Ένας χρόνος Homescooling

by - Ιουλίου 28, 2015


Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να μην στείλουμε τη Χριστίνα στον παιδικό σταθμό μου γεννήθηκε η ανάγκη για ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι, όπου θα μπορούσαμε παρέα να κάνουμε όμορφα και δημιουργικά πράγματα…
Και η αλήθεια είναι πως τα καταφέραμε και περάσαμε παρέα μια πολύ όμορφη χρονιά, γεμάτη αγάπη, ζεστασιά και ξεχωριστές στιγμές.
Δεν θα σταθώ στους λόγους που επέλεξα το homeschooling για το παιδί μου, μιας και πιστεύω πως δεν αφορούν κανέναν και πως στην τελική ο καθένας από εμάς σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία του, τις καταβολές του, τα πιστεύω του και τον τρόπο ζωής του, επιλέγει αυτό που πιστεύει πως είναι το καλύτερο και ανάλογος πράττει.
Αυτό που κρατώ ως μέγα δώρο από όλες αυτές τις μέρες του homeschooling, είναι η ευλογία και η τύχη του να είμαι δίπλα στο παιδί μου τα πρώτα χρόνια της ζωής του, να το βλέπω να ανθίζει και να μεγαλώνει με τον δικό του τρόπο και τους δικούς του ρυθμούς, να χτίζει την ανεξαρτησία, την αυτοπεποίθηση και την καλλιτεχνική του φύση χωρία καμία πίεση, να μου δείχνει το δρόμο προς την αγάπη, την συνέπεια και την υπομονή, να με κάνει να υπερβαίνω τον εγωκεντρισμό μου και το βόλεμά μου, να μου χαρίζει στιγμές απόλυτης ένωσης και χαράς και να με κάνει να αισθάνομαι πως δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου από το να είναι το ίδιο καλά.
Κάθε φορά που η Χριστίνα ξυπνάει το πρωί και με ρωτάει γεμάτη ανυπομονησία πότε ξεκινάει το παιχνιδοσχολείο μας, αισθάνομαι απέραντη χαρά για την επιλογή μου.
Είχαμε πει πως στο τέλος της χρονιάς θα κάναμε μια γιορτή στο σπίτι όπου θα δείχναμε στους φίλους μας όλα όσα είχε φτιάξει η Χριστίνα κλείνοντας την χρονιά με ένα πάρτι. Δεν τα καταφέραμε.. Οι φίλοι σκόρπισαν σε διακοπές, οι μέρες ήταν βαριές κι έτσι αυτό το πάρτι μετατίθεται για του χρόνου!
Σήμερα όμως εδώ στο blog μου, σας προσκαλώ στο κλείσιμο της χρονιά μας δείχνοντάς σας γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια, μερικά από όλα όσα έκανε το Χριστινιό μου την χρονιά αυτή, δίνοντάς ξανά ραντεβού το Σεπτέμβριο!

Κατασκευές και κολάζ 








































 Ζωγραφική








Ανάγνωση βιβλίων




Μαθαίνοντας τους αριθμούς  





 Παιχνίδια δεξιοτεχνίας










Μαγειρική 

















Ανακαλύψεις 











Επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, εκθέσεις












 Παιχνίδια ρόλων









Και τόσα άλλα..


















Σας φιλώ

FACEBOOK  

INSTAGRAM

You May Also Like

18 σχόλια

  1. Μπράβο Ζωή,φαίνεται ότι έκανες καλή δουλειά και το σημαντικό είναι ότι η Χριστίνα φαίνεται να το καταχάρηκε!!!Να είστε πάντα καλά στο παιχνιδοσχολείο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
      Η αλήθεια είναι πως η Χριστίνα με κινητοποιούσε! Κάθε μέρα ξύπναγε με χαρά και ανυπομονησία για αυτά που θα κάναμε..
      Εύχομαι να ξυπνάει έτσι κι όταν θα πάει στο σχολείο..
      Τα φιλιά μου και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτική δουλειά! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζωή μου χίλια μπράβο για την προσπάθεια που κατέβαλες! Καλύτερα κι από σχολείο μπορώ να σου πω... οι βάσεις που χτίζεις για τη μετέπειτα σχολική πορεία της μικρής σου, είναι αξιοθαύμαατες! Σε συγχαίρω γλυκιά μου, φιλια πολλά να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Η αλήθεια είναι πως μέσα από όλο αυτό εξελίσσομαι κι εγώ και αποκτώ συνέπεια, εφευρετικότητα και υπομονή!
      Πολλά φιλιά και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχετε!

