου αρέσει κάνω και εγώ Like.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με το κείμενο σου με κάλυψες απολύτως! είναι σκέψεις που τις κάνω κι εγω συχνα-πυκνα! όμως τελικά συνεχίζω έστω και αν δεν έρχεται πάντα το like!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Ντίνα! Κι έτσι! Να συνεχίζεις και χωρίς like!!

      Διαγραφή