Πως πέρασα τα φετινά γενέθλια μου

by - Ιανουαρίου 18, 2021

 


Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα γενέθλια μου είχαν πάντα πολύ μεγάλη σημασία για μένα. Ήταν η μέρα που γιόρταζα τον ερχομό μου σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο που λέγεται ζωή.  
Από πολύ μικρή έκανα πάρτι, έσβηνα κεριά και δεχόμουν όμορφα δώρα και ευχές. Η μητέρα μου έδινε ιδιαίτερη σημασία στα γενέθλια μας, τόσο στα δικά μου όσο και των δύο αδελφών μου και ετοίμαζε  για εμάς ότι καλύτερο μπορούσε. Δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει χρονιά που να μην τα έχω γιορτάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Σε διάφορες πόλεις του κόσμου, στο σπίτι με πολλούς ή λιγότερους φίλους, με φαγητό σε όμορφα εστιατόρια, με ξέφρενα πάρτι ή ρομαντικά ραντεβού, ανάλογα με την διάθεση και την κατάσταση που βρισκόμουν την συγκεκριμένη περίοδο.



Τα τελευταία χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, συνηθίζω την μέρα των γενεθλίων μου, να καλώ αγαπημένες μου φίλες στο σπίτι, ακολουθώντας μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Φαγητό, ποτό, τούρτα, βασιλόπιτα με φλουρί και άνοιγμα δώρων, πολλή κουβέντα για αυτά που μας απασχολούν, ένα τετράδιο με ευχές, είναι μερικά από τα πράγματα που κάνουμε. Είναι μία ευκαιρία αφιερώνοντας χρόνο και προσοχή η μία στην άλλη, να κάνουμε για μας την απαιτούμενη επανασύνδεση που μας λείπει, αφού οι συνθήκες της ζωής μας δε μας επιτρέπουν να ανταμώνουμε όσο συχνά θέλουμε.


Το Σάββατο λοιπόν, ετοίμασα ένα μικρό tea party στο σπίτι μου, καλώντας τρεις αγαπημένες μου φίλες, αφού οι συγκυρίες δεν επιτρέπουν τις μεγαλύτερες συναθροίσεις.
Τις καλεσμένες μου περίμεναν στο τραπέζι πολλά και διαφορετικά είδη τσαγιού, panettone, ταρτάκια, macarons, μικρά σαντουιτσάκια με κρέμα τυριού και αγγούρι, μπισκότα βουτύρου, αλλά και καραμελωμένα μήλα και πανέμορφα ντόνατς που μου έστειλε με πολύ αγάπη το Hans&Gretel .





Η πεντανόστιμη και φρεσκότατη τούρτα-υπερπαραγωγή που συνοδευόταν από μια κάρτα με ευχές, ήταν δώρο από τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία Melosa, φτιαγμένη με πολύ αγάπη και μεράκι, ειδικά για την περίσταση! Την συνόδευαν μάλιστα και μια κάρτα με ευχές καθώς και ένα κεράκι με ερωτηματικό. Πόσο γλυκιά κίνηση...
Αφού δοκιμάσαμε όσα περισσότερα ντόνατς μπορούσαμε, ήπιαμε τσάι, γελάσαμε, είπαμε τα νέα μας, κάναμε σχέδια για το μέλλον, κόψαμε την πανέμορφη τούρτα μου, αλλά και το panettone που εκτελούσε χρέη βασιλόπιτας με φλουρί και δώρο για την τυχερή της βραδιάς.



Ήταν μια υπέροχη συνάντηση, γεμάτη ζεστασιά, αγάπη και γέλια. Ήταν άλλη μια απόδειξη, πως είμαι πολύ τυχερή,  που έχω ανθρώπους στη ζωή μου που αγαπώ και με αγαπούν, χωρίς κριτική, ανταγωνισμούς και πλάγιους δρόμους. Αγαπιόμαστε γι’ αυτό ακριβώς που είμαστε, με τα καλά και  τα λάθη μας και είμαστε πάντα δίπλα ο ένας στον άλλο με κρύο ή βροχή, με ήλιο ή συννεφιά.
Και αυτό είναι το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό δώρο για μένα.



Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, γνωστούς και μη, για τα μηνύματα αγάπης που μου στείλατε, για τις υπέροχες ευχές και για την αγάπη σας, που ομόρφυναν ακόμα περισσότερο αυτή μου τη μέρα.
Να είστε καλά!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
INSTAGRAM
και  
FACEBOOK 

You May Also Like

0 σχόλια