      Διαγραφή
  4. Χίλια χίλια μπράβο! Κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή και ας τους δύσπιστους να λένε... Θέλει πολύ θάρρος και ενασχόληση για να τα κάνεις όλα αυτά- είσαι υπέροχη μητέρα! Μου δίνει φυσικά ανεκτίμητες ιδέες! Σε φιλώ γλυκά, με το καλό και ο επόμενος χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σε ευχαριστώ πολύ, πολύ!!!
      Τα λόγια σου με γεμίζουν κουράγιο και δύναμη!!
      Να είσαι καλά.
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/8/15, 4:58 μ.μ.

    Αν κρίνω από τα χεράκια, η Χριστίνα δεν ήταν πάνω από 2,5. Το ίδιο λέω να εφαρμόσω φέτος με τον Ορέστη, γιατί εφόσον δεν δουλεύω το πρωί δεν βρίσκω λόγο να τον στείλω τόσο νωρίς στον παιδικό! Ελπίζω να είναι τόσο συνεργάσιμος όσο η Χριστίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοντά έπεσες!
      Η Χριστίνα είναι τριών, αλλά αυτό είναι κάτι που το κάνουμε από όταν ήταν πιο μικρή!
      Καλή αρχή σου εύχομαι με τον μικρό Ορέστη και θα χαρώ πολύ, να μάθω νέα σας!

      Διαγραφή
  6. Αξιοζήλευτα , συγχαρητήρια . Θα προσπαθήσουμε να τα φτιάξουμε και εμείς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ, πολύ!!!
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!!

      Διαγραφή
  7. Πόσο υπομονή και πόσο όμορφα πράγματα φτιάξατε, έχω και εγώ μια κόρη την στέλλα θα γίνει 3 τον Δεκέμβριο, Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/1/16, 5:08 μ.μ.

    Καλησπέρα! Να ρωτήσω από πού πήρατε τις κάρτες για χειροτεχνίες που εμφανίζονται στα κολλάζ (κόλλησα φασόλια κλπ); Προσπαθώ να βρω κάτι τόσο απλό αλλά βρίσκω μόνο για μεγάλες ηλικίες. Συγχαρητήρια και για το εγχείρημα - καταπληκτική δουλειά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαριαντζελα18/5/17, 12:26 π.μ.

    πραγματικα πολλα μπραβο γτ μου ελεισες κ τα χερια ειπα να ξεκινησω να φτιαχνω ενα πλανω για τη μικρη μου που ειναι 29 μηνων κ σκοπευω να την κρατησω κ εγω σπιτι !!!συγχαρητηρια !!!!!απλα αν σου ειναι ευκολο να μου περιγραψεις ενα πρωινο σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι ευεργετικό για το παιδί (και την μάνα, και την οικογένεια) εάν μπορεί να μείνει με τον βασικούς του φροντιστές στο σπίτι μέχρι τουλάχιστον τα 3 έτη. Και ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιείς εσύ αυτή τη δυνατότητα (είτε το λέμε homeschooling, είτε απλά "περνάω χρόνο με το παιδί μου"), δείχνει το πόσο μεγάλη αξία έχει. Ήθελα να σε ρωτήσω όμως εάν τις δραστηριότητες που κάνετε (ή κάνατε; είναι και παλιό το post) κάθε μέρα τις προετοιμάζεις και τις "στήνεις" από την προηγούμενη ή εάν τις φτιάχνεις εκείνη την ώρα. Κάνεις κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα στο μυαλό σου για το τι θα κάνετε κάθε μέρα; Και εάν ναι, ετοιμάζεις και τα υλικά από πριν ή λες "έλα να κάνουμε αυτό" και εμφανίζεις/σετάρεις εκείνη την ώρα την δραστηριότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή