Μικρές χαρές : Γιόγκα

by - Φεβρουαρίου 13, 2015


Είναι καιρός τώρα που σκέφτομαι,  πως η ζωή δεν έχει αξία αν δεν απαρτίζεται από μικρές χαρές.. Και κάπως έτσι μια μέρα, ακούγοντας για πολλοστή φορά το τραγούδι των Ενδελέχεια Μικρές χαρές αποφάσισα να φτιάξω μια καινούργια εβδομαδιαία στήλη από πράγματα που μου δίνουν “Μικρές χαρές”!
Το τελευταίο διάστημα, νιώθω την ανάγκη να αφήσω την ζωή να με οδηγήσει.
Νιώθω την ανάγκη να περιμένω, να ακούσω, να σωπάσω, να μην βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα. Να επικεντρωθώ στο μέσα μου. Να ακούσω το σώμα μου και την εσωτερική μου φωνή .
Η γιόγκα με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό..
Μου διδάσκει να “δουλεύω” χωρίς να σκέφτομαι το αποτέλεσμα, μα τη στιγμή. Μου μαθαίνει να ανακαλύπτω τις δυνατότητες μου. Δυνατότητες που δεν φανταζόμουν μέχρι πρότινος ότι είχα.
Με ηρεμεί συναισθηματικά και με κάνει να θέλω να βρω την εσωτερική μου ισορροπία.
Με ανοίγει προς το σύμπαν και προς στους ανθρώπους μέσα από την συμπόνια και την κατανόηση.
Χαίρομαι τόσο πολύ για αυτή μου την μικρή χαρά που όσο πάει γίνεται μεγαλύτερη…

Εσείς, έχετε μικρές χαρές στη ζωή σας;
Μιλήστε μου γι’αυτές και πείτε μου αν σας αρέσει η καινούργια μου στήλη!

Σας φιλώ

  

You May Also Like

10 σχόλια

  1. Θα συμφωνήσω! Έχω δοκιμάσει γιόγκα για περισσότερο από ένα χρόνο και πραγματικά εκτός ότι ανακαλύπτεις πόσα μπορείς να κάνεις ενώ δεν το περιμένεις, σε ηρεμεί, σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά και σου βγάζει ταυτόχρονα γαλήνη αλλά και ενέργεια!
    Όσο για τη στήλη ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Άτνζυ! Κι εγώ έτσι το βιώνω και μου αρέσει πολύ!!!

      Διαγραφή
  2. Σε αυτήν ακριβώς την φάση βρίσκομαι. Αναζητώ μικρές απολαύσεις, προσπαθώ να δημιουργήσω μικρές συνήθειες και να τις αφήσω να με συνεπάρουν... Συνοδοιπόρος λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλά! Είναι ωραία να πορεύεσαι με παρέα…!!!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω κάνει γιόγκα ποτέ! Θα το ήθελα όμως πολύ! Τι καλά που άρχισες μαθήματα γιόγκα, Ζωή μου! Ενδιαφέρουσα ακούγεται η νέα σου στήλη...για να δούμε λοιπόν! καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία..Το ήθελα καιρό τώρα, κι επιτέλους τα κατάφερα!!!

      Διαγραφή
  4. Έχεις τόσο δίκιο...Όλοι μας πρέπει να βρούμε μικρές χαρές που μας γεμίζουν.. Ο καθένας βάζοντας τις δικές του προτεραιότητες πρέπει να βρει αυτό που τον χαροποιεί , που τον γεμίζει που τον χαλαρώνει.. Καταπληκτική η ζωγραφιά που διάλεξες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε…
      Τι άλλο είναι η ζωή, πέρα από μικρές χαρές..;

      Διαγραφή
  5. Α τέλεια! Λατρεύω να διαβάζω τέτοιες αναρτήσεις! Το έχω ξεκινήσει κι εγώ αυτό, πριν χρόνια σε σημειωματάριο και πριν λίγες μέρες και στο blog μου. Μόνο που δεν το κάνω εβδομαδιαίο, για να μην το νιώσω σαν "υποχρέωση", αλλά πιο φλου, όποτε νιώσω την ανάγκη! Μπορείς να το διαβάσεις εδώ :)
    http://hugsandsofties.blogspot.gr/2015/01/things-i-love.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρουσα στήλη και η δικιά σου! Εγώ σκεφτόμουν ότι κάθε βδομάδα, όλο και κάτι μου συμβαίνει που μου δίνει χαρά, και είναι κρίμα να μην επικεντρώνομαι έστω και με αυτόν τον τρόπο σε αυτό, οπότε και μου γεννήθηκε η ιδέα για αυτήν την στήλη!

      Διαγραφή